23.8.2012

rainy thursday

Tälleen ekana täytyy tehdä pari asiaa selväksi erityisesti anonyymeille:
- Mulla ei oo tarvetta mennä soluasuntoon, sillä saan asua täällä mun sukulaisen luona siihen asti että oma kämppä löytyy.
- Kiire asunnon saamiseen johtuu siitä, että mä en saa tällä hetkellä kelalta tukia ja hsl:n matkakortistaki joudun maksaa maltaita ku oon edelleen kirjoilla iisalmessa.
- En saa tukia siks, että vanhempien tulot vaikuttaa ja se et opiskelen kansanopistossa vaikuttaa myös.
- Ainut tapa saada tukia on se et asun roopen kanssa.
- Armeija alkaa maksaa roopen osuuden vuokrasta heti, sillä yhteen muuttamisen suhteen on sellanen käytäntö.
- Oon tehny ihan kaikkeni asunnon saamiseks, oon ilmottanu tähän mennessä hesarissa ja torissa ja ens viikolla aion laittaa savon sanomiin ilmoituksen jos kämppää ei ala löytyä.
- Oon laittanu jo alkukestästä vvo:lle hakemusta, ei oo kuulunu sitäkään kautta mitään mut soitan sinne joku päivä.
- Oon kattonu hoasilta asuntoja, mutta sille oppilaitokselle jossa mä oon ehdotetaan vaan kaukaa vantaalta asuntoja.
- En halua ylipitkää koulumatkaa, koska se vaikeuttaa asioita niin monella tapaa ja jos asuisin vantaalla tai espoossa olis matkakorttikin kalliimpi.
- Oon ettiny asuntoo kesästä asti ja vieläkään ei oo tärpänny, joten tottakai alan vaipua jo epätoivoon. Eniten kuitenkin stressaa se etten saa nyt rahaa mistään.

Mitähän vielä:D No mutta joo, oon kyllä sanonu noi kaikki asiat moneen otteeseen mut silti samoista jutuista tulee kommentteja uudelleen ja uudelleen.

Tänään lähti päivä yllättävän helposti käyntiin vesisateesta huolimatta, mitä nyt vaan nukahdin luennolle. En tajuu mikä siinä on että aina ku yritän keskittyy kuuntelee nii alkaa vaan väsyttää enemmän:D Koulun jälkeen lähdettiin mun lehtitoimittajalinjalta olevan parin kanssa pörrää keskustaan ja ettii jutun aihetta liittyen taiteiden yöhön. Eihän sieltä puolenpäivän maissa tuntunu mitään löytyvän, mutta saatiin kuitenki juttu tehtyä. Olisin niin halunnu lähtee tänään kattelee taiteitten yötä vähän tarkemminki, mut pitää tyytyy kylpyammeeseen ja lasilliseen punkkua. Onneks roope tulee vihdoin huomenna!! Kävin kans kaivarin kanuunassa pyörähtää mut enhän mä mitään löytäny. Pitää lähtee vissiin vallilan kirpparilla käymään joku viikonloppu:) Tällä hetkellä neuvottelen puhelimessa yhdestä asunnosta, siitä tuli ilmotus tänään oikotien sivuille ja olin vissiin toinen joka sinne soitti nii se ekana soittanu menee kattoo sitä asuntoo heti nyt. Mä tietysti tarjouduin myös, mut mulla tosiaan menis joku 45 minuuttia täältä sinne nii menee kuulemma liian myöhäseks:D Onneks meen sitten heti aamulla sinne, jospa nyt oikeesti tärppäis! Oisko vinkkejä antaa et miten saisin suostuteltuu asunnon itelleni?
Päällä tänään oli ite tuunattu takki. Ostin ton jakun kirpparilta ja leikkasin hihat pois. Hihat puolestaan on peräisin nahkahousuista, ja ompelin ne kiinni. Toinen hiha ratkes vähän ja mullahan ei tietenkään oo ompelukonetta, lankaa tai mitään täällä:D

Mitä tykkäätte asusta?

35 kommenttia:

 1. Armeijahan maksaa vaan jos on asunu asunnossa vähintään kolmekuukautta ennen palvelukseen astumista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senjaa kompaten, tämä sääntö ei päde silloin kun kyseessä on perheen perustaminen. Itsellä oli sama tilanne 2 vuotta sitten..

   Poista
 2. Onnea asunnonmetsästykseen! Ja vähä kiva toi takki, ei siitä yhtää uskois että se on ite tehty! Ja kiva väriläiskä toi huulipuna :)

  VastaaPoista
 3. kjarni: niin sillon ku muuttaa yksin asumaan, eri asia ku muuttaa avoliittoon:) mäki luulin aluks et se on niin mut sit viisaammat valas mua onneks

  emilia: kiitti!:)

  VastaaPoista
 4. kun ite hankki kämppää, niin samassa näytössä oli joku kymmenen muuta. Vaikutuksen teki mitä luultavammin kättely, esittäytyminen, käytöstavat ja hymy :-) kamalasti kyselin kaikkee asunnosta niin välittäjältä kuin sen hetkiseltä vuokralaiselta. Lopuksi kun muut oli lähtenyt, niin jäin jutteleen välittäjän kanssa. Sieltähän se asunto sitten napsahti ! ystävällisyys, hymy, käytöstavat ja asenne ratkaisee paljon. Toivottavasti saisit pian asunnon, ansaitset sen ! Tsemiä :-) -R

  VastaaPoista
 5. Kjarni on oikeessa, tai meillä armeijapoikaystävän kanssa menee ainakin näin, ja mikset saisi rahaa ilman roopea? :o

  VastaaPoista
 6. anonyymi: toivotaan, kiitti!:)

  anonyymi: siis mä luulin aluks et se on sillee et 3kk pitää asuu mut sit mulle tuli varmaan miljoona kommenttia et ei tarvii ja tarkistin kans kelan sivuilta sen että tosiaan avoliitto lasketaan perheen perustamiseks ja kela alkaa heti maksaa vuokraa ku vuokrasoppari on allekirjotettu:D en saa tukia ilman et asun avoliitossa, en tajuu miten mun pitää se muotoilla että te ymmärrätte:)

  VastaaPoista
 7. Tsemiä asunnon metsästykseen:) Kannattaa pukeutua mahdollisimman siististi, kätellä ja olla puhelias, ja jäädä just juttelemaan näytön jälkeen, pijän peukkuja;)!

  VastaaPoista
 8. En tiedä oletko selittänyt jo, että et saa tukea koska olet alle 20 vuotias? olenko oikeassa? :)

  VastaaPoista
 9. sirpale: onneks asiaa helpottaa se et oon vissiin yksin siellä kattoo sitä asuntoo:) kiitti!

  laaurää: kai se käy ilmi tosta et vanhempien tulot vaikuttaa:)

  VastaaPoista
 10. No mullakin vanhempien tulot vaikuttaa vaikka olenkin sen 20! :) tosin vaan siksi myös että olen kirjoilla kotokotona.

  VastaaPoista
 11. Helsingissä on tosi vaikee saada kämppää yksityisten kautta.. itse olen todennu sen ku haettiin yhdessä poikaystävän kanssa monta kuukautta ja käytiin tosi monissa asuntonäytöissä. Kaiken lisäks niissä näytöissä oli aina niin paljon porukkaa että se tuntu ihan mahdottomalta. :D Myös VVO:lle oltiin laitettu hakemusta mutta ei sieltä mitään kuulunu.. Ja tori.fi ei myöskään tärpänny vaikka sielläki oltiin. :D No, sitten löydettiin sellanen VVO:n tapanen yritys ku Newsec (jossain vuokraovi.comissa oli silloin niiden asuntoja), mistä en ollu kuullu koskaan aikasemmin. Tutustuin vähä niiden sivuihin ja sit laitoin sieltä kautta jonku hakemuksen et mille alueille helsingissä oltais kiinnostuneita muuttamaan, sit sieltä kautta löyty n. viikossa kämppä. Jos oikein muistan niin ne otti sähköpostitse yhteyttä tosi nopeesti. Päästiin katsomaan kämppää josta oltiin kiinnostuneita, ne näytti sen meille niin että ei ollut muita paikalla, ja sit seuraavana päivänä soitin sinne et me otetaan se. :) Me ei oltu opiskelijoita, kun olin just valmistunu, mut tiedän että tässäkin taloyhtiössä asuu joitakin opiskelijoita (newsec omistaa tän taloyhtiön kaikki talot), niin kai ne niitäkin ottaa. :D Kannattaa kokeilla vielä tätä kautta laittaa hakemusta, suosittelen: http://newsec.fi/vuokraustoiminta/vuokra-asunnot/haeasuntoa/

  Toivottavasti saat asunnon tätä tai jotain muuta kautta!:)

  VastaaPoista
 12. Vinkki, joka ei ole vielä ainakaan omiin silmiini täällä osunut: Hanki takuurahat käteiseksi. Ilmoita näytössä, että olet valmis maksamaan takuuvuokran vaikka ja heti. Suomeks: Jos tulee tiukkapaikka muiden vuokralaisehdokkaiden kanssa, länttää eurot vuokranantajan käteen niin johan kaupat alkaa syntyä! Kukaan ei voi kieltäytyä tuosta, etenkin jos länttää just parin kk vuokran kerralla. Nimim. Toimi minulla.

  VastaaPoista
 13. Tuolla onkin jo sanottu mut tosiaan oot positiivinen ja kättelet ja esittäydyt ja näin. Sit kyselet paljon kaikkee mahollista vaan ja painota sitä miten kiinnostunut oot asiasta ja ehkä sitäkin että sulla ois kiire saada asunto. Varmaan sekin vaikuttaa jos mainitset et oot Iisalmesta tullut. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 14. "laaurää: kai se käy ilmi tosta et vanhempien tulot vaikuttaa:)"

  Ei monet varmaan tiedä tätä, etenkin kun jos opiskelee yliopistossa tai ammattikorkeassa, vanhempien tulot ei vaikuta yhtään mitään.

  VastaaPoista
 15. Ikävää sanoa, mut sulla ei oo kauheen realistiset kuvat pääkaupunkiseudulla asumisesta... Lähes kaikilla kestää koulu- ja työmatkat yli puolen tunnin, sillä kaikki ei voi asua Stadissa hyvien liikenneyhteyksien äärellä, mistä on helppo ja nopea kulkea jokapaikkaan. Se on kallista eikä kämppiä oo kuitenkaan loputtomasti. Siksipä porukka asuu lähikunnissa niinku Espoossa, Kirkkonummella tai vaikkapa Keravalla. Mulla on kavereita kaikilta noilta paikkakunnilta eikä se oo ongelma edes aamutorkkujalle liikkua 45 minuutin matkoja päästäkseen kouluun. Sitä se elämä on täällä pääkaupunkiseudulla:D matkakortti maksaa enemmän joo, mutta kämppä on puolestaan huomattavasti edullisempi Keravalla kuin Helsingissä. No mutta nää on näitä valintoja, toivottavasti löydät mieluisasi kämpän! :)

  VastaaPoista
 16. psst! pistä vielä kirkko & kaupunki-lehteen ilmotus, sieltä saattaa joku ystävällinen mummo bongata sut.

  VastaaPoista
 17. Pikkase upee takki! Toivottavasti tärppää huomisen kämpän suhteen :)

  VastaaPoista
 18. Itse sain juuri haluamani kämpän sillä että olin heti valmis muuttamaan. Heitin välittäjälle huumoria ja kyselin rempoista sun muista. Menin paikan päälle myös sillä asenteella että tää kämppähän tulee mulle, muut hakijat ei loista yhtään nii hyvin ku mä :D

  VastaaPoista
 19. älä luovuta ennen ku tärppää!

  VastaaPoista
 20. Kuten viime postaukseen kommentoin, soittele VVOlle! Siellä ei ole asuntojonoja ollenkaan vaan asunnot annetaan tarpeellisuuden, kiireellisyyden ja aktiviisuuden perusteella! Mulla oli hakemus huhtikuusa heinäkuuhun enkä ottanut sinne yhteyttä kertaakaan, ei yhtään mitään. Laitoin nyt elokuun alussa hakemuksen ja soitin kahtena peräkkäisenä päivinä ja jankkasin kuinka kiireellinen tilanne on ja kappas kolmantena päivänä soittaessa sain kämpän. Suosittelen siis soittelemaan! :)

  VastaaPoista
 21. Totta matkoissa menee kauan mut siihen tottuu. Ei kaikki taalla stadissa oo niin helppoo ja nopeeta kun itse luulee.

  VastaaPoista
 22. Taloussanomat joskus teki asunnon vuokraamisesta juttua: http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2010/02/14/tallainen-tyyppi-saa-asunnon/20102245/310.

  Kiteytettynä: älä flirttaile esittelijälle, ole perusvarma (asiallinen ja kiinnostunut, tavallinen), ole kiinnostunut olemaan pitkäaikainen vuokralainen (koulu/sukulaiset lähellä, viihdyt alueella..), esitä suosituksia edellisiltä vuokranantajilta tai työnantajilta.

  Tsemppiä asunnon etsimiseen! Se vie oman aikana (lue: pitkään), joten älä hätäänny!
  -leela

  VastaaPoista
 23. Etitkö ees yksiöö vai kaksioo ? Mä katoin noita newsecin sivuja ja asuntoja löyty tosi paljon helsingistä, vantaalta, espoosta, kirkkonummelta. Mikä vika? Kirkkonummeltakaan ei oo ku 30km stadiin ja junia menee kokoajan. HUOH!

  VastaaPoista
 24. On kyllä huikee asu, arvaa kuinka paljo haluaisin nyt nuden väristä bleiseriä tekonahkahihoilla?! :D PALJON.

  Ja hei superisti onnee asunnon etsintään, tiedän kuinka vaikeeta se voi olla! Toivotaan että saisit kämpän, niin helpottuis elämäki aika paljon :)

  VastaaPoista
 25. anonyymi: molemmat käy. ja huoh itselles, en tiiä monesti mun pitää sanoo et en halua liian pitkää koulumatkaa:D ja tulee kalliiks käydä jostain kirkkonummelta asti

  VastaaPoista
 26. SOITA NIILLE ASUNNONTARJOAJILLE, USEIN. Ja tosiaan, tee osoitteenmuutos sinne sun sukulaisille siks aikaa ku oot vailla kämppää. Saat kirjat pk-seudulle, saat sen matkakortin sit halvemmalla eikä tarvii ruikuttaa ja kaupan päälle sun postit tulee samaan osoitteeseen. Älä tee helposta vaikeaa.

  VastaaPoista
 27. Itellä napsahti Satolta asunto heti, kun olin tehnyt hakemuksen. Sain ihan oikeasti tekstarin kämpästä tunnin kuluttua hakemuksen teosta ja sijaitikin on mitä mainioin. Alle vartissa töihin pyörällä. Bussilla menee ehkä sen neljä minuuttia. Helsingin keskustaan on hyvä yhteydet, linja-autolla kestää 25minuuttia. Vuokra on ihan jees sain yksiön hinnalla kaksion. Kunto ei tietenkään ole ihan paras. Mutta ihan jees.

  Ainut ongelma on tietenkin, että asunto ei ole Helsingissä vaan Vantaalla. Tämän kokevat kaverini ongelmaksi. En minä.

  VastaaPoista
 28. Ei kantsi välittää kaikista negaajista, jotkut ei vaan ymmärrä että blogitekstit kertoo vaan osan bloggaajan elämästä, eikä kukaan voi koskaan tietää sitä koko tarinaa. Ihan sama jos vaikka kirjottais että "Ostin tänään 500 euron laukun", ja porukka rupeis huuteleen että "vitun porvari" tai "huhhuh, on varmaan rikkaat vanhemmat" tai "ihan hirveetä tuhlausta" tms, vaikka koko totuus tekstin taustalla olisi vuoden tonnikaladieetti, kymmeniä tuplavuoroja töissä ja ties mitä muuta.

  Sit asiasta viidenteen: olis hirveen kiva, jos voisit tehä postauksen sun lemppariblogeista :P Sulla on niin kiva tyyli, olis kiva lukee semmosia blogeja mistä saat itekin inspiraatioo :)

  - Tuuli

  VastaaPoista
 29. JOSTAIN KIRKKONUMMELTA ASTI voi hyvää päivää sun kanssas! Huomaa että oot Iisalmesta:D

  VastaaPoista
 30. Kaikella kunnioituksella, ymmärrän, ettet halua pitkää koulumatkaa mutta kuten huomaat, Helsingistä on älyttömän vaikea löytää pientä asuntoa. Mikset katselisi asuntoa Vantaalta tai Espoosta? Esimerkiksi Tikkurilasta ja Myyrmäen suunnalta tulee juna 15minuuttia Helsingin keskustaan. Voithan sitten samalla yrittää etsiä asuntoa Helsingistä. Lisäksi opiskelijakortti seutumatkoille kuukauden ajaksi maksaa varmaan alle 50€, saatat kuitenkin säästää sen rahan helposti vuokrissa. Mieti asiaa.

  VastaaPoista
 31. mulla kaveri muutti avoliittoon niin se ei saa silti mitään tukia ku se ei oo vielä 18 mut 18 ku on täyttäny sillä nousee tuet mut ne ei oo silti mitkään isot. että jotain päälle sataeuroo kummatki( asumis ja opintotuki)

  VastaaPoista
 32. ite oon ymmärtäny että pitää asua eka yhdessä jonkin aikaa ennenkun armeija rupeaa maksamaan mitään asunnosta. se tais just olla jotain 3 kk ennen armeijaan lähtöä. tai ainakin meillä oli silleen kun poikakaveri oli lähdössä tammikuussa armeijaan niin meidän ois pitäny ennen lokakuutta hommata se asunto että armeija ois maksanu sen :)en usko että on kauheesti muuttunu ku tänä vuonna lähti sinne ja heinäkuussa tuli pois. Tj0! <33

  VastaaPoista