23.5.2013

you make me wanna die

Pääsin tänään ensimmäistä kertaa mukaan kuvauksiin. Mitkään studiokuvaukset meikkaajineen ja kampaajineen ei kuitenkaan ollu kyseessä, vaan paikalla oli vaan kuvaaja, minä sekä kuvattava/haastateltava. Sain nimittäin tehtäväkseni haastatella erästä henkilöä Ellen vaatekaappi-juttuun. Vaatekaappiosio löytyy aina lehden vikalta sivulta, ja se on siis ihan vaan sivun mittanen juttu. On jännää päästä kirjottaa lehteen ihan kunnon juttu:) Tästä tää lähtee! En vaan tiiä, että miten aattelin jatkaa tätä mun toimittajan uraa. Tutkailin nimittäin vähän haaga-helian journalismi-linjan hakutilastoja, ja järkytyin. Esimerkiks viime vuonna valintakokeisiin on saanu kutsun vaan ne, joilla on ollu pisteet ennen valintakokeita 58/60. Ja noi pisteethän tulee lähinnä koulumenestyksen perusteella. Tosi reilua, että tonne pääsee oikeesti vaan kympin oppilaat:( Nyt pitäiski sitten keksiä, että mitä kautta sitä sitten kouluttautuis. Eikä vaihtoehtoja oo ikävä kyllä kovin paljoo. Harmi, koska toi on ainoo ala mikä mua oikeesti kiinnostaa. Sit kaikki mahikset menee vaan siks, että en panostanu tarpeeks kouluun. Mä ku luulin vielä lukiossa, että en varmaan koskaan hae minnekkään, missä koulumenestyksellä olis väliä. Eli kaikki lukion penkillä istujat, tsempatkaa, älkääkä tehkö samoja virheitä ku mä!

Farkkuliivi nelly.com ja hame jc

Tänään kiskoin päälle pitkästä aikaa ton nellyltä tilatun mustan farkkuliivin. Toi oli mulla muistaakseni jossain vaiheessa huuto.netissä myynnissä, mut kukaan ei sit ilmeisesti kelpuuttanu sitä:D Liivin yhdistin tohon jc:n kukkahameeseen, joka näköjään tuo vatsanseudulle ihan kiitettävästi lisäkiloja. Mun olis tarkotus laittaa muutes tässä joku päivä huuto.nettiin vähän vaatteita myyntiin, kuten se mun sheinsiden musta takki. Sain nimittäin uuden sellasen isommassa koossa, enkä tietenkään tarvii kahta samanlaista takkia. Ainiin ja tossa alimmassa kuvassa näkyyki mun kynsitarrat, jotka ei kieltämättä oo ihan täydellisesti onnistuneet...:D Tykkään tosta kuviosta tosi paljon! Niin ja noi on loréalin:) Mulle on nyt kertyny tosiaan vähän kaikkee tuotteita, joten ajattelin, että voisin testailla joitain niistä, ja kertoo mielipiteeni. Miltäs kuulostais?

Nyt mä siirryn tästä täykkäreitten pariin! En tajuu, miten en oo koskaan seurannu kyseistä sarjaa. Onpahan nyt jotain katottavaa, ku pretty little liars sun muut on tauolla. Oon tosi yllättyny, että carrie diaries rupee pyörii nyt jo Suomessa. Kannattaa ihmeessä kattoo kyseistä sarjaa, oli ainaki mun mielestä hyvä:) Onneks siitä tulee toinen tuotantokausi!

Mitä tykkäätte asusta?

30 kommenttia:

 1. millaset paperit sulla oli ku pääsit lukiosta?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äikkä C (meen uusii sen syksyllä), enkku ja ruotsi B, terveystieto M. keskiarvo oli suunnilleen 7:D

   Poista
 2. oon syvästi rakastunu tohon sun hameeseen! onks se hiljattain ostettu jc:stä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. moonta vuotta sitten ostettu, eli tuskin on myynnissä enää:)

   Poista
 3. Katon just tota Carrien päiväkirjoja netistä, hyvä sarja :) Täykkärit on myös ihan must! Sain mun äitin ja siskonkin niihin koukkuun :D

  Mutta luulis, että koska sulla on tämä menestyvä blogi ja työpaikka jo Ellessä, niin jotain ovia olisi jo auki! Eihän se nyt voi jäädä koulumenestyksestä kiinni. Oletko ikinä miettinyt opiskelua ulkomailla, esim. ruotsissa, virossa tms muualla? Jossain, minne pääsee rahalla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä varmaan raski lähtee ainakaan vielä muutamaan vuoteen:) eikä kyllä oo rahaakaan!:D

   Poista
 4. Mulla on kans sama juttu ! alotin jälkijunassa nyt vasta kattoo täykkäreitä ku ne alko pyörii :D ihan huippu sarja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai tuleeko ne telkkarista? mä katon koneella:D on kätevää ku voi kattoo millon haluu

   Poista
 5. Sanon jälleen kerran, mutta hae yliopistoon lukemaan viestintää (eli valmistut toimittajaksi). Pääsykokeisiin pääsee kaikki ja jos pääsykoe menee tarpeeksi hyvin, ei todistusta edes pisteytetä. Joo, joo, oot sanonut, et yliopisto-opiskelu ei oo sua varten, mut mistäs sen tietää. Niin on aika moni muukin luullut myös, mutta osoittautunut vääräksi luuloksi. Voin ihan konkreettisena esimerkkinä käyttää mun veljeä. Lukio ei todellakaan mennyt putkeen eikä itsenäinen opiskelu kiinnostanut. Haki Vaasan yliopistoon viestintää lukemaan, pääsi sisään hyvän pääsykoemenestyksen ansiosta ja on nykyään vakituisessa työsuhteessa isossa lehdessä, valmistu tänä keväänä maisteriksi. Että kannattaa koittaa sit vaikka ens vuonna tuollaistakin kautta. Ja suosittelen hakemaan just jonnekin muualle kuin pk-seudulle, heti paranee mahikset huomattavasti. Ja tiedän senkin, että et halua vielä jättää Helsinkiä taakses kun vasta muutit, mut HALOO, sä oot rakentamassa sun tulevaisuutta. Niin kannattaa ehkä vähän miettiä, olisiko maailman loppu muuttaa vaikka jonnekin vähän kauemmaksikin Helsingistä tai Iisalmesta (ja eri paikkakunnalle Roopen kanssa). Se on kuitenkin vain muutama vuosi ja väliaikaista. Itsekin kävin pyörähtämässä opintojen takia Joensuussa, asuin eri paikkakunnalla poikaystävästäni). Paikkana ei olis voinu vähempää kiinnostaa, mut tapasin ihania ihmisiä ja löysin oman alani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ää ehkä mun tosiaan pitäs miettii tota yliopistoo:D ja voihan viestintää tosiaan opiskella helsingissäki, pitäis sit vaan lukee ihan hemmetin paljon. vielä en ainakaan haluu lähtee täältä mihinkään, katotaan sit jos ei ala tärppää täällä nii pakko harkita jonnekki muualle muuttamista:)

   Poista
  2. Musse K on ihan oikeessa. Mieti Senja asutko mielluummin muutaman vuoden jossain hevonkuusessa opiskellen mieleistä ammattia ja sen jälkeen pääseet tekemään töitä mitkä oikeasti kiinnostaa ja ovat luultavasti Helsingissä. Vai jäätkö nyt jumittamaan Helsinkiin koko loppuelämäksesi ja ajaudut töihin alalle, joka ei kiinnosta sinua ollenkaan. Kahdeksan tuntia tuskaa joka ikinen arkipäivä...?

   Poista
 6. mut hei, virheistä oppii Senja! oot kuitenkin jo päässy Elleenkin harjotteluun, joten ei "peli oo vielä menetetty":)työkokemushan on melkein suurempaa plussaa ku paperit, eli tsemppiä! nii ja tuotetestaukset ois tosiaan kivoja, sais vähän vinkkejä....mulla on nimittäin sellanen kuva sun blogista, et kirjotat rehellisiä mielipiteitä, etkä vaan mainosta tuotteita niinku monissa blogeissa:) terveisin yks vakkarilukija:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo pitää tehdä sellanen postaus:) siinä tosin saattaa vierähtää aikaa ku alan testailla, että ihan heti ei oo sitä postausta tulossa. kiitos paljon kommentista!:)

   Poista
 7. EII :D Oon nyt lukion ykkösel ja oon kokoaja aatellu et iha sama mite koulu menee, haen vaa sillee pääsykokeil sit johoki kiinnostavaa paikkaa mutten oo tajunnu et joo ei sinne pääsykokeisiikaa välttämättä pääse jossei oo lukios hyvin opiskellu... oops. Noo mulla on vielä 2 vuotta aikaa :D Toivottavasti onnistuisin tsemppaa itteeni :D

  Mut tosi kiva toi hame!!! :) Ja toivottavasti pääset johokin kouluun, missä voit opiskella just sitä mitä haluut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tsemppaa ihmeessä vielä ku voit!:) kiitos:)

   Poista
 8. pakko vinkata sulle, että jos yhtään tykkäät kirjojen lukemisesta niin kannattaa lukee kans sinkkuelämää ensimmäinen kesä new yorkissa ja carrien nuoruusvuodet, huippu kirjoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luin ton carrien nuoruusvuodet tossa vuosi sitten, oli hyvä!:) pitäs lukee toi toinen kans

   Poista
 9. Vastaukset
  1. ja tosi kätevät! kynsilakat lohkeilee yhessä päivässä mut noi tarrat pysyy pariki viikkoo hyvinä:)

   Poista
 10. Itse media-alalla työskentelevänä ja alaa yliopistossa opiskelleena voin Senja vakuuttaa sulle, että olet jo nyt pidemmällä, kuin mihin moni alaa opiskellut tulee koskaan pääsemään. Toimittajan työssä tärkeää on kiinnostus johonkin alaan, sen hallitseminen ja aktiivinen kirjoittaminen. Lisäksi pitää olla puhdasta tuuria ja tuntea oikeat ihmiset. Toi ihmisten tunteminen sulla on harjoittelun jälkeen hallussa ja pysy töissä kiinni harjoittelun jälkeenkin. Tee niille siellä lehtitalossa selväksi, että duuni kiinnostaa, vaikka kuinka pieni avustajan homma tahansa. Siitä se lähtee. Suurin osa menestyneistä toimittajista on aloittanut nuorena ilmaislehdistä, harrastelehdistä, avustajana jne. ja edennyt siitä urallaan. Harva on koulutukseltaan toimittaja. Tärkeintä on saada julkaistuja juttuja, millään muulla ei ole väliä. Jos käy esim. 5 vuotta yliopistoa ja sillä välillä on täysin poissa työkuvioista, on erittäin epätodennäköistä, että töitä löytyy. Viestintä on Suomen ylikoulutetuin ala ja moni ei tule koskaan pääsemään edes harjoitteluun mihinkään. Tärkeintä ei siis todellakaan ole muodollinen pätevyys vaan se, mitä on tehnyt ja sulla toi näyttäisi olevan jo hyvässä alussa. Muista jutella kaikissa lehdistötilaisuuksissa yms. ihmisten kanssa, ole oma itsesi ja kyllä ne kontaktit ja työt sitä kautta löytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep ajattelin nyt aluks hankkia työkokemusta alalta, jos ei muuten tärppää niin sitten vaikka uudestaan harjottelijaks jonnekkin:) kiitos paljon kommentista!

   Poista
 11. pystyyköhän avoimessa amk:ssa lukemaan tota journalismia? :) en siis yhtään tiedä voiko, mutta kannattaa ottaa selvää! vois hyvinkin olla yks mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiiä yhtään, pitää varmaan tosiaanki ottaa selvää:)

   Poista
 12. Tampereen yliopiston journalistiikan pääsykokeisiin pääsee kaikki. Kyllä, sisään on vaikea päästä, mutta eiköhän sinne ne motivoituneimmat mene, ei välttämättä kympin oppilaat. Jyväskylään sen sijaan kutsutaan, mikä on tosiaan vähän typerä systeemi. Toisaalta koe taas on toimittajan uraa silmälläpitäen fiksumpi - kirjallisen kokeen lisäksi on myös ryhmäkeskustelu. Viime vuonna kutsua ei tullut, nyt kutsu tuli ja innolla odotan jo koetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitääpä pitää toi tampereen yliopisto mielessä, kiitos vinkistä!:)

   Poista
 13. Ainahan sulla on mahdollisuus työkkärin kautta olevaan harjotteluu (mikset esim kysyisi ellestä jatkoa?) Jos et saa töitä tai koulu paikkaa? :)

  VastaaPoista
 14. http://www.helsinkidesignschool.fi/kilpailu/ Osallistu tähän vaikkapa vaan vitsillä! :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin itseasiassa osallistuakki, toi kurssi nimittäin kuulostaa sen verran hyvältä, mut mulla ei oo varaa maksaa siitä:D pitäis vaan saada hyvät kuvat (=kuvaaja paikalle), ku tossa tuskin käy mitkään vanhat kuvat

   Poista
 15. NÖÖÖYYYY mullaki oli haaveissa toi journalismin opiskelu Haaga-heliassa ja en oo ees tajunnu et sinne on noin vaikee päästä! Laiskottelin lukiossa sen verran että ei oo kyl mitään mahdollisuutta voi itkujen itku.. Mulla oli kans suunnitelmissa toi Laajasalon opisto aiemmin mut siitä pläänistä luovuin kokonaan koska en oo kuullu kenenkään kehuvan kyseistä kouluu... Kyl me jotain keksitään, tsemppii sulle! :)

  http://gloriousfuckingbitch.tumblr.com/

  VastaaPoista