29.12.2013

when it gets hard you gotta stay strong

Täällä mä nyt istun oranssit raidat päässäni, ylläri. Eilen laitoin päähän kaikista vaaleimman ruskeen värin jonka vaan kaupasta löysin, mutta lopputulos oli tummanruskea. Päätinpä siis kokeilla taas, josko raidoilla saisi hieman vaaleamman värin. No ei saanu, ja nyt alkaa oikeesti mennä hermot näihin hiuksiin. Kaupat ei tietenkään oo enää auki, joten värjääminen siirtyy huomiselle. Ei siinä mitään, mutta ollaan lähdössä äitin kanssa heti aamusta Kuopioon. Pipo päähän ja menoks:) En vaan käsitä, miten aiemmin raidoilla niin hyvin vaaleeks saamani hiukset meni tummanruskeiks? Oon nyt värjänny vähän ajan sisällä hiukset neljä kertaa, joten en haluais joutua siihen tilanteeseen, että värinpoisto on ainoa mahdollisuus. Oon hetkittäin miettiny jopa pidennysten vetämistä ruskeeks, koska se nyt näyttää olevan oranssin lisäks ainoo väri, joka mun omassa päässä viihtyy. Nyt tartteisinkin taas teidän apua! Mitä hemmettiä mä teen näille hiuksille? Tällä hetkellä latvat on oikeestaan sopivan väriset, mutta tyvi ja päälaki pitkälti oranssit. Voisko joku tummanvaalea tehdä näistä vaaleenruskeet? Tiedän, että värinpoisto ja uus väri siihen päälle vois tepsiä, mutta en haluais käyttää rahaa enää yhtään enempää tähän tukanvärjäykseen. Koko tukan pidennyksineen värjääminen ruskeeks ei taas onnistu vielä, koska mulle on tulossa vielä lisää hiusta tossa vaaleenruskeessa värissä. Ideoita otetaan vastaan!


Julkaisematta jääneitä asukuvia, jotka otettiin ennen joulua Matkuksen reissulla. Otettiin nää kuvat 12 aikaan, ja kattokaa miten hämärää? Onneks päivä on alkanu kuitenki pikkuhiljaa pitenemään:) Mulla oli päällä uus h&m:n aleista löytyny takki, joka kustanti alennuksessa vain 20e (alkuperäinen hinta tais olla n. 50e). Matkuksessa innostuin lähinnä h&m:n aleista, joista niistäkin tarttui lähinnä alusvaatteita mukaan. Löysin kans dinskosta ihanat kengät, jotka näkyy sitten asukuvissa varmasti myöhemmin:) Nyt ku näitä kuvia kattoo, niin harmittaa, että lähdin edes värjäämään. Mutta en olis kyllä kestäny noita takkusia pidennyksiä enää yhtään pitempään:D

Mitä tykkäätte asusta? Ja mikä tärkeintä, mitä mä teen mun hiuksille (värin suhteen)?

Sori tästä hiuksista jauhamisesta, oon vaan saanu ennenki teiltä niin hyviä vinkkejä värjäilyn suhteen!

30 kommenttia:

 1. Katsoin vähän aikaa että onpas söpö takki, ja meinasin tulla kysymään että mistä se on ennen kuin luin tekstin ja tajusin että mulla on toi täsmälleen sama takki, jonka meinasin viedä kirpparille... :D näyttää hyvältä sun päällä, ehkä itsekin uskaltaudun pitämään tuota takkia enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, aika kiva sattuma:D selvä merkki siitä, ettei sun pidä ainakaan luopua siitä takista!

   Poista
 2. Ihana takki! Mä niin tykkään tuollaisista isoista takeista. :)

  VastaaPoista
 3. Suosittelen vaan menemään kampaajalle! :D Vaikka kerralla tulisi kalliimmaksi, niin ei se oikeasti. Kampaajan värjäämäy hiukset kestää puolet kauemmin kuin itse värjätyt. Hiukset ei mene huonokuntoisiksi eikä tarvi tapella värien kanssa. Ja kyllä ne vähän halvemmatkin kampaajat osaa jotakin tehdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähän turhauttavaa ois mennä kampaajalle nyt, ku on tuhlannu jo niin paljon rahaa väreihin:D mut nyt sain oman tukkani melkein saman väriseks ku pidennykset, mut jossain vaiheessa pitää kyllä käydä vaikkapa jollain opiskelijalla värjäyttämässä vähän paremmin. tällä värillä nyt ajattelin kuitenki pärjätä hetken, niin saa hiukset vähän levättyä:)

   Poista
 4. Mun mielestä sulle paras väri on kyllä tummanruskea, mut ymmärrän kyllä jos ei huvita kaiken vaalentamisen jälkeen taas palata tummaan :-D

  http://littlebitvain.blogspot.fi/2012/10/black-heart.html (katselin sun vanhoja postauksia ja esim. tässä sun hiukset on kaikin puolin tosi nätit!! :-) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aa mä niin kaipaan noita tummia! mut en viittis heti mennä noita uusia pidennyksiäkään värjäämään, eli toistaseks pysyn vielä vähän vaaleemmassa:)

   Poista
 5. Valitse sellanen ruskea mitä sulla jo on päässä, kaupan värit on niin tehottomia että raidat jää silti vaaleammiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valitsin sellasen samanvärisen värin mitä noi mun pidennykset on, ja nyt raidat on oikeenväriset mut loput hiuksista meni vähän liian tummiks:D

   Poista
  2. Ai, no voih! Mutta varmasti parempi silti niin, ja aika nopeastihan nuo värit haalenee :)

   Poista
 6. ne sun raidat meni just tummiksi sen takia, kun siinä oli väri jo pohjalla kun laitoin uuden värin. väriaineella käsitelty kohta oikeastaa imaisee uuden värin kaikki pigmentit ja sitten se tummuu kunnolla. siksi väripurkin värit passaa ainoastaa värjäämättömään hiukseen ja kampaaja on oikeastaan ainut, jonka luokse kannattaa mennä jos on vaalentaminen tai monimutkainen värjäys kyseessä. kotona oikeastaan onnistuu kunnolla tyvikasvun värjääminen. kampaajalla säästyy hermo ja jos monta kertaa yrittää itse värjätä, niin siihen saa itsekkin kulumaan rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi on tullu kyllä huomattua todeksi tässä vuosien varrella, silti mä aina oon turvautunu kotona värjäämiseen:D mutta niinku tuolla ylempänä sanoin, niin käyn jossain vaiheessa vielä jollain kampaajaopiskelijalla parantamassa väriä

   Poista
 7. kannattaa hyödyntää kampaaja -opiskelijoita (esim. kouluilla värjäävät tietenkin opettajien valvomaana.) halpaa, mutta hyvät värit. :)

  VastaaPoista
 8. Jos mä olisin sä ni tekisin rajun muutoksen :D Pidennykset pois hetkeks kokonaan ja joku siisti kiva leikkaus omiin hiuksiin :) Tiedän kyllä ettet tuu ees harkitsemaan mutta silti :) Pidennykset alkaa olee jo ihan mennyttä kamaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lyhyet hiukset vois olla ihan kivat, mut mulla on niin onnettoman ohuet hiukset ettei lyhyet näyttäis kivalta mulla:)

   Poista
 9. Mä kans et pidennykset pois, näyttäs paljon kevyemmältä ja freesimmältä.. Vaihtelu piristäs myös. Ja muotibloggarina kannattaa seurata myös hiusmuotii ja soveltaa omiin hiuksiin! :) nyt tuo linnunpesän näkönen takkutukka pois! Kauniit kasvosi pääsisivät edukseen loistamaan :) mut ymmärrän ettet uskalla ku aina ollu pitkä.. Hyvää uutta vuotta Senja :-)

  VastaaPoista
 10. Kampaajalle mars!
  Ja kaupan värit on pääasiassa samaa tavaraa kuin kampaajilla, ne on vaan laitettu yhteen pakettiin niin, että kuluttajilla olisi 'helppo' niitä käyttää. Ja ei, kauppojen värit ei ole tehottomia, päinvastoin. Niihin laitetaan normaalia vahvempi hapete mukaan, koska niiden täytyy käydä ns. kaikkiin hiuslaatuihin ja peittää harmaat. Mutta tuollaista tulosta niillä saa aikaan, kun väriopista ei tajua hölkäsenpöläystäkään.
  Kotona kun hiuksia värjää itse, siihen vaikuttaa sata ja yksi asiaa: Omien hiusten pohja (tumma,vaalea, kylmä, lämmin, yms), mahdollinen tyvikasvu, hiusten kunto (värjäämätön,värjätty, vaalennettu yms), latvaan kertynyt väri (jos aina värjäät tukan tyvestä latvaan niin se väri kertyy sinne latvaan ja se latva tummenee) jne. Ja kampaaja ottaa nämä kaikki asiat huomioon ja paljon muita asioita kun hän värjää hiuksiasi, ja valitsee sen mukaan hapetevahvuuden 1,3%, 3%, 6%,9% ja 12%, (nuo vahvuudet saattaa vaihdella värisarjasta riippuen, mutta päämääräisesti ne on nuo) ja kauppojen väreissä on AINA 6-12% hapete.
  Ja jos haluat siitä oranssista eroon tukassassi, sanon yhden sanan, VASTAVÄRIT!

  t- Pa-Ka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä oo ees tienny tollasista jutuista, kiitos sulle!:)

   Poista
 11. Niinhän sitä sanotaan että väri ei värjää väriä. Oon samaa mieltä edellisien kanssa, käytä opiskelijoita! He ovat juuri opetelleet niitä asioita ja osaavat varmasti - eihän heille muuten myönnettäisi lupaa värjätä muiden hiuksia. Rohkeasti vaan kampaajaopiskelijan penkkiin, halpaa ja heillä varmasti tiedossa uusimmat tyylit ja muodit. Pidennykset pois ja omat hiukset kunniaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pidennykset pidän mut muuten kiitos vinkistä!;)

   Poista
 12. Tummaa hiusta ei voi vaalentaan vaaleammalla ruskealla, vaan sun on pakko tehdä värinpoisto. Suosittelisin ehkä menemään kampaajalle tai sitten pyytämään jotain kaveria/tuttua apuun:) Monessa kampaamossahan myös opiskelijat tekee halvemmalla töitä, että niitä kantsii kysyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiedän ton, ettei tumma vaalene vaaleammalla ruskeella. mut se et raitojen vaalentamat hiuksetki menee liian tummiks vaaleenruskeella:D

   Poista
 13. Millon tulee kuvia? :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tällä viikolla jossain vaiheessa:) en oo vielä uskaltanu leikata otsiksia....

   Poista
  2. anna mennä vaan rohkeesti!! :-) tiiän että niistä tulee nätit!

   Poista
 14. Hei lueskelin noita sun hius aiheisia postauksia ja oon katellu mitän hyvältä noi pidennykset näyttää sulla ja aattelin et vois itekkin kokeilla ku ei oma tukka oikein tahdo kasvaa.. niin osaisitko suositella jotain tiettyä kiinnitys tapaa clip-onit vai teipit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä oon ite käyttäny aina clip-oneja, joten suosittelen ehdottomasti niitä! ei kärsi omat hiukset niin paljon, ja ne on kätevät ku saa esimerkiks yön ajaks otettua pois:)

   Poista