19.10.2012

so happy I could cry

Joo otsikossa pientä sarkasmia havaittavissa tän päivän uutisten jäljiltä. Oikeesti siis nyt alkaa tosissaa mennä hermot:D Mulle tuli nimittäin kelan opintotukipäätös sitä uudemman kerran haettuani ja kas kummaa - en saakkaan opintotukee! Mulle sanottiin kesällä kelalla et jos asun avoliitossa nii vanhempien tulot ei vaikuta ja tarkistin vielä netissä kelan laskurillaki et kyllä mun pitäis saada. No ei sit auttanu ku jonottaa ikuisuus puhelimessa ja kysyy asiasta. Selvis että avoliitto ei auta mitään ku en oo korkeekoulussa?? En tajuu ku mulle sanottiin aiemmin et se on ainoo keino millä voin saada ja netissä siinä laskurissa kysyttii koulut ja kaikki nii siin tuli kyllä et saisin. No mitä tää nyt sit käytännössä tarkottaa että en saa tukia? Mun tilille tulee joka kuussa tasan 201 euroo asumistukee ja siinä kaikki. Mun osuus vuokrasta on 332e, ilman opiskelija-alennusta (sen saa vaan jos on myönteinen opintotukipäätös) maksan hsl:n kortista kuukaudessa vissiin jotain 40e ja elämiseenki pitäs saada rahaa. Oikeesti aloin vaan vollottaa ihan hysteerisesti ku tajusin et mä tuun olee ihan köyhä, en tiiä pitäskö tässä nyt enää itkee vai nauraa. Jos olisin tienny etten tuu saamaan kelalta rahaa nii en varmaan ees olis helsingissä nyt. Töitä on nyt tietty pakko saada mut seki ottaa aikansa että niitä saa jos saa ja en mä opiskelun ohessa kuitenkaa kerkee mitää hirmu tuntimäärää viikossa tehdä. Äääää mitä mä teen?

Tällasta oli päällä eilen ku heiluttii tällä kertaa sörnäisten metroasemalla tekemässä haastatteluita. Mä toimin toimittajana kameran eessä ja pääsin haastattelee mm. maailman ihaninta pappaa englanniks:D Aiheenahan meillä oli kunnallisvaalit mut papparaiselta kyseltii vaan et mitä se tykkää suomesta. Tänään käytiin puolestaan espoon kirjastossa haastattelemassa yhtä kunnallisvaaliehdokasta. Opin jotain uuttaki ku selvis että espoossa on juna-asemia, mä sain tietää ehkä kuukaus sitte et sinne edes menee junat ja luulin et siel ois sit vaan yks juna-asema.... Maalaisjunttiko? Haastattelun jälkeen menin saijan mukaa solariumiin ja uskalsin ekaa kertaa elämässäni koittaa itekki. Ei tuu kyllä tavaks mut tulipahan uus kokemus:D Yllättävää oli se et sain jopa pientä päivetystä, luulin etten ruskettuis ollenkaa!

Oon nyt viikonlopun vaihteeks helsingissä yksin. Oonan olis pitäny tulla tänne täks viikonlopuks mut ei se sit onnistunukkaan ku mulla ei oo oikeesti yhtää rahaa nii en ois voinu lähtee baariinkaa. Huomenna meen käymään muoti/kauneus/mikäliemessuilla, jee! En tiiä käynkö haminassa vielä viikonloppuna ku oon kuullu roopesta viimeks tiistaina:D On se vaa niin vaikeeta ladata puhelin! No mut ymmärtäähän ton ku se on vissii viime yönä matkustanu sinne haminaan nii on ollu kiireitä.

Mut mitä tykkäätte asusta?

27 kommenttia:

 1. sossuun toimeentulotukihakemusta vetämään nyt heti! sosiaalitoimen on varmennettava, että ihmisellä on perus toimeentulo, jota sulla ei tällä hetkellä ole. se voi tuntua nololta, mutta tossa tilanteessa vähän pakko! :)

  tsemiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se oo noloo, sossulle vaa!!

   Poista
 2. Hae yleistä asumistukea? Hae sosiaalitoimistolta toimeentulotukea, sitä saatte avopuolisona ja siihen ei vanhempien tulot vaikuta kun ootte yli 18. Niiden velvollisuus on maksaa jos ette kelalta rahaa saa. Eihän sillä summalla toki todellakaan shoppailla vaan kaikki menee laskuihin ja ruokaakin pitää katsoa mitä syö, mutta ainakin elää :)

  VastaaPoista
 3. pidä blogikirppis! varmasti sulla on jotain ylimääräsiä vaatteita/kenkiä/laukkuja/asusteita! saisit vähän ylimäärästä :)

  VastaaPoista
 4. Onks toi paita vähä turhan paljastava arkikäyttöön? Ei pahalla mut toi toka kuva varsinki... :o

  VastaaPoista
 5. eiks helsingin sisäinen lippu oo 20e kuussa, ainakin näin siskollani, jos siis ostaa sen mikä ei oo voimassa tyyliin jonneki keravalle. en oo kyl varma, kannattaa selvittää :)

  VastaaPoista
 6. Sossulle vaan :) Ei oo noloa todellakaan, selvästi kuitenkin tartteet jeesiä :) Mulla takana noi sossukuukaudet, mutta tarvetta olis kyllä nytkin... mutta vihasin yli kaiken sitä paperien vääntöö ja jotai oli vituillaan ni ne lähetti takas ja käski korjaamaan ja taas uudestaan :/ mut oli kyllä mukavaa kun sen rahan sieltä sitten sai lopulta!

  VastaaPoista
 7. Sossun tuilla pärjää paremmin kun opintotuella :) se ei oo noloo! Itsekin menin koko kesän sillä... Mut sieltä saa hyvin rahaa nii että tulee toimeen ja käteenki jää! Kannattaa! :)

  VastaaPoista
 8. Iha ensiks ainaki puet peittävämmän paidanpäälle josta ei näy rintsikat (: ok?

  VastaaPoista
 9. Ihana asu!! Varsinkin kun oot noin ruskea ja tummahiuksinen niin valkoinen pitsi näyttää aivan uskomattoman hyvältä :)

  VastaaPoista
 10. anonyymi: 44e kuussa on aikuisella, just tarkistin:)

  anonyymi: ei hätää, en oo vilautellu missään ku toi liivi ja hiukset menee sen verran tohon eteen et ei näy mitää, tossa yhessä kuvassa ne nyt ei ollu eessä ku pidin kädellä liivistä kiinni:D ja toppi on ihan normi mut näyttää törkeeltä ku ei oo mitkää maailman pienimmät tissit mulla. poistin nyt kuitenki kuvan etten järkytä ketään:)

  VastaaPoista
 11. Kannattaa ehkäpä vähentää yleensäkkin ylimääräisten asioiden ostelua ja teet joka viikolle tietyn suurusen budjetin esim. mitä käytät ruokaan, mitä menee laskuihin ja mitä menee muihin menoihin ja kannattaa myös tehä joka viikoks itelleen ruokalista ja noudattaa sitä niin ei tuu kaupassakaan ostettua kauheesti mitään turhuuksia! Tsemejä selviämiseen, mutta eiköhän se juttu lähe jotenki luistaan varsinkin jos onnistuisit saamaan jotain työtä koulun rinnalle :)

  VastaaPoista
 12. tsemii!!! Ja suosittelen liittyy jokaiseen henkilöstövuokrausyritykseen mitä löytyy, niistä saa aika helposti ja nopeesti duunia :) Tosin en nyt voi varmaks sanoo sielläpäi mut mulla on toiminu :)

  VastaaPoista
 13. jos töitä etsit, niin kannattaa kysellä esim jostain vaatekaupoista:) uskon, että joku sut vois ottaakin kun oot yli 18v ja kiinnostunut muodista! :)

  http://siivujaonnesta.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. töitä saa pk-seudulla hyvin oman kokemuksen mukaan! ei vaan saa sit liikaa nirsoilla siitä mitä on tarjolla. staffpoint, opteam, kaupan kassa, varmasti löytyy ja vielä vähätuntisellekin! :) tsemppii!

  VastaaPoista
 15. Mulla on ihan sama homma et saan kuussa sen 201e ja mun vuokran osuus on 252e ja sit siihen päälle kaikki laskut. :D
  Mutta käy tosiaan kysymässä sossusta toimeentulotukee! Sitä pitäis nyt saada kerta oot sen opintolainankin jo ottanu! :)

  VastaaPoista
 16. Sossussakin riippuu millon ne maksaa sitä rahaa! Ite kävin maksullisen koulun joka ei ollut kelan tukilistalla ja hain sossun tukee. sanovat vaan että kerta on ollut vara ottaa lainaa koulun takia nii on vara myös elämiseen. joten jäin ilman rahaa. onneks porukat jelppasivat

  VastaaPoista
 17. ainiin joo, tossa lippujutussa varmaan vaikuttaa myös onko opiskelija... harmi. kaveri kans asuu keravan puolella ja joutuu maksaan 60 e :S

  VastaaPoista
 18. mun kaveri ainaki saa toimeemtulotukee ku se ei saa mitään muita tukia! et kantsii kattoo jos säki saisit :)

  VastaaPoista
 19. Yritä sitä sossua. Jos jaksat hoitaa lomake rumban läpi niin sieltä pitäisi tulla ennemmän rahaa, kuin kelalta opiskelijalle.

  Onhan tässä myös se vaihtoehto, että menet naimisiin. Tästä oli talvella city-lehdessä juttukin:
  http://www.city.fi/artikkeli/Opintotukiliitot/3997/

  VastaaPoista
 20. Töitä vaan nyt hakemaan! alkuun voi tuntuu rankalta mennä koulun jälkeen töihin tai tehdä viikonloppuisin töitä ilman vapaapäiviä, mut kaikkeen tottuu.

  nimimerkillä kokemusta on, kahdet työt ja opiskelut (en myöskään saa minkäänlaisia tukia kelalta tai mistään)

  VastaaPoista
 21. Valitettavasti en usko että saat sossusta rahaa kerran voit ottaa lainaakin. Kaikki laina pitää olla käytetty, että antavat sieltä yhtään mitään. Näin ainakin kävi mulle joskus useampi vuosi takaperin kun kävin kinuamassa...:(

  VastaaPoista
 22. Mä suosittelen myös sitä sossun menoa. Sinne menossa ei ole mitään noloa, täyttyyhän sitä rahaa jostain saada ja itselleni kela ja sossu on sama asia. Rahaa kummastakin saa. Ja vaikka mä vastoinkäymiset ottaa varmasti koville niin mun pakko todeta miten hyvä tä sun blogi on Osaks just sen takia, että sanot suoraan tälläsiäkin asioita tänne ja osotat nuoremmillekkin lukioille ettei elämä aina ole ruusuilla tanssimista ! Tsemppiä sulle raha-asioissa ja muutenkin! :)

  VastaaPoista
 23. Haet töitä, niinkuin kaikki muutkin opiskelijat tekee.. itselläni ei tulisi mieleenkään mennä sossulle kun töitä kummiskin niin hyvin löytyy pk-seudulta!

  VastaaPoista
 24. itselläni ainakin sossu vaati että pitää olla opintolaina otettuna että saa sieltä tukia. perusteena se että käytetty sekin mahdollisuus ja jos siltikään ei riitä niin tottakai auttavat ! sinne vaan apua hakemaan :) itse ainakin hyvällä omalla tunnolla otan rahallista apua vastaan jos ei vaan oikeasti meinaa muulla keinolla pärjätä.

  VastaaPoista
 25. hae töitä heseltä:) pääsee aika helposti ja työajat on joustavat. helsingissä ettii monelle heselle.

  VastaaPoista
 26. Töitä täällä ainakin onneksi riittää verrattuna pohjoiseen:) Itsekin näin opiskelijana ja arkisin 8-16 työssäkäyvänä tulen toimeen:)
  Onnea työnhakuun<3

  VastaaPoista