1.4.2014

there's no place I'd rather be

Moikka! Risteilyltä on nyt kotiuduttu, mutta kerron siitä sitten lisää erillisessä postauksessa. Oltiin tänään aamulla takas Helsingissä, jonka jälkeen nukuin reilumman puoleiset päikkärit ja eikun taas valmennuskurssille. Huomiseks oltiin suunniteltu keskustassa pyörähtämistä, mutta suunnitelmat muuttu. Mulla on nimittäin jo torstaina seuraava 3,5 tuntinen tota valmennusta, joten huominen menee kokonaan muistiinpanoja tehdessä. Tein lauantaina yhden kappaleen muistiinpanot kevyesti seittemässä tunnissa tuloksena 28 sivua. Eli ei mikään kevyt homma:D Pitäis oppia tiivistämään, mutta kun niitä tärkeitä muistettavia asioita on vaan niin paljon! Roopee ootti melkonen näky kotiin tullessa, ku mä täristen siivosin kämppää ja mun naama oli ihan lyijyssä. Miten rankkaa kirjottaminen voi oikeesti olla?? Mulle ois helpompaa ja nopeempaa kirjottaa muistiinpanot koneella, mut en vaan pysty tällä hetkellä tulostamaan mitään. Mulla on niin vanha tulostin, että siihen ei saa yksittäisenä ostettua/tilattua mustaa väriä loppuneen tilalle. Pitäis ostaa viiskymppiä maksava väripaketti, jossa on kaikki muutkin värit. Tilasin jossain vaiheessa netistä yksittäisen musteen, mutta ei se sitten käynytkään mun tulostimeen. Eli ei auta muu, kun kirjottaa kädet syyhyten ja sotkee sitä lyijyä joka paikkaan. Mä siis painan tosi kovaa kirjottaessani, joten mulla on aina kädet ihan siinä lyijyssä ja ilmeisesti se tahtoo eksyä käsistä naamaankin:D
 Jakku choies (saatu), hame mart of china (saatu), laukku glitter (saatu) ja kengät asos

Yllä taas vaihteeks asukuvia, mun makuun epäonnistuneita sellaisia. Oon jo monena päivänä mallaillu tota jakkua kaikkiin asuihin, mutta se ei oo tuntunu sopivan mihinkään. Tykkään enemmän sellasista pitemmän mallisista jakuista ihan senkin takia, että niitä on paljon helpompaa yhdistellä vaikkapa hameisiin. Rakastan ton jakun väriä ja mallia muuten, mutta toi pituus on tosi hankala.

Mitä tykkäätte asusta?

35 kommenttia:

 1. Haha! Vähänkö oot varmaan ollut suloinen näky lyijyinesi. Tsemppiä luku-urakkaan! :>

  Mun mielestä toi bleiseri toimii kivasti tuossa asussa. Se tuo kivaa kontrastia!

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
 2. Ihana asu ja hirmu kaunis oot! :) mulla kans toi sama lyijyongelma :D

  VastaaPoista
 3. Kirjastoissa pystyy tulostamaan halvalla. kannattaa kokeilla, jos käsin kirjoitus ei nappaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se vaan et ei hirveesti kirjottamisurakan jälkeen viitsisi lähteä vielä kirjastoon tulostamaan, varsinkin ku mulla menee aina niin myöhään:D

   Poista
 4. aivan ihana asu jälleen kerran!! :)

  VastaaPoista
 5. niin mihin nyt siis haitkaan kouluun? oot varmaan sanonutkin sen jo satakertaa mutta kun on lahopää niin en muista.. :-D tsemppiä kumminkin lukurumpaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en muista itekkään kaikkia, kerron ne jossain postauksessa sitten:D kiitos!

   Poista
 6. Heh mulla on sama ongelma lyijykynällä kirjoittaessa, varsinkin yo-kirjotuspäivinä on ollutnkädet ja vaatteet ihan lyijyssä :D
  Toi jakku on ihanan näkönen! :)

  VastaaPoista
 7. Ihan pienenä vinkkinä,et tuu kyllä ikinä pääsemään mihinkään kouluun sisälle,jos luet vaan muutaman tunnin päivässä ja keksit kaikkea muuta. Esimerkiksi mun kaveri luki viestinnän pääsykokeisiin vähintään 10h päivässä,itse luin 10-12h kasvatustieteiden pääsykokeisiin ja ok,oikis ja lääkis vähän eri tapauksia,mutta mun isoveljet luki niihin vähintään 12h päivässä. Että nyt kannattaa sitä motivaatiota hankkia jostain,sillä surullista mutta totta,tolla tavalla et tule pääsemään sisälle,vaikka kuinka haluaisit. Siihen tarvitaan PALJON lukemista ja opettelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset oppii eri tavoilla. Ei kannata lähteä yleistämään.
   Tsemiä lukuihin, Senja!

   Poista
  2. Ei todellakaan kannata yleistää. Itse pääsin lukematta sisään opiskelemaan viestintää (ei ollut ykkösvaihtoehto, enkä mitenkään kauhean kovasti halunnut sisälle vaan keskityin muuhun). Joten varmasti on hyötyä jo tuosta Senjan lukemisesta ja kaikkihan oppii niin eri tavalla! Tsemppiä Senja :)

   Poista
  3. Komppaan kyllä nyt täysin tätä ylempää anoa että riippuu ihan ihmisestä! Oma kaverini luki aikuiskasvatukseen jonkun 2-4h päivässä ja toinen kaveri luki oikikseen n. 6h päivässä ja molemmat pääs ihan heittäen sisään! Ja Helsingissä tosiaan opiskelevat. Eli pointtini on vaan se että nuo sun antamat lukumäärät on ollu sopivia sun kokemuksella mutta todellisuudessa tarpeelliset tuntimäärät riippuu ihan lukijasta :)

   Poista
  4. On muutenkin vähän tyhmää puhua opiskeluun käytetyistä tunneista sillä voihan sitä lukea vaikka 10 tuntia ymmärtämättä mitään tai tunnin oikeesti panostaen ja niin että asia jää mieleen. Ite hain yliopistolle opiskelemaan bilsaa sinä vuonna kun kirjotin (ja kirjotin keväällä bilsan yo:n) joten olin lukenu kirjat jo valmiiks kirjotuksiin. Sen lisäks luin vielä kaikki kirjat ainaki kahteen kertaan mutta en päässy sisään pääsykokeista. Viime keväänä hain uudestaan lukematta ja pääsin ihan reiluilla pisteillä sisään. Pisterajat oli suunnilleen samat, viime keväänä ehkä hippasen korkeemmatkin.

   Poista
  5. samaa mieltä, ettei kannata yleistää:) mä en ite yksinkertaisesti pystyis lukemaan niin pitkään, kun tuo seittemän tuntiakin tekee jo tiukkaa. esimerkiks sen mun valmennuskurssin vetäjä oli ite ollu töissä samaan aikaan ku pänttäs pääsykokeisiin, ja ylipäätään moni muukin. ei voi riittää tunnit vuorokaudessa:D

   Poista
  6. Empä usko, että kukaan 12h päivässä lukee... Okei syöt siinä välissä varmaan ja käyt vessassa mutta silti. Siihenhän se koko päivän menisi sitten, eikä paljoo mihinkään muuhun jäisi aikaa:D

   Ja laatuhan sen määrän korvaa! Tsemppiä lukemiseen Senja ja toivottavasti pääset sinään sinne minne haluat:)

   Poista
 8. Kivan raikas asu! :)

  VastaaPoista
 9. Heips! Ilmainen vinkki:

  Sanalla 'joka' viittaat aina edelliseen sanaan.
  Sanalla 'mikä' viittaat koko edelliseen lauseeseen.

  Esimerkiksi postauksessasi "Oltiin tänään takas Helsingissä, jonka jälkeen..." Pitäis siis olla joka sanan tilalla mikä, tässä tapauksessa "minkä jälkeen..."

  Ihan vaan siks, kun voit ottaa vinkistä vaarin :) Älä ota kettuiluna! Ei todellakaan häiritse mut ajattelinpa vain jos ois vaikka pääsykokeissa tulevaa alaasi ajatellen yks virhe minimoitu :)

  t: ystävällinen pilkun..viilaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo en kyllä yleensä mokaa noin yksinkertaista juttua, tänne blogiin kirjottaminen on vaan niin paljon kevyempää, ettei tuu niin paljoo ajateltua:) tietysti pääsykokeissa jne eri juttu!

   Poista
 10. musta tuntuu että mä opin aina parhaiten just käsin kirjoittaessa, tuntuu et siinä pitää miettiä vielä enemmän niitä asioita kun kestää kauemmin.
  hyvä tapa on kans kirjoittaa just pitkät muistiinpanot ja sit kun lukee niistä niin alleviivailee vielä tärkeimpiä asioita ym. se on vähän kuin kirjoittaisi kahdet muistiinpanot kun pohtii kuitenkin samalla tavalla että mitäs tässä nyt alleviivailisi.
  onnea lukemiseen :)

  ps. IHANA asu !

  VastaaPoista
 11. Olen jo muutaman vuoden seuraillut tätä sinun blogiasi ja pakko kehaista että olet kyllä todella kekseliäs pukeutuja! Kaikista blogeista mitä seuraan (näitä on monia) sinulta tuntuu saavan eniten inspiraatiota omaankin pukeutumiseen :) Yhdistelet hyvin eri värejä ja muutenkin kiva nähdä kuinka kivoja asuja saat aikaan ihan tavallisten kauppojen valikoimista :) Tsemppiä pääsykokeiseen ja hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apua, tosi kiva kuulla!! kiitos paljon:)

   Poista
 12. hei tulostimet ei kai oo kauheen kalliita, mun mielestä 50eurolla saa jo uuden tulostimen! Ehkä.. mut siis olen siinä uskossa, että siks monet ei osta uusia kasetteja, ku uuden saa samalla hinnalla.
  Ihana asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitääpä tsekata uusia tulostimia:) kiitos!

   Poista
 13. Se on kyllä hassua, että melkeen uuden tulostimen saa sillä hinnalla mitä maksaa uudet musteet vanhaan :D Itse ostin juuri uudet musteet tulostimeeni, jotain siinä musteita vaihtaessa sähelsin ja enää ei toimi koko tulostin :/

  VastaaPoista
 14. Ärsyttää Senja sun puolesta, kun ihmiset tulee sanomaan paljonko pitäisi lukea ja mollaamaan että luet liian vähän ym. Jokainen lukee omalla tavallaan, jokainen päättää paljonko on itselle tarpeeksi. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 15. Tulosta teksti jollakin muulla värillä kuin mustalla, kokeiltu on monet kerrat ja toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kokeilin sitä joskus, mut tulostin ei siitä huolimatta suostunu tulostaa:D

   Poista