20.3.2013

kaukokaipuu

Täällä sitä ollaan taas kotona Helsingissä, ja vieläpä Irina kainalossa! Ajeltiin tänne eilen porukoitten kanssa, ja tänään aamulla ne sitten lähti kanarialle. Mä jouduin ajaa autolla lentokentältä kotiin just pahimmassa aamuruuhkassa, kieltämättä pikkunen (iso) paniikki pukkas. Kaistanvaihtot on jotain niin kamalaa, varsinki ku pitäs ängätä muitten autojen väliin. Muuten meni hyvin, mut sit ku ois vikan kerran pitäny poistuu liittymästä, nii niitä autoja oli sen verran etten uskaltanu änkää väliin. Piti ajaa sit mutkan kautta, mut pääasia et hengissä selvittiin:D Oon ihan pihalla noitten kehien kanssa, ja mua pelottaa olla kyydissäki tuolla ajellessa. Silti suunnitelmissa olis lähtee ajelee ikeaan tässä joku päivä, mutta ehdottomasti sellaseen aikaan et on mahdollisimman vähän liikennettä.

Mulla on ollu ton porukoitten matkan myötä ihan hirvee kaipuu etelään, oon päässy kuitenki niin harvoin lämpimään! Portugalin reissusta ei oo ku alle vuosi, mutta silti haluisin uudestaan jonnekki. Oon nähny itseasiassa kolme kertaa unta, että ollaan menty takas portugaliin ihan vaan yhden meksikolaisen ravintolan takia. Ärsyttää niin paljon, että nyt ei oo mahdollista lähtee muutamaan vuoteen mihinkään. Opintolaina nimittäin pukkaa päälle, varsinki jos en pääse mihinkää opiskelee. Eikös se oo niin, että se pitää maksaa takas viimestään kolme vuotta sen jälkee ku opiskelu on loppu? Anyway, ajattelin huomenna kuvata teille vähän videoo ja höpötellä ainaki noista opiskelujutuista. Mutta nyt kuvia siitä portugalin reissusta! Oltiin siellä siis viime toukokuussa, eli kovin vanha tapaus ei oo kyseessä.


17 kommenttia:

 1. ihanat noi bandeaubikinit! ja ihania kuvia! mä en oo koskaan ollu missään lämpimässä lomalla, kokemusta vaan ruotsista, virosta ja briteistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mut parempihan noiki on ku ei mitää!:)

   Poista
 2. Sen maksaminen täytyy aloittaa vasta kolme vuoden päästä valmistumisesta :) eli ei mitään hätää vielä kolmeen vuoteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huh jes kiitos tiedosta!! nyt voiski sit koittaa säästää jos vaikka pääsiski reissuun:D

   Poista
  2. Ja pankin kanssa voi neuvotella. Ainakin Nordealla sitä täytyy alkaa maksaan viimeistään 10 vuoden päästä opintojen loppumisesta!

   Poista
 3. Ei sen opintolainan maksuaika voi olla 3v, kun tiedän monia jotka sitä on maksellu pois vielä mooooooooonta vuota valmistumisen jälkeen. Eihän ne voi olettaa että heti valmistumisen jälkeen saa niin hyvä palkkaisen työn että saa lainat maksettua samantien...... Ainakin kuulostaa aika oudolta :D

  VastaaPoista
 4. ei kyllä kukaan vaadi että parhaimmillaan +5000e pitäisi kolmessa vuodessa maksaa takas.... mahdollisimman pian tietty sitä pitää alkaa mutta kyllä siinä on suhteellisen pitkä maksuaika. itse aloitin nyt maksamaan ja olen 2021 maksanut pois. on se järkevin laina mitä voi ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saako sen sit ite päättää mitä tahtia maksaa, esimerkiks että paljonko kuussa?:)

   Poista
  2. saa. kyllä siinä jonkunsortin rajotukset kai on millon se pitää olla maksettu, mut puhutaan siis päälle 10 vuodesta....tottakai ne korot juoksee kokoajan siinä mutta siis niin.

   Poista
 5. Mullakin on jatkuvasti hirvee reissukuume päällä, ja tuntuu, että se reissussa käyminen ei edes auta siihen, päin vastoin :D Kahta kauheemmin tekis mieli päästä näkemään vielä enemmän maailmaa! Ihana olis reissata taas johonkin lämpimään, vaikka Väli-Amerikkaan, mutta lisäksi kuumottelis myös keväinen Eurooppa...

  Pitää varmaan ruveta lottoomaan, hyvä kun riittää rahat ees laskuihin ni tarvi paljon reissuista haaveilla :D

  - Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo samoin, ku ois vaan sitä rahaa!:D

   Poista
 6. IHANIA KUVIA!! :D Kamala ku tuli matkakuume :D Millä sää nyt muokkaatkaan näitä kuvia?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. picasa3!:) siinä on sellanen ominaisuus ku 1960 jolla tulee tollasia kuvia ku tässä postauksessa

   Poista
 7. Opintolainan takaisinmaksu täytyy aloittaa noin kolmen vuoden kuluttua opintojen päättymisestä. Itse saat hyvin pitkälti vaikuttaa siihen kuinka kauan haluat maksaa lainaa pois, ts. saat itse päättää kuukausierän suuruudeen. Takaisinmaksuaikaa saat venyttää lainasummasta riippuen aina lähes kymmeneen vuoteen saakka joten kuukausierän ei tarvitse olla kovin suuri :).

  VastaaPoista