10.9.2013

I went from zero to my own hero

Iltaa! Ajattelin tulla päivittelee vähän asukuvia ja kuulumisia. Mulla on ollu nyt jo vähän pitemmän aikaa kiikarissa harjottelupaikka yhdestä kivasta lehdestä, mutta sinne hakeminen onki osottautunu erittäin vaikeeks. Oon pommittanu sähköposteja ilman vastauksia, ja viime viikolla päätin sitten viimein raahautua ihan toimitukseen asti kysymään paikkaa. No heti infossa selvis, että päätoimittaja ei oo paikalla. Arvatkaa miltä tuntu kuulla toi sen jälkeen, ku mulla oli menny yli kaks tuntia löytää edes paikan päälle:D Hsl näytti mulle jonkun ihan ihme tavan päästä sinne, enkä sitten meinannu millään löytää perille. Kävelin kännykän navigaattori apunani ainakin viis kilometriä ympäriinsä ihan hukassa. Hommaa ei helpottanu yhtään paahtavan kuuma keli. Olin ihan poikki ja hikisenä ku pääsin paikalle, joten siinä mielessä ehkä ihan hyvä, että homma tyssäs siihen. Ihan turha reissu ei kuitenkaan ollu, sillä sain päätoimittajan numeron. No sitten alkoki siihen soittelu, enkä meinannu millään saada päätoimittajaa kiinni. Tänään hän soitti sitten itse, ja selvis, että eräs muu henkilö hoitaa harjotteluhommat kyseisessä lehdessä. Eli homma alko taas ihan alusta, ku nyt pitäis tavottaa ihan eri henkilö. Mutta sen verran kovasti tahdon kyllä kyseiseen lehteen, että on se kaiken tän vaivan arvosta, jos sinne satun pääsemään!

Oon nyt hengaillu viikon itsekseni Helsingissä, ja yllättävän hyvin oon selvinny. Salijäsenyyttä tai työpaikkaa ei oo ollu vielä, mut sen sijaan oon hoitanu muita juttuja ja käyny lenkillä. Onneks salijuttuihin tuli nyt kuitenkin muutos, ja pääsette kuulemaan niistä sitten myöhemmin erikseen. Saas nähdä, miten salilla käynti onnistuu vielä tällä viikolla, sillä saan huomenna vieraita! Nimittäin Roope tulee tänne loppuviikoks mukanaan vielä parempi juttu, eli Irina! Ikävä on ollu kova, enkä malta oottaa, että saan molemmat viekkuuni. Yllättävän kalliiks on osottautunu vuokrasopimuksen muuttaminen, eikä asioita auta yhtään se, että mun vuokra vielä nousee kaiken lisäks. Hiukan kyllä pelottaa, että miten tästä selvitään. 

Toppi choies (saatu), hame ebay, liivi h&m ja sormus oasap (saatu)

Kukaan tuskin on kaivannu näitä sisällä ite otettuja asukuvia - mä en ainakaan! Tällasta oli siis päällä tolla mun harjottelupaikan metsästysreissulla. Tänään oli toinen melko rankka reissu edessä, ku raahasin blogikirppis-juttuja postiin. Ruuhkabussi ja monta pakettia kainalossa ei ollu mikään paras ratkasu! Parasta on tietysti se, että vielä olis melkeinpä suurin osa paketeista toimittamatta. Onneks siis saan auton käyttööni huomenna:)

Mitä tykkäätte asusta?

22 kommenttia:

 1. Ehkä tosiaan hyvä ettet päässy päätoimittajan puheille, koska tuo asu ei mielestäni ole lainkaan asiallinen tuommoiseen tapaamiseen, kun kyseessä on työ/harjoittelupaikan saanti... Se on hyvännäköinen ja kiva asu vapaa-ajalle, mutta ei riittävän asiallinen työpaikkahaastatteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä samaa mieltä. ihan liian lyhyt tuo hame

   Poista
  2. kyseessä oli vaan harjottelupaikan kysyminen, haastattelu tuskin olisi heti onnistunut:) ja elleenkin pukeuduin aina oman tyylini mukaan, mutta silti sain paikan ja hyvää palautetta - vaikka sitten olisi ollut vähän lyhyehkö hame joidenki teidän mielestä:)

   Poista
  3. Why are you always so resistant to criticism? Of course the outfit is a matter of personal choice and no one forces you to wear jeans and you are very allowed to be your own self, but seriously, the top is simply too much imho, and I don't think your readers mean to hurt you by saying that. Even if it's not about a job interview you should have the employer and their brand image in mind at all times. I would honestly not consider hiring you after I've seen you wearing this outfit, even if it's just for the sake of getting someone's number, info whatsoever. Maybe for a change you could think about criticism and use it for your advantage? Why not take a couple of different outfits under one subject (e.g. job interview, date night, etc.) and have your readers choose the perfect one?

   Poista
 2. Kiva asu :) Tosiaan, sähköposti ei oo kovin hyvä keino tollasissa asioissa, päätoimittajalle tulee varmaan aika paljon viestiä, jolloin tommoset viestit hukkuu helposti muun postin sekaan. Odottelen jo blogikirppis mekkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koulussa ku haettiin harjottelupaikkaa niin just nimenomaan laitettiin sähköpostia, ja sain sillonkin ellestä heti vastauksen:) jyvät erotellaan akanoista yleensä vasta haastattelussa, joten mun mielestä on ihan hyvä hakee sähköpostilla aluks

   Poista
 3. Ootko laittanut sähköpostia huutojen voittajille? Mä olin ostamassa tota Choiesin ruudullista hametta ja mietin vaan että sainkohan mä sen vai menikö jollekin muulle? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon laittanu kaikille, mut sulta oli unohtunu sun kommentista sähköposti!:) hyvä että kommentoit, mietinki jo, että mistähän saisin sun sähköpostin käsiini. laita mulle meiliä osotteeseen senjaau@gmail.com nii hoidetaan homma!

   Poista
 4. Mäkin suosittelen pukemaan jotain klassista, esim farkut ja jonkun vähän peittävämmän paidan. Oot sillon uskottavamman näkönen ja sopivampi "aikuisten töihin". Tuo asu on kyllä tosi kiva, mutta ehkä enemmän vapaa-ajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en harrasta farkkuja, haluun näyttää omalta iteltäni:) ja niinku sanoin jo aiemmin - kyseessä ei ollu työhaastattelu, vaan työpaikan kysyminen ja mahdollisesta haastattelusta sopiminen. siltikään en olis laittanu farkkuja päälleni, vaan menny ihan omana ittenäni:)

   Poista
  2. Täällä toinen sukkahousuja rakastava ja muiden valituksiin kyllästynyt! Aina kaikki hokee, että pitäisi käyttää välillä farkkuja.. Mutta jos niistä ei tykkää, niin mitä ihmettä? Voi sukkahousuissakin olla "uskottava ja sopiva aikuisten töihin". :D

   Poista
 5. Hei tosi kiva paita! :-) pakko kysyä että oliko sen saamisessa mitään ongelmia? Siis tulli tms?
  Ja katsoin että saapumisessa näyttäs kestävän melkein kuukaus! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sain ton paidan blogin kautta, joten en osaa sanoo ongelmista:) mut mulla on kestäny yleensä joku pari viikkoo, että vaatteet tulee. sit jos haluu nopeemmin, nii pitää vaan maksaa enemmän:) eli jos on kiire jonkun vaatteen kanssa, nii en välttämättä suosittele ellet haluu maksaa

   Poista
 6. kuin sulla on rahaa kustantaa kämppä helsingissä ilman töitä? älä vaan sano että sossu ja kela elättää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kela elätä/tue edes jonkin verran jokaista edes jossakin elämän vaiheessa. En jaksa ymmärtää, hohhoijaa mitä ihmisiä täällä on liikenteessä.

   Poista
  2. tällä hetkellä oon saanu kelalta yleistä asumistukee ja that's it:) työkkäristä saan rahaa hiukan sitten, jos saan harjottelupaikan. mun mielestä siinä ei oo mitään noloo, että elin esimerkiks koko mun opiskeluajan viime syksystä tähän kevääseen sossun tuilla. sain sieltä tukia siks, että en ollu oikeutettu kelan tukiin alle 20-vuotiaana vanhempien tulojen takia. tietty mulla olis mahdollisuus ettiä itelleni ihan ''oikee'' työ, josta mulle maksetaan palkkaa, mut koska haluun toimittajaks, niin tällä hetkellä ei oo muita vaihtoehtoja ku hakee harjotteluun johonki lehteen. ja tottakai se on parempi saada edes pientä korvausta harjottelusta, ku ei mitään.

   Poista
  3. Musta ei ole ollenkaa "noloa", jos saa kelasta/sossusta rahaa, varsinkaan, kun Senja ei istu vaan kotona, kun hän koittaa saada töitä! Kaikkihan ovat jossain vaiheessa elämää saaneet kelalta jotain, nimittäin lapsilisä, vaikka suoraan lapselle se harvoin meneekään...

   Poista
  4. Ei sossulla tai kelalla ole mitään salaista tiliä josta kustannellaan iloisesti kotona vetelehtivien ihmisten elämä. Ne "sossun ja kelan rahat" tulee ihan töitä tekevien ihmisten maksamista veroista. Eli työtä tekevät ihmiset maksaa siitä, että eräät makaavat sängyssä toiselle puolelle päivää ja haaveilevat jostain toimittajan/rokkarin/mistätahansa urasta. Mut eihän sitä viitti mennä "oikeisiin töihin" ku kivempaa on vaan olla tekemättä mitään, tai ei ainakaan missään nimessä voi tehdä mitään mistä ei nauti iha vitu kybällä. Menkää itteenne.

   Poista
  5. Huhhuh. En ikinä kommentoi mihinkään mutta nyt oli pakko tulla. Kela/sossu on molemmat instituutioita jotka on luotu ihmisten auttamiseen. Avuntarve taas on subjektiivista ja kaikille eri. Unelmiensa tavoittelu ja se että makaa perse homeessa kotona yhteiskunnan elätettävänä on kaks täysin eri asiaa myös ;) tsemppiä Senja ja toivottavasti haaveesi toteutuvat! Samaa toivon katkerille ihmisille jotka jaksaa täällä valittaa ja projisoida omia ongelmiaan bloggaajiin :)

   Poista
 7. Kyllä, Kela ja Sossu ovat nimenomaan ihmisen auttamista varten, silloin kun avuntarve on. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos haluaa yhteiskunnalta jotain saada, on myös oltava valmis antamaan ja tekemään jotain asioiden eteen.

  VastaaPoista