9.7.2012

we're young tonight

Nyt on roope lähetetty armeijan leipiin, aika kauheeta. Perjantaina istuttiin iltaa kaupungin rannassa ja siellä saatiin sit tietää et roope joutuu olikohan se nyt tiedustelukompanjaan joka on kuulemma paskin kaikista ja jossa joutuu hyvin todennäkösesti olee vuoden. Meni kyllä vähän fiilikset eikä roopekaan kovin innoissaan ollu. Jospa se pääsis johonki toiseen sen jonkun ensimmäisen alokasajan jälkeen, en mä muista noita juttuja ku ainoo mitä oon poiminu mieleeni on se et se ei välttämättä joudu olee koko aikaa siin samassa kompanjassa:D

Kauhee paniikki alkaa jo muutenki olla ku helsinkiin muuttoonkaan ei oo enää pitkä aika ja kämppäki pitäs löytää. Asioita ei helpota ainakaan se että kelalta tuli kirje että mulle myönnetään opintotukee 1.4.2013 alkaen?? Siinä luki et sitä ennen ei saa tukee vanhempien tulojen takia mut vissiin tossa on joku virhe ku mun käsittääkseni sillon pitää saada sitä tukee ku muuttaa pois kotoo sama paljonko vanhemmat tienaa. Jotenki outoo vaan ku lomakkeita täyttäessä kysyttiin noi et asuuko opiskeluaikana vanhempien luona jne ja täytin kaiken ihan niinku pitääki.

No mut nyt kuitenki perjantaihin, mulla on torstain asuki vielä postaamatta ja lauantaistaki pitäis vissiin jotain postailla mut ne kerkee sit myöhemminki.

Ylemmässä kuvassa on meikki vielä suht kondiksessa mut alemmassa on menny meikit poskille:D Pidin kokoajan aurinkolaseja mut siitä huolimatta mun vasen silmä vuoti ihan hemmetin paljon. En tajuu miks sen pitää vuotaa ihan jatkuvasti sillon ku tuulee tai paistaa aurinko?

Päällä oli zaran liivi, ebayn hame, forever21 ristikoru, new lookin käsikoru ja h&m kengät.

Mitäs pidätte?

ps. Arvon tänään faketattoos.se arvonnan kaks voittajaa, joten tarkkailkaahan viimeistään huomenna sähköpostia:)

p.p.s Tänään sulkeutuu olympus e-510 järkkärin huuto!! Kamera ei oo menny ja alan vähän huolestua jo, tätä menoo nimittäin en saa helsingissä asuessani yhtään videoo teille kuvattua ku ei oo kameraa video-ominaisuuden kanssa:D

26 kommenttia:

 1. Vanhempien tulot vaikuttaa mun mielestä siihen asti, että on 20-vuotias!
  Vanhemmilla on ns. elatusvelvollisuus siihen asti. Mutta luulis että
  jotain saisit, koska mun äidillä on aika hyvät tulot kun se on paperitehtaalla töissä, ja mitä mä oon siel kelan sivuilla laskeskellu, ni mäki saisin ainaki jotain sit ku muutan omaan kämppään. Kannattaa käydä viel hei laskee siellä kelan sivuilla et voiks pitää paikkaansa, ku siel on niitä laskureita!:)

  VastaaPoista
 2. Ei oo mitään virhettä, vaan vanhempien tulot vaikuttaa siihen paljonko sä saat, tai saatko edes ollenkaan mitään tukia. Ihan perseestä, meidänkin porukat ylittää tulot mutta en mä silti mitään rahoja niiltä saa:/

  VastaaPoista
 3. Kannattaa käydä vielä Kelan sivuilla tekemässä sillä laskurilla ne laskelmat, tulostat sen ja käy Kelassa juttelemassa, että miten ne menee..

  VastaaPoista
 4. Vanhempien tulot vaikuttaa mun mielestä siihen asti, että on 20-vuotias!
  Vanhemmilla on ns. elatusvelvollisuus siihen asti.

  ^ Kyllä, vanhempien tulot vaikuttaa mutta ei niillä sillon enää elatusvelvollisuutta ole. Se loppuu kun lapsi täyttää 18. Toi onkin ihan perseestä että silti niiden tulot vaikuttaa.

  VastaaPoista
 5. joo niinkuin nuo muutkin sanonu, niin vanhempien tulos vaikuttaa.. olikoha se sit jopa sinne 20vuotiaasee asti ? ite ei oo kelasta ikinä saanu minkään näköstä tukee :/ kelassa ollaan oltu aina "rikkaita" muissa mittareissa jotain aivan muuta :D

  VastaaPoista
 6. opintotuen asumislisää sä saat, mutta et sitä opintotukiosuutta ennenku oot 20v. :/ ja siihe asumislisään vaikuttaa ne asumismenot, mut sitä ei kyllä paria sataa kuukaudessa enempää saa oli vuokra sitten 600e tai 1000e.

  VastaaPoista
 7. joo eli vaikka muutat pois kotoo ja eripaikkakunnalle niin vanhempien tulot vaikuttaa niin kauan kun oot 20.. asumistukee voi saada max 200e kun on 18.

  VastaaPoista
 8. tiiän mille susta tuntuu tuon inttijutun kanssa! oma poikakaveri joutu olee vuoden ja ei kyllä ollu yhtään kiva:< mut tietysti siinä oppi arvostaa sit niitä hetkiä paljo enemmän ku sit näki sitä :) tsemppiä sulle;>


  http://heavenisadancefloor.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. hei! mä muutin 19-vuotiaana pois, ja just ku sinä niin uuteen kaupunkiinki, eikä vanhempien tulojen pitäis vaikuttaa enää siinä vaiheessa yhtään mitään. :) eli kelalle vaan noottia, kyllä sieltä pitäis se täysi opintotuki+asumislisä tulla, asumislisän määrä tietysti riippuu siitä kämpän vuokrasta. :) toivottavasti onnistuu, kelan kanssa vaan on aika paska asioida, mut kun sen saa hoidettua niin voi huokaista!! :)

  VastaaPoista
 10. asumistuki on 80% vuokrasta, tiettyyn rajaan asti. vanhempien tulot vaikuttaa opintotukeen kahteenkymmeneen ikävuoteen asti. poikkeuksellisesti ammattikorkea- tai yliopisto-opiskelijoiden tukeen vanhempien tulot ei niin suuresti vaikuta. sähän menit johonki opistoon?

  VastaaPoista
 11. Vanhempien tulot vaikuttaa alle 20vuotiaiden toisen asteen kouluissa opiskelevien opintotukeen. Korkeakoulu opiskelijoilla ei ole tätä ongelmaa. Silloin vanhempien tulot ei vaikuta yli 18vuotiaan opintotukeen.

  VastaaPoista
 12. Ei kannata huolestuu tosta intti jutusta.. Sehän päätetään vasta alokas ajan jälkeen, mitä tulee ja kuinka kauan joutuu olemaan! Jos pärjää hyvin alokas ajalla on mahdollisuus päästä niihin hommiin mihin haluaa. ja yleensä tietyil hommilla on tietty aika 6kk.9kk tai 12kk..

  VastaaPoista
 13. Kuten Eini jo sanoikin, vanhempien tulot vaikuttaa toisen asteen koulutuksessa opiskelijan opintorahan määrään niin kauan kunnes täyttää 20v. Asumislisän määrään vanhempien tulot ei vaikuta. Ja mikäli aloittaa korkeakouluopinnot (ja on täysi-ikäinen), niin silloin vanhempien tulot ei merkkaa enää mitään :)

  VastaaPoista
 14. Et saa tukee ku et menny korkeekouluu vaa johonki ihme kouluu

  VastaaPoista
 15. Ei tuo mihin sun miehes menny, ole se kaikista kamalin.. Oma serkku alotti armeijan olikohan viime tammikuussa ja joutu 2.jääkärikompanjaan, se sano, että siellä se kuri on kaikista kirein, ku niistä koulutetaan siellä niitä eturintaman miehiä.. ite tässä kauhulla oottelen miten oma mies pärjää ku lähti kans tänään armeijaan ja laitto just viestiä että on 2. jääkärikompanjassa.. :)

  VastaaPoista
 16. Tuolla on ilmaistu aika selkeesti eli ei siinä Kelan päätöksessä virhettä ole.


  http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/160508102322JP?OpenDocument

  VastaaPoista
 17. Sulle ois pieni haaste mun blogissa :3
  http://otasukatpois.blogspot.fi/2012/07/haastemansikka.html

  VastaaPoista
 18. Mun käsittääkseni sun pitää laittaa Kelalle olosuhdemuutosilmotus sit kun on vuokrasopimus tehtynä ja oot tehny muuttoilmotuksen maistraattiin, sitä ennen ne kattoo että väestörekisterin mukaan sä asut porukoillas. Ne haluaa aina kopion vuokrasopparista ja tekee sit päätöksen tuista.

  :) Tuuli

  VastaaPoista
 19. Vanhempien tulot vaikuttaa opintotukeen niin kauan kunnes täytät 20.

  VastaaPoista
 20. Kyyl jotain tukee pitäis saada ku on täysikänen ja asuu omillaan. Tai ainakin mä olen näin ymmärtäny ku veli asuu omassa kämpässä...
  Aivan ihanat korut, erityisesti rannekoru. Kengätkin on kivat :)

  VastaaPoista
 21. joo oman poikaystäv pääs just perjantaina armeijasta ja oli vuoden juurikin tuolla tiedustelu kompajassa. ja voin kertoo että joo se ei oo rennoin niistä ja siellä no eniten kiinni oloja, mutta voin kertoo että toi vuos teki ainakin mulle tosi hyvää ku sai miettiä ihan kunnolla mitä haluaa ja oppu arvostamaan toista ihan uudella lailla ja kaiken lisäks vuos mene eoikeesti nopeesti! Mutta jaksamisia ja kiva asu1(:

  VastaaPoista
 22. Opintotukea ja asumislisää saa ennen 20-vuotta, jos
  opiskelee 3. asteen koulua eli yliopistossa tai korkeakoulussa. Virhettä ei siis ole sillä Laajasalo on opisto eli 2. asteen koulutus :/

  VastaaPoista
 23. http://todayjustsmallthings.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 24. Joku ano sanoi että tukia voi saada ennen 20v vaan 3.asteen kouluissa. Ei pidä paikkaansa:D Kyllä amiskalaisetkin tuet saa vaikka ovat 2.asteen kouluissa!

  VastaaPoista
 25. vanhempie tulot vaikuttaa opintotukeen nii kauan, kun on toisen asteen koulussa. eli lukiolainen/amiskalainenki voi saada tukee jos vanhempien tulot alittaa sen kelan asettaman rajan.

  yliopistossa ja ammattikorkeessa tulot ei enää vaikuta, vaan sillon opintotukeen kuuluu opintoraha ja asumistuki (80% vuokrasta johonki rajaan asti jota en tiedä).

  niih!

  VastaaPoista