24.8.2012

that girl is trouble


Joo ei ainakaan soi päässä tää biisi kokoajan:D

Vähän updatea taas asuntojutuissa. Tänään kävin tosiaa heti aamusta kattoo sitä asuntoo josta mainitsin eilen. Kämppä vaikutti ihan kivalta ja sijainti täydelliseltä - vartti kouluun ja vartti keskustaan. Kämppää oli käyny kattoo mun lisäks kaks ihmistä ja välittäjä sano et se ainaki sois ton asunnon mulle mut pitää vaan kuulla ite asunnon omistajan mielipide. Eli vaikuttais vähä siltä et ois asunto plakkarissa MUTTA siellä alkaa putkiremontti todennäkösesti keväällä. Kaikki keille oon nyt tänään jutellu on sanonu et ei missää nimessä kannata mennä asuntoon johon tulee putkiremontti. Juteltiin kuitenki äitin kanssa asiasta ja sovittiin että mun pitää vaan kysellä et joudunko maksaa vuokraa putkiremontin ajalta, saanko väliaikasta kämppää jne. Taloyhtiöllä on maanantaina kokous jossa ratkee putkiremontin tarkka ajankohta, eli saan tietää tiistaina et miten käy. Mitä mieltä te ootte tosta putkiremonttiongelmasta, kannattaako mun ottaa tota asuntoo? Seki olis tietty hyvä vaihtoehto jos voisin asuu kämpässä siihen asti et se remppa alkaa ja sitte ettii jonkun toisen kämpän keväällä.

Huomenna olis etelä-haagassa asuntonäyttö, onneks tällä kertaa on roopeki sitten näytössä mukana jos se osais olla vähän vakuuttavampi ku mä:D Soitin äsken vvo:lle ja hoasille ja yhtä tyhjän kanssa molemmat. VVO:lla ei oo tarjolla yhtää asuntoi alle 650e vuokran ja hoas ei hyväksy mun hakemusta koska oon koulussa josta ei valmistu tutkintoon. Oon käyny kaikki teidän antamat linkit ja vinkit läpi mut ei oo mistään tärpänny. Toi 650e on kyllä aikalailla maksimi määrä mitä pystytään vuokraan laittaa, eli tosta kalliimmat asunnot ei tosiaan tuu kyseeseen.

Nyt sekalainen sakki kuvia asusta ja muusta.
Näkymä parvekkeelta.

Äsken loihditut hampparit jotka ei vieny nälkää kyllä mihinkään. Oli taas niin kiire aamulla etten kerenny syödä ja koulussa oli tietysti pahaa ruokaa. Illalla ois onneks luvassa lisää hamppareita ku kokkailen roopelle. Noi on niiiin hyviä!

Koulutehtävää varten räpsästy kuva.

Vaahtokylpy<3 p="p">

Tää kuva kanssa koulutehtävään liittyen.

Hyvä ja ennen kaikkee helppo ceasarsalaatti. Valmis pirkan ceasarsekotus ja kanaa, ready. Tätä on tullu syötyä nyt pari kertaa ja varmaan tulee syötyä vielä monen monta kertaa:)

Niinku näkyy nii hirveesti ei oo tullu räpsittyä kuvia muusta ku asusta. Mulle voi tietty ehdotella jos on jotain kuvausideoita!

Ja pistäkääs vinkkejä asuntoasioihin liittyen, ei mitään negajuttuja mielellää mitä nyt viime päivinä on tullu vähän liikaaki ja ihan samoista asioista:D

20 kommenttia:

 1. 650 on kyllä todella pieni budjetti helsinkiin... teidän kannattais ehkä miettiä oisko teille mitenkään mahdollista maksaa esim 100 euroa enemmän (50 e per naama) koska 750 eurolla sais jo varmasti todella paljon helpommin asunnon.

  putkiremonttiasuntoon muuttaisin itse vain jos mun ei tarvitsisi asua siellä remontin aikana :D eli jos mulle hankittais väliaikanen asunto siksi aikaa tai jos vuokrasopimus loppuis kun remontti alkais.

  VastaaPoista
 2. Yleensä vuokra laskee tollasten putkiremonttien ajaks. Mut jos se on vaa semmosta pientä remppaa, jonka kanssa pystyy elää ottaisin ton kämpän. Mut jos sä et voi tehä siel safkaa, käydä suihkus tai muut vastaavaa, nii sit on vähä eri juttu. Meil oli porukoitten kämpäs jokunen vuos sit putkiremppa. Sen kans pysty elää, välil oli vesikatkoksia ja pölystä, ku ne oli repiäny seinät auki. Mut kannattaa keskustella tost asiast sen omistajan/välittäjän kanssa ja odottaa sitä päätöstä :)

  VastaaPoista
 3. Ei ollenkaan realistiset noi sun tavotteet. Kämppä Helsingistä, läheltä kouluu ja vuokra 650€/kk? Saat tolla hinnalla yksiön mut jos Roopen kaa meinaat kaksioo ettii nii onnea vaan!

  VastaaPoista
 4. jos sen kämpän saat niin ota ihmeessä, helpompikin silloin keväällä ettiä uutta. mut missään nimessä et suostu maksamaan mitään putkirempan aikana jos jatkat siellä asumista remontin jälkeen!

  VastaaPoista
 5. Kiva että asiat alkaa järjestymään! :) Mua vähän kiinnostais kuulla että minkälaista siellä koulussa käytännössä on?

  VastaaPoista
 6. Noh, itekin jouduin maksamaan asuessani _Kouvolassa_ yksiöstä yli 400 euron vuokraa, että jos toi 650 euron on kuitenkin kaksio niin mun mielestä edullinen, kun kuitenkin puhutaan Helsingistä... se on vaan tajuttava se fakta, että Helsingissä on sen verran asuntopulaa, että jos keskustasta haluaa niin vaan todella hyvällä tuurilla saa alle 600-700 euron kahdelle kämppää... yksiötkin melkeen huitelee noissa hinnoissa, ei nyt ihan.

  Jotenkin musta tuo on vaan tyhmää valittaa, kun asiat on miten on ja ne on hyväksyttävä, tai sitten tingittävä vaatimuksista. En yritä olla ilkeä, mutta siis sun kannattaa vaan ymmärtää että näin se on, ja kaikilla sama juttu:)

  VastaaPoista
 7. anonyymi: kyllä alle 650e kämppiä on ollu yllättävän paljonki tarjolla:)

  emilia: se on sen verran iso remppa et ei pysty asuu siel sen aikana:s

  anonyymi: kuka on sanonu että mä etin kaksioo?:D yksiöitä kaikki on ollu mitä mä oon käyny kattoo

  anonyymi: jeps:)

  emma: siis siellä opiskellaan vuodessa kaikki mikä kuuluu alalle mut siitä ei valmistu:) jotkut on menny suoraan töihin ton koulun jälkeen ja jotkut jatkanu opiskelua

  anonyymi: en mä oo sanonu missään vaiheessa että haluisin keskustasta enkä että ettisin kaksioo:D oikeesti alkaa pikkuhiljaa mennä hermot näitten kommenttien kanssa ku pitää jauhaa monta kertaa samoja juttuja, nytki ku ainoo vaatimus on et ei olis ihan tajuttoman pitkä koulumatka

  VastaaPoista
 8. Oletko tiedustellut että voisitko saada opintolainaa niin raha-asiat varmaan selviytyisi ehkä hiukan?

  Putkiremonttista asuntoa ei kannata ottaa, jos et jaksaisi samanlaista asunnonetsintärumbaa taas keväällä. Jos siis sulle ei järkätä sen ajaksi toista majapaikkaa.

  Asuntoasioissa en muuten osaa juurikaan neuvoa, mutta toivottavasti selviää. Älä missään tapauksessa luovuta :) Vaikutat ihanalta ihmiseltä!

  VastaaPoista
 9. anna: joo mä saan jo opintolainaa mut se menee koulun maksamiseen:) kiitti!

  VastaaPoista
 10. Ihana paita! Tuo väri sopii sulle kivasti :)

  http://smilewithyoureyes-blog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Ihana paita, sopii sun hiuksiinki just eikä melkein :)

  http://guabk.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. MIstä tuo paita on peräisin, tosi nätti:)? Sopii sulle!

  VastaaPoista
 13. suosittelisin katsomaan kämppiä myös vantaalta, vuokra putoaisi huomattavasti! esimerkiksi koivukylässä on paljon vapaita asuntoja aseman lähellä niin siitä helppo pääsy stadiin. itsekin asun tikkurilassa ja käyn keravalla koulua :)

  VastaaPoista
 14. "en mä oo sanonu missään vaiheessa että haluisin keskustasta enkä että ettisin kaksioo:D oikeesti alkaa pikkuhiljaa mennä hermot näitten kommenttien kanssa ku pitää jauhaa monta kertaa samoja juttuja, nytki ku ainoo vaatimus on et ei olis ihan tajuttoman pitkä koulumatka"

  Oon ymmärtänyt, ettei tukia (tai ainakaan täysiä) saa, jos vuokraa kahdestaan yksiön, tai näin ainakin tutulleni kävi kun halusivat vuokrata yksiön kahdestaan :/ mutta en ole kyllä varma, olikse nyt niin että se oli muuttamassa sen poikaystävän vai kaverin kanssa yhteen, että vaikuttaako se sitten... tosin onhan homo- ja lesboparejakin olemassa, että olis aika epäreilua jos se jotenkin noin olis :o

  VastaaPoista
 15. ei välii vaik ois yksiö kaksio tai kolmio, vuokran hinta on se mikä ratkasee tuen määrän.

  VastaaPoista
 16. "ei välii vaik ois yksiö kaksio tai kolmio, vuokran hinta on se mikä ratkasee tuen määrän." Siis tarkotin, että molemmat ei sillon sais tukia jotenkin.

  VastaaPoista
 17. sori en jaksa selaa aiempia kommentteja et onko tää aihe jo käsitelty mutta siis ootko miettiny kämppistä? Ei tarvii välttämättä ees asuu solussa vaan jotkut etsii kämppistä ihan "oikeaan" asuntoon :) Muistaakseni tähän oli joky Lyyra.fi tai joku tommonen mistä noita ilmoituksia voi selaa tai sit voi googlettaa vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummatkin saa tuet vaikka muuttais yksiöön! Ollaan myös poikaystävän kanssa muuttamassa viikon päästä, tosin kelalta ei oo päätöstä tuista tullut vieläkään

   Poista
 18. Putkiremppa-asuntoon kannattaa muuttaa vain ja ainoastaan silloin, jos saat lähtee siitä heti kun remppa alkaa. Vaikka sun ei siltä ajalta tavis siitä maksaa niin sun pitää maksaa siitä todennäköisesti taas rempan jälkeen (varsinkin jos sopparissa lukee et sun pitää asua siinä vuosi tms) ja sit jos löydätkin asunnon rempan aikana niin oot kahden kämpän loukussa. Keväällä on kyllä helpompi löytää asuntoja, et toki kannattaa siihen nyt muuttaa, siks aikaa kun etit samalla koko ajan uutta. Mutta tosiaan vaan jos pääset sit kans eroon tosta kämpästä sit kun remontti alkaa. Näin ite putkiremppa-asunnossa olleena sen tiiän. Onneksi sain katkaista vuokrasopparin siitä kuusta kun remppa tuli mun kämppään. Mutta jo sen metelin kuunteleminen ennen sitä oli melkoista tuskaa..

  VastaaPoista
 19. Siis hemmetti jengi jaksaa piinata sua!
  Uskomatonta miten helposti ihmiset hermostuu, sun ei tarvi sanoa muuta ku ettet haluu kämppää Kirkkonummelta tai Vantaan metiköistä niin johan on helvetti irti! 650e on aivan realistinen käsitys helsinkiläisyksiön vuokrasta. Tietenkin keskusta on eri asia (vaikka omat frendit asui 21 neliön kämpässä kampissa 600 euron vuokralla), mutta kyllä vähän kauempaa saa tolla hinnalla ihan mukavan ja reilun kokosen yksiön. Tuntuu ihan älyttömältä miten paljon porukka jaksaa vääntää, järkyttävää negatiivisuutta ilmassa :D Joka tapauksessa onnea helsinkiläistymiseen äläkä anna luusereiden masentaa sua! Voimia!!

  VastaaPoista