5.5.2013

Stop kuukautisille!

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Bayerin kampanjaan nimeltä Stop kuukautisille. Tavoitteena kampanjassa on nostaa esiin naisen mahdollisuus vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiinsa eri tavoin. Yksi mahdollisuus on vaikuttaa kuukautisten ajankohtaan ja tiheyteen esimerkiksi siirtämällä niitä. Facebookista löytyy Stop kuukautisille -kilpailu, jossa voi ehdottaa vain muutamia kertoja vuodessa tuleville kuukautisille nimeä. Kilpailuun osallistujien kesken arvotaan Cosmopolitanin vuosikerta, ja kilpailuun voi osallistua kaikki 15 vuotta täyttäneet. Käykää siis ihmeessä osallistumassa!

Mä itse kutsun kuukautisia tuttavallisemmin menkoiksi. Mä olin 12-vuotias, kun tää jokakuukautinen piina alkoi. Meillä oli just yökoulu meneillään, ja mun olo oli koko illan ihan outo. Äksyilin kaikille ja olin muutenki tosi pahalla tuulella, mut ei tullu mieleenkään, että menkat olisi syypäänä. Sen ikäsenä niiden alkamista tuli odotettua jo kovasti, enkä todellakaan tiedä että miks. Esitettiin jo 10-vuotiaina kaverini kanssa toisillemme, että meillä olis alkanu jo menkat - joku siinä vaan oli niin hienoo. Mä en oo koskaan oikein tykänny puhua tollasista asioista, joten en esimerkiks kertonu äitille menkkojen alkamisesta. Jossain vaiheessa se ite kysy, et joko ne on alkanu, ja siinä vaiheessa taisin sen jo myöntää. En muista aiheuttiko menkat mulle sillon sen kummemmin päänvaivaa, ehkä se ensimmäinen päivä menkoista oli aina pahin. Mulla oli aina ihan hirveet mahakivut, hyvä ku pystyin tekee muuta ku makaamaan sängyssä.
Koitettiin saada hyppykuva, ei ihan onnistunu....:D
Nykyään ongelmia ei kuitenkaan ole, kiitos hormoonalisten menetelmien, jotka nykyään on jo hyvin yleisiä. Tapojahan löytyy monia, ja jokaiselle varmasti löytyy se sopiva. On myös menetelmiä, joilla pystyy siirtämään menkkoja. Ennen vanhaan naisilla oli koko elämänsä aikana noin 150 kuukautiset (silloin oltiin usein raskaana tai imetettiin), kun taas nykyään naisella on peräti 450 kuukautiset. Melkonen määrä! Siks onki järkevää, että kuukautisten poisjättäminen on mahdollista ja jopa suotavaa. Mulla on jotenki aina ollu sellanen käsitys, että menkkojen täytyy tulla kerran kuukaudessa. Oon silti joskus siirtäny niitä esimerkiks erilaisten tärkeiden juhlien takia, ettei tartteis kokoajan stressata menkoista. Siirtäminen on onneks helppoo ja turvallista, joten en voi ku suositella sitä muillekkin.
Toivottavasti te ootte ollu vähän mua tietosempia tästä menkkojen siirtämismahdollisuudesta, tai toivottavasti tää postaus avas jollekkin muullekkin et se tosiaan on täysin mahdollista ja vaaratonta. Mielenkiinnolla ootan, että minkälainen uusi nimi kuukautisille valitaan. Kilpailuun voi tosiaan osallistua täällä!

Millasia kokemuksia teillä on menkoista ja niiden siirtämisestä? Entä millon teillä itellänne alko menkat ja millasta se oli?

Huom! Kommentit ei saa sisältää lääkemarkkinointia, eikä esimerkiks eri ehkäsyvalmisteiden nimiä saa mainita. Tällaiset kommentit joudun valitettavasti jättämään julkaisematta. Tämä siksi, että lääkkeitten markkinointi ja terveysviestintä on erittäin tarkkaan laissa ja Lääketeollisuuden Eettisissä ohjeissa säädeltyä.


55 kommenttia:

 1. Mulla alkoi 10-vuotiaana (jep!!) ja se oli oikeestaan aika tuskaa, muistan vielä sen hetken. Eniten tuskaa siitä teki se, etten voinut kertoa oikeastaan kellekkään kaverille, koska monet eivät tyyliin edes tienneet mitkä ne on :D Mulla on myös aina ollut hirveet kivut, aivan sairaat, mutta nyt kiitos hormonaalisten menetelmien kivut on lievittyneet. Siirrän myös joskus esim. kesällä en halua pitää ollenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toihan on kätevää, että kesällä on kokonaan ilman!:D

   Poista
 2. Siis mikä tämän pointti on?
  Mainostaa lääkefirmaa, naisten mahdollisuutta siirtää kuukautisia, elintason nousua vai jakaa naisten kesken kokemuksia?

  Kuka sanoi, että "menkkojen siirtämismahdollisuudesta- et se tosiaan on täysin mahdollista ja vaaratonta." lääkefirma? "Siks onki järkevää, että kuukautisten poisjättäminen on mahdollista ja jopa suotavaa." Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pointti on tosiaan se, että kuukautiset voi jättää kokonaan pois tai niitä voi siirtää :) en tiiä asiasta sen enempää, mut luulenpa että asiantuntijat on asialla. tuskin nyt kukaan suosittelis menkkojen siirtämistä/poisjättämistä, jos se olis jotenkin vaarallista:)

   Poista
  2. naisella ei todellakaan tarvitse olla kuukautisia joka kuukausi. nykyiset hormonaaliset menetelmät ovat turvallisia käyttää ja kuten Senja sanoikin, varmasti kaikille löytyy oma sopiva valmiste. niillä et siis saa millään lailla "sekaisin" omaa hormonaalista järjestelmääsi. kuukautisten poisjättäminen on siis helppoa, järkevää, ja kyllä, jopa suotavaa. kun esimerkiksi e-pillereita syödään 2-3 kiekkoa peräkkäin, munasarjat saavat olla lepotilassa pitkään. tästä on niille hyötyä ja useiden kohdalla kun pillerit jätetään pois, raskaaksi tullaan heti "ensi yrittämästä", kun munasarjat ikään kuin aktivoituvat "täyteen tehoonsa". lisäksi kuukautisten poisjättäminen on suotavaa ja järkevää heille, jotka kärsivät lähes petipotilaaksi vievistä kivuista.

   Poista
  3. Mihin tämä väite perustuu? Jos naisella "ei tarvitse olla kuukautisia joka kuukausi" niin miksi helvetissä naisen keho sitten toimii niin, että ne tulevat kuukausittain?

   Ja oman hormonaalisen järjestelmän saa kyllä esim. e-pillereillä sekaisin. Esimerkiksi minä muutuin pillaavaaksi, lyhytpinnaiseksi ja haluttomaksi. Pillereiden lopettaminen oli elämäni paras päätös. Onhan eri ehkäisyvalmisteista hyötyäkin, mutta ei pidä unohtaa niiden haittavaikutuksia.

   Ja tuosta asiantuntijoiden suosittelusta... Jos nykymaailmassa jotakin halutaan suositella niin puolustajia aina löytyy. Se vain riippuu siitä, mikä on kenellekin hyödyllistä.

   Ja joku alempana kommentoi jollekin anolle foliohatusta, minäkin sitten varmaan sellaisen tarvitsen. Haluan vain sanoa, että elämä ei ole niin mustavalkoista.

   Olisin siis toivonut tähän postaukseen vähän asian toista puoltakin :)

   Poista
  4. Kysyin nyt lisätietoo tohon liittyen, et miks kuukautiset tulee kuukausittain. Koitan selittää lyhyesti! Eli kuukautisille ei oo fyysistä tarvetta kun käytössä on hormonaalinen ehkäisy, eikä vuodottomuus oo vaarallista. Ei oo myöskään mitään lääketieteellistä näyttöö sille, että tauko tai vuoto toisi terveyshyötyjä. Yhdistelmäehkäsyä käyttäessä munasarjat on lepotilassa, mikä vähentää munasarja- ja kohdunrungon syöpäriskiä.

   Pääpointti on siis se, että sille ei ole mitään lääketieteellistä syytä, että miks kuukautisten pitäis olla joka kuukausi.

   Poista
 3. en kyl ite kauheen usein suosittelis siirtämään menkkoja, mä söin jonku reilun vuoden ajan aina kaks liuskaa putkeen eli pidin vaa jokatoiset menkat ja lopputuloksena on se et enää en pysty siirtä menkkoja koskaan, ne vaan tulee vaik söisinki toisen liuskan putkeen. eikä oo auttanu vaik oon jo muutaman vuoden ollu siirtämättä, silti jos yrittää niin sieltä ne vaan tulee, ehkä korkeintaan viikolla saan siirrettyä. et jos on joku lomamatka tms et ei tahtois menkkoja niin pitää pitää vaan väliviikko aikasemmin, mikä ei sekään oo kauheen suositeltavaa ehkäisytehon vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, en oo kuullukkaa tollasesta :o

   Poista
  2. No sulla on kyllä jotain muuta häikkää kehossa. Ite oon (lääkärin suosituksesta) pitäny menkat koko elämäni 9 viikon välein eikä oo ollu MITÄÄN ongelmaa miltään osilta :)

   Poista
  3. gyne sano et keho vaan ilmottaa et nyt se on saanu tarpeeks hormooneja ja et pitää sit vaan olla siirtämättä.

   Poista
  4. Tuotahan kutsutaan tiputteluvuodoksi. Jokaisen pillereitä käyttävän pitäisi tuosta olla tietoinen. "No sulla on kyllä jotain muuta häikkää kehossa." <- Kaikki eivät pysty pillereiden avulla siirtämään, vaan tiputteluvuoto alkaa vaikkei olisi lumetableteista/taukoviikosta tietoakaan. Hieno homma ano jos sulla toimii, kaikilla ei toimi! Ja ei silloin ole edes kehossa vikaa jos ei toimi :)

   Poista
 4. Samaa kyselen minäkin, että mikä tämän postauksen pointti oikein on. Ainoa mitä ymmärrän on, että kerrot päässeesi kampanjaan mukaan, jonka tavoitteena on nostaa esiin naisen mahdollisuus vaikuttaa hyvinvointiinsa eri tavoin, kuten vaikuttamalla kuukautisten ajankohtaan. Loppu postauksesta meneekin multa aivan ohi ja koko punainen lanka katoaa. En tiedä olenko lukenut tän huolimattomasti läpi tai ilman ajatusta, mutta tämmösiä fiiliksiä mulla heräsi tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon sit vissiin kirjottanu vähän huonosti:D mut tarkotuksena oli puhuu menkoista ja tosta menkkojen siirtämis/poisjättämismahdollisuudesta

   Poista
 5. Vähän kyllä ensin hämmennyin että mikäs tämä tämmönen postaus on, mutta oikeestaan tosi kivaa vaihtelua ja hyvä että tämmösistäki asioista puhutaan joskus :) ja en oo tienny ennen että ois ihan suotavaa välillä siirrellä menkkoja :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon itekki yllättyny et lähdin tähän kampanjaan mukaan, en varmana olis pari vuotta sitten kehdannu:D

   Poista
 6. Tää ei liity nyt mitenkään aiheeseen mut kannatko kameraa aina laukussa mukana? Ja onko se siellä ihan semmosenaan vai jossain omalla kameralle tarkotetussa laukussa? :) Ja tarkotan siis järkkäriä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en kanna aina, lähinnä sillon vaan ku on tarkotuksena ottaa jostain kuvia:) ihan sellasenaan kannan, mun kameralaukku on sen verran iso et se ei mahdu laukkuun

   Poista
 7. Ite oon kolme vuotta syöny kaks liuskaa putkeen, joskus jopa kolme, ja se on niin ihanaa :D Mä en tajua miksei jotkut mun kavereista oo ees kokeillu useemman liuskan syömistä putkeen vaan valittaa joka kuukaus menkkojen ärsyttävyydestä. Kaikillehan toi ei käy, mut kannattaahan se edes kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en oo ikinä tajunnu kokeilla, nyt tuli kyllä muutos asiaan:D

   Poista
 8. mua ärsyttää kun en saa yhdistelmäpillereitä, koska mulla on ollu 5 vuotta sitten migreeni kohtaus. Joudun sen takia syömään surkeita minipillereita, joista joudun maksamaan, vaikka normaalisti saisin ne ilmaseksi. Noissa minipillereissä on vielä kauheita sivuvaikutuksia ja yhdistelmäpillereissä ei olis niin kamalia ja saisin ne ilmaseksi:( Mulla ei siis toi menkkojenkaan pois jättäminen ja siirtäminen onnistu:/ Harmittaa kauheesti kun kaverit käyttää noita yhdistelmäpillereitä ja ne on hyvät, enkä ite saa niitä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. höh aika tyhmää! siis yhden migreenikohtauksen takia?:o

   Poista
  2. Mä syön migreenin takia myös minipillereitä ja niitähän tosiaan syödään koko ajan, taukoja ei ole, niin menkkoja ei myöskään koskaan tule.

   Poista
  3. Ite syön kans migreenin takia minipillereitä ja mul on tullu kerran menkat niiden syömisen aikana, eikä oo tullu mitään sivuvaikutuksia. Toi on vaan niin henkilökohtasta mikä kellekkin sopii.

   Poista
  4. Jep mulla kans minipillerit aurallisen migreenin takia ollut jo kohta kaksi vuotta. Kerran tullut kunnon menkat ja kun aloitin pillerit nii puolen vuoden ajan silloin tällöin tuli tiputteluvuotoja (ehkä noin kerran parissa kuukaudessa), ei kuitenkaan mitään häiritseviä määriä... :)

   Minäkään en ole havainnut minkäänlaisia sivuvaikutuksia ja ehdoton plussa on se, ettei menkkoja kertakaikkiaan ole! Jippii! Itse kummastelin asiaa lääkärille kysyen, että onko epänormaalia ettei kuukautisia ole. Hän sanoi, että koska minipillereiden ansiosta munasolu ei kypsy, kohtuun ei myöskään kehity verta, mikä johtuu siitä etteivät limakalvot pääse "paksuuntumaan".

   Eli on kyllä ollut hyvä valmiste ja kivahan se on kun menkat ei menoa haittaa ;)

   Poista
  5. "höh aika tyhmää! siis yhden migreenikohtauksen takia?:o" Se on omalla terveydellä leikkimistä jos syö ye-pillereitä jos on on tai on ollut migreeni, sehän lukee jo pakkausselosteessakin :) Ja ei lääkärit ja gynet edes kirjoita reseptiä, jos sanot että oli migreeni. Ihan oman turvallisuutesi ja terveytesi takia.

   Poista
  6. mulla ei kyllä lähde menkat kokonaan kun syön minipillereitä ja ne voi tulla millon sattuu ja se tässä perseestä onkin. Ja voishan ne edes antaa mun kokeilla niitä yhdistelmäpillereitä, sillä oon lukenut että jollekkin annetaan niitä vaikka on migreeniä..

   Poista
  7. Mullekaan ei yhdistelmäpillerit migreenin takia sovi ja minipillerien kanssa menkat on taukoomatta, siis ihan jokainen päivä, jokainen kuukausi jne.! Eli nyt on kapseli käsivarressa... Siirtäminen kyllä onnistuu pillereillä, joilla ei oo mitään tekoo ehkäisyn kans :)

   Poista
 9. Harmi että noista menetelmistä joilla siirretään, on useille enemmän haittaa kuin hyötyä. Tässä näköjään korostetaan vain hyviä puolia. Ei tämä elämä ole mustavalkoista, e-pillerit pilaa monen elämän :) Siksi kauhistelen tämänkaltaista mainostusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on tietysti ihan ihmisestä kiinni, että kelle ne sopii ja kelle ei:) mun käsittääkseni pillereistä on kuitenkin enemmän hyötyä ku haittaa

   Poista
  2. anolle foliohattu päähän :)

   Poista
 10. nauratti tuo random-tunniste tuolla alhaalla, koska tämä postaus oli nimenomaan aivan random :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ei kyllä oo tällasia postauksia ennen ollu:D

   Poista
 11. Ite käytän ehkäisyrengasta enkä oo aatellu et sitäkii voi käyttää monta kertaa putkeen. Nuorempana söin kyllä pillereitä putkeen aika useinkin. Mut kiva et nyt tuli selkyys et renkaalla voi tehdä saman :)

  VastaaPoista
 12. Se, että onko pillereistä enemmän hyötyä kuin haittaa, on tietysti hyvin henkilökohtaista ja toisille ne sopivat, mutta toisille eivät.

  Itse olen kokeillut vuosien aikana kolmea eri pillerimerkkiä ja ehkäisyrengasta ja olen todennut, että ikinä en enää hormonivalmisteisiin koske. Ne vaikuttavat mielialaani erittäin pahasti, jos jostain syystä haluan menkat siirtää ja haen pillerireseptin, olen viikon sisällä kuin pers**seen ammuttu karhu. Aivan armoton ketutus täysin ilman syytä. Toinen paha sivuoire on se ehkäisyteho; ne todellakin ehkäisevät erittäin tehokkaasti, koska seksiä ei tulisi mieleenkään harrastaa.. ;)

  Ystäväni söi pillereitä 13-vuotiaasta asti (siis lähes 20 vuotta) erittäin kivuliaiden kuukautisten takia ja luuli olevansa lyhytpinnainen ja kärsimätön ihan perusluonteeltaan. Naimisiin menon jälkeen ja lapsen saamisen tullessa ajankohtaiseksi, hän tietysti jätti pillerit pois ja huomasi olevansa itseasiassa hyvinkin kärsivällinen ja ymmärtäväinen ihminen sen aikaisemman kiukkupussin sijaan.

  Hormoneilla on elimistöön niin suuria vaikutuksia, että itse en tosiaan enää niihin koske. Ne voivat aiheuttaa mm. pahoinvointia, migreeniä, mielialavaihteluita, painon nousua, veritulppia jne. Otan mieluummin ne voimakkaammat menkat joka kuukausi, jotka kuparikierukka aiheuttaa, kuin tungen elimistööni yhtään ylimääräistä hormonia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe mullaki on tota mielialojenvaihtelua ihan kivasti, mut positiivisia vaikutuksia on paljon enemmän:) mulla oli ennen esimerkiks ihan hirvee akne, mut nykyään on tosi hyvä iho

   Poista
  2. Oletko tietoinen, että kun lopetat pillerit, aknesi palaa melkein 100% todennäköisyydellä? Tätä ei lääkärit olekaan tainneet mainita. Minulla ei ole koskaan ollut mitään iho-ongelmia, mutta nyt en uskalla enää lopettaa pillereitä, kun olen lukenut, että erittäin monella semmoisellakin, jolla ei ole koskaan iho-ongelmia ollut, on puhjennut akne pillereiden lopettamisen jälkeen. Näistä asioista pitäisi lääkärin muistaa mainita etukäteen, ennen pillereiden aloittamista.
   Itse olen kyllä muuten tykännyt pilsuista, eivät ole mulle mitään haittavaikutuksia aiheuttaneet ja onhan se kiva siirtää menkkoja tarvittaessa, mutta en enää haluaisi syödä hormonivalmisteita, en vaan uskalla lopettaa, kun itsetunto ei kyllä kestäisi jos pamahtaisi full-on akne päälle.

   Poista
  3. mä en murehdi mitä pillereitten lopettamisen jälkeen tapahtuu, koska mulla ei oo aikeissa lopettaa niiden syömistä vielä pitkään aikaan:) akne on sitten sen ajan murhe, jos siis joskus lopetan

   Poista
  4. Mä kokeilin kanssa aika montaa pillerimerkkiä mutta vihdoin löysin oman merkkini, joka sopii mulle tosi hyvin. Se on totta että pillerien vaikutukset ovat hyvin henkilökohtaisia ja ne vaihtelee valmisteiden välillä. Kannatti kuitenkin nähdä vaivaa sen eteen että löytyi oikea. Nyt ei ole mitään sivuvaikutuksia ja seksi maistuu.

   Poista
 13. Aika hassu postaus siinä mielessä ettei tässä mainita tosiaankaan pillereiden haittavaikutuksista mitään. Melko epärealistista kuvaa saattaa asiasta tietämättömät saada, kun niillä hormoneilla on joillekin tosi pahoja sivuvaikutuksia.. Siis tulee vaan mieleen että joku alkaa ajatella että jej, siirränpäs menkkani ja elämästäni tulee ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhän niitä pillereitä hankkiessa saa tietoo myös haittavaikutuksista, lääkäri saattaa kertoo jotain ja sit pakkausselosteessa mainitaan tarkasti kaikki:) se on vaan omaa tyhmyyttä, jos ei tajua että pillereissä on myös niitä huonoja puolia ja ota asiasta selvää.

   Poista
 14. Tiedustelisin nyt sitä, että jos olet mukana tässä kampanjassa niin mikä sun rooli on? Kertoa ja tiedottaa asiasta/kamppiksesta lukijoillesi? Ihmetyttää, koska et tiedä aiheesta oikein mitään ja annat todella ylimalkaisia vastauksia. Vähän sama kuin jos olisin Feissarina Amnestylle ja vastaisin tiedonhaluisille ihmisille: "en mä tiiä, kai ne ihmishenkii pelastaa. ota selvää."

  Saatko kenties rahallista korvausta tämän kampanjan mainostamisesta? Jos saat niin toivon todella, että otat itse tietoa kampanjasta, jotta tiedät mitä markkinoit. Tästä jäi aika paha maku suuhun kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tarkoitus oli puhua kuukautisista ja niitten siirtämisestä, ja oon kertonu ne asiat mitä mulle on kerrottu asian tiimoilta:) kirjotin postauksen saamani aineiston pohjalta, ja tää postaus tarkistettiin kyllä ennen julkasua. eli tiedän kyllä sen, mitä on tarpeellista tietää:)

   Poista
 15. Itse olen syönyt e-pillereitä noin 15 vuotiaasta asti, nyt olen 19v. En muista millaisia kipuja oli ennen pillereitä mutta kai ihan normaalit, että otti buranan koska oli epämukavaa mutta ikinä ei mitenkään hirveesti sattunut. Ne myös tuli vähän hassusti, nykyään ne tulee aina torstaina sen jälkeen että on lopettanut pillerit.

  Syön siis kolme liuskaa putkeen, eli mulla on 10 viikon välein menkat, ihanaa! Ja tosi niukat on, ja kestää ehkä sen kolme päivää.
  Ei ole tullut mitään sivuvaikutuksia. Joskus harvoin on menkkakivut mutta ei mitkään pahat, tietää vaan että on menkat. :D

  -Katja

  VastaaPoista
 16. Mulla taas on ikävä menkkoja. Stressin ja painonpudotuksen myötä mulla ei ole ollut kuukautisia yli vuoteen :(

  VastaaPoista
 17. Mun on tän postauksen innoittamana pakko kysyä, voisinko mä syödä useemman liuskan putkeen. Koska se niin houkuttaisi... :D

  Ihana, et voit puhuu näin avoimesti tällasesta muka-tabusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta, tosi hienoa, että näistäkin asioista uskalletaan vihdoinkin puhua ääneen.

   Poista
  2. kolme liuskaa saa kuulemma syödä putkeen JOS ON PAKKO mutta ei todellakaan suositella.

   Poista
 18. Noniin nyt mulla olis vähän lisäinfoo tähän postaukseen ja teidän kysymiinne kysymyksiin liittyen. Eli tän postauksen tarkotus on herättää keskustelua kuukautisista ja niitten siirtämisen mahdollisuudesta hormonaalisen ehkäisyn käytön yhteydessä. Mä en ole kuitenkaan lääketieteen asiantuntija, joten jos näistä asioista haluaa keskustella tarkemmin, niin olis hyvä kääntyä oman lääkärin ja terveydenhoitajan puoleen. Voitte olla myös suoraan Bayeriin yhteydessä, jos on kysyttävää.

  Tän kampanjan tavote on etsiä nimi kuukautisille, jotka ei tuu joka kuukausi. Lisäks tarkotuksena on tiedottaa ja herättää keskustelua kuukautisten siirtoon liittyvistä asioista. Ehkäsyvaihtoehtoja miettiessä täytyy muistaa, että naiset on erilaisia ja kaikki vaihtoehdot ei sovi kaikille. Sen takia tarjolla on monia eri vaihtoehtoja, joista kannattaa keskustella sen oman lääkärin kanssa.

  Toivottavasti saitte tästä jotain lisätietoo, mutta tosiaan korostan nyt tota, että mä en oo mikään asiantuntija eikä mun tarvitse olla - lääkärit on sitä varten.

  VastaaPoista
 19. Jännä, että aikoinaan kun ite alotin pillerit niin terveydenhoitaja sano ettei sais jättää menkkoja väliin. Oon kyllä kielloista huolimatta jättäny, mutta outoa että vaihtelee nämä lääkäreiden neuvot :D

  VastaaPoista
 20. Huippua kun välillä tulee näitä erilaisia postauksia, eikä aina tarvi olla "joku pointti" postauksella:D itse oon syönyt yli kuuden vuoden ajan kolme liuskaa putkeen täysin ongelmitta:) se riippuu niin ihmisestä että kenelle se sopii ja kenelle ei!

  VastaaPoista
 21. Miksei saa mainita esim omia kokemuksia eri merkeistä? Vai onko sulle maksettu tästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vastaushan löytyy postauksen lopusta:

   ''Kommentit ei saa sisältää lääkemarkkinointia, eikä esimerkiks eri ehkäsyvalmisteiden nimiä saa mainita. Tällaiset kommentit joudun valitettavasti jättämään julkaisematta. Tämä siksi, että lääkkeitten markkinointi ja terveysviestintä on erittäin tarkkaan laissa ja Lääketeollisuuden Eettisissä ohjeissa säädeltyä.''

   Poista
 22. Itsekin aloitin syömään 16-vuotiaana e-pillereitä. Tämä lysti loppui kuitenki 21-vuotiaana kun pohkeeseeni oli tullut veritulppa joka lähti liikkeelle matkaten keuhkoihin aiheuttaen keuhkoveritulpan, joka meinasi tappaa minut ja johon ihmiset kuolevat. Teho-osastolta päästyäni jouduin käyttämään kiristävää tukisukkaa vuoden ja syömään puoli vuotta verenohennuslääkkeitä ja käymään kahdesti viikossa verikokeissa. Kehoni oli siis tappaa minut vain e-pillereiden takia, joten miettikää vakavasti ennenkuin alatte syömään hormoneja, sillä meitä veritulpan saaneita nuoria naisia on paljon! Ne jotka miettivät, että muuta vaihtoehtoa ei ole niin voin kertoa, että itsekin ajattelin ennen noin ja että esimerkiksi kuparikierukka on kauhea. Minulla ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa veritulpan jälkeen ja kierukka onkin osoittautunut todella hyväksi vaihtoehdoksi. Halusin kertoa teille varoittavan esimerkin ja ihmettelen miten Indiedays on lähtenyt näin järjettömään kampanjaan mukaan :/
  HERÄTKÄÄ IHMISET ennenkun on liian myöhäistä!

  VastaaPoista