18.2.2014

oppeja värjäyskoulusta

Heippa! Osa varmaan muistaakin postaukseni viime keväältä, jossa kerroin Garnier Olia -hiusväristä. Pääsin jälleen tutustumaan kotivärjäyksen saloihin Indiedaysin ja Garnier Olian yhteistyökampanjan merkeissä. Tällä kertaa kuitenkin hieman eri merkeissä, sillä pääsin itsekin hiustenvärjäykseen. Erikoista hommasta teki se, että meidän värjättävien hiukset värjäsi toiset paikalla olleet bloggaajat. Mun kuontalon kimppuun pääsi (tai joutui?:D) ihana Johanna, joka kertoo värjäämisestä ja siihen liittyvistä nikseistä blogissaan 24.2. Muut mukana olleet bloggaajat ja postausaikataulun voitte tsekata kampanjasivulta.

Mä kerroinkin jo sillon viime kevään postauksessa vinkkejä kotivärjäämiseen, mutta kerrataan nyt ne mun mielestä tärkeimmät kohdat:

- Valitse väri aina kaupassa olevan mallihiustupsun perusteella, älä kuvan.
- Jo puolipitkät hiukset vaativat kaksi pakettia väriä, jotta lopputulos varmasti onnistuu.
- Jos värjäyksen lopputulos epäilyttää, ota niskahiuksista kohta, ja testaa väriä siihen ennen varsinaista värjäystä.
- Muista, että tummia hiuksia ei saa vaaleammaksi ennen, kun hiuksiin on tehty värinpoisto.
- Jos värjättyjen hiusten lopputulos on liian tumma, voi väri vaaleta hieman sitruunamehuhuuhtelulla.
- Älä värjää juuri pestyjä hiuksia. Lopputulos on parempi, kun hiukset ovat olleet pesemättä pari päivää.

Olisi pitänyt kyllä muistaa nämä neuvot taannoin, kun mulla oli se tukanvärjäyskriisi meneillään ja päähän upposi ainakin viisi pakettia eri hiusvärejä:D

Meidän värjäyspäivä lähti käyntiin ihanalla brunssilla:)

Sitten siirryttiin värjäyskoulutuksen puolelle, jossa kuultiin kaikki mahdolliset niksit kotivärjäykseen. Tutustuttiin myös tähän kyseiseen Garnierin Oliaan, joka on tosiaan öljypohjainen, hellävarainen ja ammoniakiton hiusväri. Garnier lanseerasi vastikään uusia värejä Olian valikoimaan: kolme eri kuparinsävyä, sekä kaksi uutta vaaleaa sävyä.

Testattiin tavallisen kotivärin ja Olian eroa. Vasemassa kulhossa on Oliaa ja oikealla normaalia hiusväriä. Värin ja hajun lisäksi eron huomasi koostumuksessa. Tavallinen hiusväri on yleensä melko litkumaista, ja sotkee paikat helposti (nimim. oon pariinkin otteeseen pilannu meidän kotona olevan valkoisen pöydän hiustenvärjyyn aikana), kun taas Olia on koostumukseltaan voidemaista, eikä roiski ympäriinsä niin helposti.

Sitten värjäämään! Jokaiselle bloggaajalle katsottiin värikartasta sopiva sävy. Mun hiukset oli tarkoitus värjätä kokonaan, mutta koska Olialta ei löytynyt mun pidennyksiin sopivaa sävyä, päätettiin värjätä vain juuret.

Katsottiin mulle parhaiten sopivaksi sävyksi 6.3, eli Golden Light Brown.

Mua aluks hieman hirvitti antaa mun tukka jonkun toisen bloggaajan käsiin, mutta Johanna osottautukin oikein taitavaksi värjääjäksi eikä tarvinnu pelätä:) Paikalla oli tietysti myös ammattilaisia, jotka auttoi kokoajan tarvittaessa.

Juurikasvun värjäämiseen riitti hyvin yksi paketti, joka taisikin mennä kokonaan. Väriä täytyy siis oikeasti laittaa reilusti. Väri sai vaikuttaa 30 minuuttia, jonka jälkeen siirryttiin pesupaikalle ja hiukset pestiin ensin shampoolla ja sitten hoitoaineella.

No entä se lopputulos?

 Ennen värjäämistä mulla oli oikein ihana harmaa juurikasvu, joka vaatikin jo värjäämistä. Väri päälaella kirkastui ainakin omaan silmään ihan selvästi. Huomatkaa ero myös kampauksessa:) En ite aiemmin uskaltanu värjätä juurikasvua piiloon, koska en tiennyt, mikä väri olisi juuri sopiva. Nyt kun väri on tiedossa, voin jatkossa hyvillä mielin värjäillä juurikasvua piiloon kotonakin.

Lisää värjäysniksejä löytyy kampanjasivuilta!

Onko teillä kokemuksia Oliasta?

22 kommenttia:

 1. sulle sopii paljon paremmin tollaset paljon kuohkeammat kiharat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! voiku itekki osaisin laittaa ne noin:)

   Poista
 2. Ihan sairaan hyvä väri tuli kyllä! ja vitsi tota "jälkeen" kasvokuvaa, ihana <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat hiukset! Laav them. Mut hanki ihmeessä uudet pidennykset. Sulla on niin hyväkuntonen ja kiiltävä oma tukka niin noi kärsineet pidennykset ei tee oikeutta niille! :) Mistä muuten ostat pidennykses? Rapunzelilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ne aiemmin oo ollu nyt niin kärsineet, ne vaan näyttää kuvissa pahemmalta ku ne on just kiharrettu mut ei harjattu:D noi pidennykset on hairtradelta:) kiitos!

   Poista
  2. Mä suosittelen cliphair.uk :) tilaan ite aina sieltä ja pysyy todella pitkään hyvänä ! ja on halvemmatki ku hairtradella =) iha remy hiusta vielä !

   Poista
  3. pitää tsekata ens kerralla toi sivusto, kiitti vinkistä!:)

   Poista
 4. Heeei tytsy laitatko mullekkin näitä kuvia!!:)

  VastaaPoista
 5. Voi että, en voi olla ihastelematta tuota sun tukkaa! Ja siis tuon otsiksen kanssa nimenomaan, toi on niin kiva ja sopii sulle! :)

  VastaaPoista
 6. Sun koko olemus ihan kirkastu tossa jälkeen kuvassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha johtuu varmaan siitä, että siellä oli meikkaaja joka laittoi mun ripset ja kulmat uuteen uskoon;) tai sitten olin vaan niin väsyny ennen kuvia ottaessa, että näytin ihan vampyyrilta

   Poista
 7. ihanan luonnollisen väriset nuo hiukset!:)

  VastaaPoista
 8. tiedätkö, miten paljon rasittaa tukkaa värjätä näillä uusilla väreillä juurikasvun sekä sitten jo entuudestaan blondattua tukkaa? olisi hyvä kyllä mennä kampaajalle värjäämään tukkaa, mutta se on jotain satasen hintaluokkaa mikä tuntuu omalle budjetille valtavalta, etenkin kun tukkaa joutuu muutenkin säännöllisesti värjäilemään :( nyt on kyllä semmone juurikasvu jo että värjäykselle ois korkea aika, niin oon miettinyt että onkohan noi kaupan tuotteet kaikki täysin myrkkyä tukalle että onkohan se sitten pakko sijottaa siihen kampaamokäyntiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä suosittelen kyllä tota oliaa, jos päädyt värjäämään kotona hiukset:) on paljon hellävaraisempi hiuksille kun normaalit värit, eikä kirvele yhtään laittaessa.

   Poista
 9. Musta on aina niin jännää, kun joka paikassa kehotetaan ostamaan kaksi väripakettia pitkiin hiuksiin. Mulla on kuitenkin aika pitkät hiukset, mutta yksi riittää oikein hyvin! Ehkä mulla on vaan sitten niin ohuet hiukset:) Mun pitäskin värjätä hiukset tässä lähiaikoina, joten voisinkin tuota oliaa kokeikeilla taas, kun se taisi olla vielä tarjouksessa anttilassa:D

  VastaaPoista