18.4.2014

lihamureketta, pippurikastiketta ja parsaa

Pitkästä aikaa ruokaohjeita! Innostuttiin tuossa yks päivä Roopen kanssa kokkailemaan jotain tavallisesta poikkeavaa. Yleensä tehdään ihan vaan jauhelihaa tai kanaa kasvisten kanssa, joten oli kiva kokeilla välillä jotain muuta. Ruokalistalla oli lihamureketta, jonka sisään tuli cheddar-juustoo ja päälle vielä aurajuustomurusia, mun bravuuri pippurikastiketta, kasviksia sekä parsaa käärittynä ilmakuivattuun kinkkuun. Nam!

005-001

Pohdittiin just vähän aikaa sitten, että miten bloggaajien poikaystävät jaksaa niiden kuvien ottamista. Tarkotettiin siis lähinnä sellasia blogeja, joissa esimerkiks kaikki ruuat on aseteltu täydellisesti kuvia varten. Odottaako se poikaystävä tyttöystävän kuvatessa ruokia siinä vieressä malttamattomana, että joko saa syödä:D Aina jos mä nappaan kuvan kännykällä vaikkapa ravintolassa syödessä, niin Roope alottaa kyllä syömisen siitä huolimatta. Nyt asetin sen kuitenkin just siihen tilanteeseen, että sen piti pysyä sivussa, kun mä ensin tyhjensin pöydän, sytytin kynttilät ja asettelin ruuat parhaani mukaan hyvin lautaselle. Kaikesta yrittämisestä huolimatta, en osannu tehdä mitenkään erityisen näyttävää asetelmaa, mutta ajattelen aina tollasista niin, että ei se oo niin justiinsa:D

Mutta sitten siihen itse ruokaan! Me ei noudatettu mitään tiettyjä ohjeita, joten selitän ihan vaan omin sanoin sen, että miten me nää tehtiin.

 Lihamureke
Tarvitset:
Jauhelihaa
Korppujauhoja
Kananmun(i)a
Mausteita

Laitoin kulhoon 800g (Roope syö paljon...) jauhelihaa, yhden kananmunan ja about desin korppujauhoja. Useinhan lihamurekkeissa käytetään kermaa, mutta mä oon aina jättäny sen pois. Sitten heitin vaan kulhoon mausteeksi suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta, valkosipulijauhetta ja yleismaustetta. Jos tykkää sipulista, niin se käy tohon myös hyvin. Sekoitettuani seoksen levitin sen suorakulman muotoisesti leivinpaperin päälle pellille. Keskelle laitoin cheddarjuusto-viipaleita, jonka jälkeen käärin jauhelihaseoksen rullalle niin, että juustot jäivät sinne sisälle. Päälle ripottelin vielä aurajuustomuruja. Lihamurekkeenhan voi täyttää melkeinpä millä tahansa, ja kääriä vaikkapa pekoniin jos siltä tuntuu. Sitten vaan uuniin paistumaan about 225 asteelle noin puoleksi tunniksi:)

Parsat
Tarvitset:
Vihreää tankoparsaa
Ilmakuivattua kinkkua
Voita
Suolaa

Parsatkin me tehtiin ihan vaan soveltamalla. Tuoreita vihreitä parsoja ei tarvitse välttämättä kuoria, mutta me kuorittiin ne siitä huolimatta. Kuorimisen yhteydessä parsat täytyy pätkäistä sieltä ei-nupullisesta päästä, vaan siitä toisesta (olipas selkeesti selitetty:D). Parsat voi ihan vaan keittää, mutta me valmistettiin ne höyryttämällä. Eli yksinkertaisesti kattilaan vaan vettä kiehumaan, parsat ritilään siihen päälle noin vartiksi. Kun parsat oli valmiit, käärittiin aina kahden parsan ympärille yksi siivu ilmakuivattua kinkkua. Pekoni käy tähänkin oikein hyvin. Sitten vaan voita ja suolaa pannulle ja parsat paistumaan siksi aikaa, että ne saa vähän väriä. Tostahan mustapekasta on myös kermaversio olemassa, mutta silti teen ton kastikkeen aina tolla tavalla:)

Pippurikastike
Tarvitset:
Mustapekka -tuorejuustoa
Kermaa

Lihamurekkeen kaveriks tehtiin tyypillistä ja helppoo pippurikastiketta. Eli voita pannulle (jos on paistanu pannulla jotain juuri ennen kastikkeen tekoa, voi esimerkiks pihvistä jääneen rasvan jättää pannulle kastiketta varten) ja mustapekka -tuorejuusto siihen sulamaan miedolla lämmöllä. Kun juusto on sulanu, lisätään pannulle kermaa. Maku on vahvempi, mitä vähemmän kermaa on. Sitten vaan sekoitellaan ja kiehautetaan kastike ja lisätään tarvittaessa suolaa joukkoon.

Kasvikset tuli ihan vaan pussista. Ne voi valmistaa myös vaikka kuinka monella tapaa, esimerkiksi tässä tapauksessa ihan vaan pannulla paistamalla ja hauduttamalla.

009-001
Bon appétit! Oli muuten ensimmäinen kerta, kun mä söin parsaa. Tuli ihan älyttömän hyvää, ja toi ilmakuivattu kinkku kävi tohon kun nenä päähän:)

Kiinnostaisko teitä lukee lisää ruokaohjeita? Mä aina sillon tällön innostun kokkailemaan ja kokeilemaan kaikkee uutta, kuten varmaan pitempään mun blogia lukeneet onkin huomanneet:)

10 kommenttia:

  1. Reseptit aina silloin tällöin ois kivoja:) tuli kyllä hirvee nälkä ku luin tän postauksen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitääpä tehdä siis lisää näitä!:)

      Poista
  2. Jee nyt latautui kuvat normaalisti! :) Teitkö jotain muutoksia?
    T. Sama ano joka kommentoi edelliseen postaukseen että kuvat lataa nykyään hitaammin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itseasiassa tähän postaukseen en ees tehny, koska tein tän jo pari päivää aiemmin:D mutta hyvä jos latautu silti nopeemmin!

      Poista
  3. Annos kuullostaa niin herkulliselta!! <3
    Mä tykkään näistä ruokapostauksista kyl tosi paljon! Kivaa vaihtelua asukuviin ja muihin postauksiin, ehdottomasti lisää näitä!:)

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä hyvältä annokselta :)

    VastaaPoista
  5. Näyttääpäs tämä kyllä tosi hyvältä:P Noita parsoja vois joskus kyllä kokeilla ainakin! Mä tykkään lihamurekkeesta silleen, että sisään laittaa aurinkokuivattua tomaattia ja fetajuustoa. Suosittelen kokeilemaan joskus... :)

    VastaaPoista