14.8.2012

livin' life is so hard

Ei paljon paskemmin enää vois mennä. Mulla oli kaks asuntoo tiedossa enkä saanu kumpaakaan ja nyt oon taas lähtöruudussa. Oon asunnottomana helsingissä ja ilman asuntoo en saa opintotukee enkä yhtään mitään muutakaan. Tänään maksoin 75 euroo kahden viikon matkakortista, en saa sitä edes normaalihinnalla koska en asu täällä. Mun olis niinku pakko saada asunto 1.9 mennessä ja tästä ei tunnu tulevan nyt yhtään mitään.

Muutenki alku on lähteny paskasti käyntiin ku nyt on menny kaks iltaa itkiessä ihan joka asian takia. Oon täällä niin pirun yksin ja yksin vieraassa asunnossa. En tunne koko kaupungista ketään ja oon huono tutustuu keneenkään. Luulis et se ois helppoo vaan avata suunsa mut ei se jostain syystä oo.

Mulla oli ekan päivän asun suhteen kauhee kriisi mut tällasta sit lopulta pääty päälle.
Selvisin ''kotiin'' vasta kahdeksan jälkeen illalla nii valaistus ei ollu enää kauheen hyvä ja olemuski oli aika rähjänen. Päällä siis new lookin hame ja zaran liivi.

Nyt mä lähden taas vaihteeks kylpyammeeseen ja jatkan itsesäälissä rypemistä:D

34 kommenttia:

 1. Toi hame on kyllä ihan superihana! :-)

  VastaaPoista
 2. Älä lannistu! Varmasti alku on hankalaa, kokemusta on. Nopeesti siihen tottuu, yksin oleminen on tietysti outoa, mutta lopulta alat nauttia siitä. Kavereita saat koulusta ihan sata varmasti :) Kaikki ei tapahdu muutamassa päivässä! Avoimin mielin vaan kohti uutta päivää ja uusia juttuja, kyllä se siitä :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Mä voin lähteä sun kanssa kahville taikka jotain, jos seura kelpaa :)

  VastaaPoista
 4. oivoi :( mä nii mielelläni tutustuisin suhun! mun toinen koti on espoossa olarissa myös :) mut käyn nykyää nii harvoin siellä ku työt ja koulu vie nii paljo aikaa :( ens vuonna toivottavasti kuitenkin muutan sinne pysyvästi! ootko mistä ajatellu hakee asuntoa? helsinki, espoo vai vantaa?

  VastaaPoista
 5. http://www.vuokraovi.com/vuokraovi/kohde/vuokra-asunto/kerrostalo/Kamppi/Helsinki/Kaksio/965399?id=285876&entryPoint=fromSearch&rentalIndex=10&searchIdentifier=599995367

  VastaaPoista
 6. kaikki kääntyy varmasti parhain päin pian:) itekki olin aika hukassa kun muutin varkaudesta jyväskylään, ja olin tosi yksin ja poikaystäväkin intissä. etsit itelles tekemistä, ite aloin urheilla, kirjastosta lukemista, uusia harrastuksia, töitä ja uudesta koulusta tuskin voit olla saamatta kavereita kun vaikutat niin mukavalta:) ja asunnon saamisessa varmasti kestää, ite etsin kämppää kuukauden päivät, ja kiersin lähemmäs 50 kämppää, kunnes tärppäs:) tsemppiä&voimia ♥

  VastaaPoista
 7. Miten suhtaudut iisalmelaisiin jotka nykyaan asuu taalla tai siis voisin ihan hyvin nahda sua etc mut vaha pelottaa mita ajattelet. Ainiin hei!:D olin joskus vissiin ala-asteella sun ja tiinan(?) kaveri ja ostin teille joskus jotkut tuliaisetkin :DD mut siis ei olla nahty tai puhuttu moneen vuoteen:D

  VastaaPoista
 8. Voiei :( Mä tiiän ton tunteen. Muutin itsekin kaksi viikkoa sitten Kuopiosta Kirkkonummelle ja aloitin eilen uudessa koulussa, lukion vikan luokan. Olo ei ole koskaan ollut yksinäisempi ja harmittaa että joillakin muillakin on samanlaisia inhottavia fiiliksiä ja suru. Minäkin oon aika ujo, ja huono tutustumaan sen takia uusiin ihmisiin joten todellakin tiedän miltä sinusta tuntuu. Tsemppiä ja halaus! Kyllä me savolaiset loppujen lopuksi hyvin pärjätään! :)

  Ps. toivottavasti asuntoasiat järjestyy, eikös asioilla kumminkin oo tapana järjestyä, tavalla tai toisella? :)

  VastaaPoista
 9. Ooh, mä toivon et asuisin Helsingis, voisin hengaa sun kaa !! :)

  VastaaPoista
 10. anonyymi: apua kuka sä oot?:D mun muisti on ihan tajuttoman huono

  VastaaPoista
 11. jos kaipailet seuraa espoosta niin täällä ilmottuis yks joka ois innokas tutustumaan suhun!
  ja tosiaan asun espoon tapiolassa :)

  VastaaPoista
 12. Missä roope? Mikset oo ja asu sen kaa? Pärjäile ! Kaikki järjestyy

  VastaaPoista
 13. En viitti sanoo pelottaaa miten suhtaudut haha :D mut ei me koskaan.olla oltu mitaan hyviihyvii ystavia:D (mun puhelimessa ei toimi kaikki kirjaimet).. Ollaan vissiin facebookissa kavereita enoo varma mut veikkaan et ollaan :D

  VastaaPoista
 14. anonyymi: roope oo armeijassa, hankitaan kyllä se kämppä yhdessä mut roope tulee sinne asuu vasta ku pääsee armeijasta:)

  VastaaPoista
 15. anonyymi: en varmasti suhtaudu huonosti ku en muista et mä ainakaan olisin vihannu ketään sillon tms:) kerro ees jotai vinkkiä, vaikka että millä luokalla me oltii sillon ja olitko siis samalla?:)

  VastaaPoista
 16. onnee kämpän hakuun! ja kyllä niitä kavereita saa ennemmin tai myöhemmin (:
  ite yritän hyvin epätoivosesti etsiä töitä iisalmesta.. jospa JOSKUS tärppäis!

  VastaaPoista
 17. kannattaa helsingin lisäksi katsoa kämppiä myös espoosta, koska hyvin täältäkin pääsee kulkemaan stadiin päin:) kuten muutkin on täällä kommentoinu et alku on epäilemättä hankala, mutta kyllä kaikki varmasti järjestyy vielä:) seuraakin sulle on täällä tarjottu niin et sä oikeesti yksin jää. mäkin asun ihan tässä olarin kulmilla niin mekin voidaan tavata joku päivä:) tuntuu tietty oudolta nähdä joku random lukija, mut onhan se nyt varmaan kiva saada seuraa kuin, että on sulkeutunut kerrostalo-asuntoon :D

  VastaaPoista
 18. Täältä löytyy vaikka kahvittelu seuraa kyllä kans, eikä tartte edes huolehtia suunsa avaamisesta, mä oon kova höpöttämään ja muutenkin vähän höpö :)

  VastaaPoista
 19. Hei kyl se siitä vielä, toki kestää alkuunsa totutella uuteen paikkaan ja tälleen ja varmana huolestuttaa toi asuntojuttu, mut jos niin monella muullakin on järjestyny noi asiat nii miksei sullakin? :) Ihana asu, eritoten toi zaran liivi!

  VastaaPoista
 20. Noissa asuntojutuissa pitää pääkaupunkiseudulla olla todella aktiivinen. Varata näyttö tai mennä näyttöön jokaiseen sopivalta tuntuvaan paikkaan ja asukkaat valitaan aina nimenomaan niistä, jotka on paikalla. Se voi vaatia kymmenien asuntojen läpikäyntiä, mutta nuoret opiskelijat ja pariskunnat on kyllä suosittuja vuokralaisia. Eli kyllä se kämppä löytyy, mutta sen eteen täytyy tehdä pari kokonaista asunnonhakutuöpäivää, eikä jäädä puhelimen varaan. Mene vaikka johonkin vuokravälitystoimistoon ja pyydä tiedot kaikista asunnoista, jotka teille sopivat, varaa näyttö ja siitä se etenee.

  VastaaPoista
 21. Tää vaihe kun opiskelijat muuttaa kaupunkiin on aina niin hankala saada kämppiä :s Mutta kyllä sua onnistaa!
  Miten koulu on lähtenyt käyntiin? :)

  Sua saa varmaan kaupungilla tulla nykäseen hihasta jos näkee?

  Tsemppiä sopeutumiseen!

  VastaaPoista
 22. Muutin hesaan reilu puol vuotta sitten ja muistan kans noi alkufiilikset, ku ei tunne ketää ja on iha yksin. No oon mä vieläki aika yksinäinen ku poikaystävä on vielä armeijassa ja tällä hetkellä oon työtön, enkä opiskele niin ei pahemmin tutustu kehenkään :S

  VastaaPoista
 23. hei ootko laittanu HOASille kämppähakemusta? :)

  VastaaPoista
 24. Voi ei, tiedän kyllä tasan ton fiiliksen! Itekin muutin pari vuotta sitten uuteen kaupunkiin opiskelemaan ja olin ihan yksin, kun poikaystävä ja kaverit jäi kotipaikkakunnalle. Olin kyllä sillon kanssa ihan rikki alkuun, kun ei tuntenut ketään ja oli yksin vieraassa paikassa. Enkä mäkään oo sellanen supersosiaalinen tyyppi joka tutustuu saman tien uusiin ihmisiin. MUTTA onneks voin näin jälkikäteen sanoa, ja myöskin sulle rohkaisuksi, että vaikka alku on hankalaa niin kyllä se elämä siitä löytää uomiinsa :) Ekat pari kuukautta tuli itkettyä ikävää varmaan joka ilta (ja sit on se fiilis, että eiks tää muuttaminen pitänyt olla kiva juttu, miks musta nyt kuitenkin tuntuu pahalta), mut sit helpotti :) Pahin virhe on jäädä kämpille möllöttämään, kun vaikka ei tunnekaan vielä ketään ni kannattaa kuitenkin tutustuu ympäristöönsä :) Toi kämppäasia on varmasti Helsinkissä tosi hankalaa, ja kun on muuton takia muutenkin herkillä ni tuntuu varmasti kaks kertaa kurjemmalta mitä se oikeesti sit on. Mutta kyllä kaikki aina lopulta löytää kämpän, saattaa vaan olla että joutuu käymään kymmeniä vaihtoehtoja läpi ennen ku natsaa.

  Kyllä se fiilis vielä paranee, trust me ;)
  -Tuuli

  VastaaPoista
 25. vähennä vaatekriiseilyä, ja keskity olennaiseen. tee tehtävälista ja se on palkitsevaa kun saa niitä tehtyjä juttuja ruksia pois :) laita Hoasille hakemus (opiskelija-asunnot Helsingissä), jossa painotat sitä asiaa että oot Iisalmesta ja muutat ensimmäiseksi vuodeksi opiskelemaan Helsinkiin. sillä pääsee jo aika korkeelle jonotuslistalla. :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 26. Heeei!! Tsemppiä sinne ja koita piristyä :) Kaikki järjestyy, ne aina järjestyy! Ole huoleti ja koita tulla ulos kuorestas!! Juttelet niitä näitä ja mitä hittoa sitten jos juttelet hassuja! Voimia!! :)

  VastaaPoista
 27. Siirrät vaan kirjasi sinne sukulaistesi luokse missä nyt majailet pari viikkoa niin saat halvalla matkakortin ladattua. Minäkin olen asunut paperilla poikaystäväni vanhempien luona, että sain matkusteltua halvalla pk-seudulla. Sen jälkeen kun on kerran järjestellyt itseleen opiskelija statuksella olevan matkakortin voikin siirtää kirjat ihan minne tahansa ja opiskelija status on voimassa seuraavan vuoden elokuun loppuun.

  Asunnon voi saada myös soittamalla kiinnostavasta asunnosta ennen näyttöä. Puhelussa kerrot olevasi kiinnostunut asunnosta ja olet varma, että haluat asunnon, etkä tarvitse näyttöä. Lupaamaat maksaa takuun ja yhden kuun (jos varaa useamman kuun vuokran maksamiseen niin parempi) välitttömästi. Tämä on tietenkin hieukan lottoamista, ottaa asunto näkemättä sitä livenä. Kuvat eivät aina kerro koko totuutta. Jos lupaa maksaa puolen vuoden vuokran kerralla harva vuokranantaja sanoo ei. Ainut ongelma on tietenkin, että harvoilla on tälläisiä rahoja.

  VastaaPoista
 28. ootko kokeillu asuntoa esim kirkkonummelta? paremman puutteessa valmaan kelpaa.. matkaa junalla menee n.35-45 min helsinkiin, riippuu mihin päin kirkkonummea muuttaisit. hinnatkaan ei päätä huimaa.

  TSEMPPIÄ!

  VastaaPoista
 29. Ooi ihana asu! Tsemppiä, muakin ahdistaisi tossa tilanteessa mutta kyllä kaikki pian lähtee rullaamaan :) Mulla ois sulle haaste, käys kurkkaamassa:

  http://ellataimi.blogspot.fi/2012/08/mika-ella-t.html

  VastaaPoista
 30. Heippa! Haluun vaan sanoa, että olin viime vuonna ihan täysin samassa tilanteessa noiden asuntojuttujen ja matkakorttien kanssa.
  Älä hermoile kaikesta uudesta ja oudosta, vaan mene ihan päivä kerrallaan. Oon ite ulkopaikkakunnalta muuttaneena tosi huono tutustuu uusii tyyppeihin, mutta kyllä se siitä lähtee käyntii kun on vaan oma itsensä ja avoimella mielellä :) Tsemppii!

  VastaaPoista
 31. Oot tosi rohkea kun oot uskaltanu lähtä noinkin kauas, vieläpä ihan yksin :) Nostan sulle hattua siitä, kumpa itekin uskaltaisin jonakin päivänä. Oon lukenut sun blogin alusta tähän päivään asti ja huomasin että meissä on tosi paljon samaa. Suhun ois ihana tutustua :)

  VastaaPoista
 32. Pistä hakemusta VVO:lle ja ota tosi laaja alue niitä kämppiä, sit soittelet sinne joka ikinen päivä ja sanot et oot asunnoton ja tositosi kiire, ite sain sillä tyylillä kolmessa päivässä kämpän enkä edes ollut vielä asunnoton! :) Sit toki katot kaikki mahdolliset sivustot läpi! Onko asunnon pakko olla helsingissä, kulkeehan muualtakin hyvin junat sun muut keskustaan ym :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 33. Kyllähän sun opintotukea pitäisi saada, muttei asumislisää. Käy kelassa kyselemässä!

  Ja asuntoa kannattaa kattoa muualtakin kun helsingistä. Ja ootko miettinyt, että muuttaisit ensin soluun ja sitten roopen kanssa kaksioon. Nyt syksyllä kun kaikki ettii sieltä asuntoa niin niitä on tosi vaikeea saada sieltä mistä haluu ja millasta haluu.

  VastaaPoista