30.5.2014

I'm not that strong

Tultiin eilen pienelle visiitille taas vaihteeks Iisalmeen. Mä en ollu aluks varma että tuunko Roopen mukana, mutta tässä vaiheessa sattu olee sopiva rako käydä täällä. Tarkotus oli tulla tänne vähän myöhemmin kesäkuussa, mutta suunnitelmat muuttu, koska en saanu kutsua pääsykokeisiin Jyväskylään. Hain Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan siis journalistiikkaa, puheviestintää ja yhteisöviestintää. No tossa yks päivä tuli sähköpostilla ilmoitukset jokaisesta, että kutsua ei oo tulossa. Nice! Eikä todennäkösesti mahdollisuutta mihinkään noista ole myöhemminkään, koska mun lähtöpisteet on niin alhaiset. Mulle pisteitä kertyy muistaakseni 29, kun noihin pitäisi olla sellaset 50 pistettä, jotta saisi edes kutsun valintakokeisiin. En mä oo ihan varma miten noi menee, mutta joka tapauksessa kutsua tulee tuskin koskaan. Nyt mulla onkin sitten vaan yhdet pääsykokeet edessä tiistaina Helsingin yliopistoon. Eikä yhtään lohduta se, että sinne on miltei mahdotonta päästä. Koitan nyt vaan olla ajattelematta koko asiaa ja koittaa parhaani:) Jos ei muuta, niin ainakin saan kokemusta pääsykokeista ensi kevättä silmällä pitäen. Vähän kyllä alkaa vaikuttaa siltä, että mun pitää suunnata opiskelemaan jotain ihan muuta alaa. Mutta mitä? Voi kun tietäisin! Ärsyttää ihan sika paljon, että tolle alalle on niin vaikeeta kouluttautua varsinkin, jos on näin huonot lähtöpisteet.

014-001
041-001
012-001
043-001
015-001
058-001
017-001
Tollasta mulla oli tänään päällä + takki. Mihin ne sortsikelit katos hei? Oon nyt koittanu pikkuhiljaa opetella napapaitojen käyttöä. Ongelmalliseksi sen tekee se, että en omista kun muutamia napamittaisia toppeja. Joku simppeli pitkähihainen napapaita vois olla kiva:) Meillä on vielä kuukauden voimassa oleva risteilylahjakortti, joka ajateltiin käyttää tässä lähiaikoina. Hyvä tilaisuus päästä siis penkomaan Tukholman vaatekauppojen tarjontaa. Mitä nyt vaan pitäisi elää mahdollisimman säästeliäästi, etten taas joudu palauttamaan pulloja saadakseni ruokaa:D

Mitä tykkäätte asusta?

ps. Mitä mieltä ootte uudesta bannerista? Mulla meni hirveeks säätämiseks sen kanssa viime yönä! Jotenkin toi blogger vaan raiskaa kuvanlaadun, joten koitin ladata kuvan flicrin kautta. No vihdoin se näytti hyvältä, kunnes tänään huomasin, että banneri ei näy kännykällä blogia selatessa. Nyt sitten vaihdoin sen takaisin bloggerin kautta ja se näkyy, mutta toi laatu ei oo mikään paras mahdollinen:D

32 kommenttia:

 1. meinasithan tänä vuonnaki kalajoen juhannukseen?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mennään varmaan tällä kertaa himokselle:)

   Poista
 2. oon ite hakemassa samaan paikkaan ja jännittää jo kauheesti toi ens tiistai :) ootko sä sitten lukenu liian vähän vai mistä toi epävarma olo johtuu? oliks sulla muuten hyötyä siitä valmennuskurssista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo sen takii just ja ku tuntuu siltä, ettei äly riittäis vaikka kuinka lukis:D oli kyllä tosi paljon hyötyä valmennuskurssista! en osais yhtään rakentaa vastauksia tms oikein ilman siellä kurssilla opittuja juttuja:)

   Poista
 3. Viestintäähän voi opiskella amkissa, yliopisto ei ole se ainoa reitti. Oletko hakenut sinne? Kesällähän on vielä täydennys haut :) Monella erilaisella koulutuspohjalla voi toimittajaksi päätyä. Että laajenna hakua reilusti, voi sitä koulua vaihtaa ja vanhoja opintoja hyväksi lukea. Tsemppiä ja helsingissähän avoin yliopisto tarjoaa myös opintoja. Eli virallisesti et vielä opiskelija ole (eli et saa tukia) mutta saat ainetta opiskeltua ja kun opintopisteitä on tietynverran kasassa pääsee suoraan pääsykokeisiin. Savoniassa avoimen puoli lukuvuosi maksaa 200e. Mietiskele !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainakin haaga-helian journalismiin ei mulla riitä myöskään lähtöpisteet edes pääsykokeisiin:)

   Poista
  2. On niitä paikkoja muuallakin kuin Helsingissä, esim. Oulun ja Turun amkissa.

   Poista
  3. käsittääkseni turkuunkaan ei oo helppo päästä ja oulu on liian kaukana mulle:)

   Poista
 4. Jos edes yhtään kiinnostaa nettisivujen koodailut ja käytettävyys + etenkin sosiaalisen median puoli, ylipäänsä nettimaailma blogeineen yms ja mahollisesti päälle vielä erilaiset ideointi/konseptointihommat, niin suosittelen Metropolian digitaalista viestintää! Tää nyt tulee pikkasen myöhässä tälle keväälle mut pakko mainita! On ollu kyl niin mainio linja ainakin itelle. :) meiltä löytyy kans muutamia aikasemmin viestintään hakeneita jotka on tuollaki viihtyny oikein hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onko sinne miten vaikee päästä? kuulostaa ihan hyvältä nimittäin:)

   Poista
 5. Lasketaanko amkkien ja Jyväskylän yo:n lähtöpisteet yo-todistuksen perusteella? Ootko miettinyt, että uusisit kirjotuksia tai kirjottaisit jonkun aineen uudestaan? Niitä vois kerrata iltalukiossa :)

  Kiva napapaita! Bannerikin on hieno, ite olisib ehkä laittanu tekstin eri fontilla, mut nyt se ainakin matchaa sun hameen väriin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä itseasiassa uusin äikän syksyllä, mutta arvosana ei noussu:D kiitos!

   Poista
 6. Tänään Iisalmen yössä tavataan!!! ;)

  VastaaPoista
 7. melekeen taitaa olla, että kantsii korotella ainakin yo-arvosanoja tai jos oikein reippaaksi ryhtyy, niin mennä ihan iltalukioon käymään joitain kursseja uusiksi ja nostaa päättärinkin keskiarvoa. kaikkiin yliopistoihin ja isojen kaupunkien amkkeihin on nykyään niin valtava tunku, ettei pääse ees pääsykokeisiin, ellei oo varsin hyvät paperit alla. se on hemmetin epäreilua, mut se tuntuu nykyään entistä enemmän olevan se homman nimi. :/ toki jos oot valmis joustamaan ja menemään opiskelemaan esimerkiks mikkeliin, kajaaniin, kokkolaan, kotkaan, kouvolaan tai johonki muuhun tommoseen hesaa ja esimerkiks jykylää reilusti pienempään kaupunkiin, niin tsäänssit on noilla nykyisillä papereillakin tosi hyvät.

  mut jos se sijainti merkkaa/omaa alaa ei pienemmistä kaupungeista löydy, niin on varmaan pakko lähtä takas lukion penkille. :(

  nimim. itsekin saman ongelman kanssa painiskeleva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kyllä yhtään houkuttais:/ onneks tonne helsingin yliopistoon pääsee kuitenki pääsykokeisiin ilman, että arvosanat vaikuttaa

   Poista
 8. Muuten kiva banneri, kuva on tosi hyvä, mutta toi tekstin fontti ei sovi yhtään! Pidä saman värisenä mutta vaihda fonttia, se nimittäin tekee bannerin ilmeestä jotenkin lapsekkaan oloisen..

  VastaaPoista
 9. Käy ensi talven aikana muutama avoimen yliopiston kurssi hakemaasi alaa, niin asiat alkavat selkityä ja osaat yhdistää paremmin pääsykoe materiaalit toisiinsa. Nyt on ainakin tullut sellainen vaikutelma, että osaat pääsykoe materiaalin, mutta et hallitse suurta kokonaisuutta eli et tajua miten yksi asia liittyy toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mut avoin yliopisto maksaa, se on vähän ongelmana:/

   Poista
  2. No kannattaisiko mennä töihin????

   Poista
  3. Ei se avoin yliopisto ole nyt niin kallis etteikö siihen olisi varaa. Pikkasen töitä (no ensi tarvii niitä töitä) ja kurssin rahat on koossa. Avoimessa tuo hinnoittelu taitaa olla 10euro/opintopiste. Ei se minusta ole paha. Perusopinnot tulee silloin maksamaan 250euroa ja nehän saa myöhemmin hyväksiluettua, kun/jos pääsee opiskelemaan ihan tavis puolelle yliopistoon.

   Poista
 10. Jos lukeminen ei maistu edes pääsykokeisiin lukiessa ja siellä valmennuskurssilla niin on varmasti hankalaa pärjätä ja kiinnostua itse opiskelusta, koska sitä samaa pänttäämistä ja lukemistahan se on sielläkin jos pääsee yliopistoon sisään. :) Ja jos tiedät ettet oo lukijatyyppiä, niin eikö kannattas hakee jotain käytännönläheisempää opiskelupaikkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se pänttääminen siellä haittaa, ku ei tarvii pelätä opiskelupaikan puolesta:D

   Poista
 11. Oletko miettinyt mitä teet, jos et pääse mihinkään opiskelemaan? jäätkö helsinkiin ja teet töitä? ja muutatko miehesi perässä muualle? :) Itsellä hieman sama tilanne, saa nähdä miten käy, pääseekö opiskelemaan.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. helsinkiin jään toivottavasti kun siellä mulla on kuitenkin noi blogijutut ja helpompi saada vaikka harjottelupaikka jostain:) riippuu tietysti ihan siitä, että pääseekö roope helsinkiin opiskelee. tsemppiä sinne!:)

   Poista
 12. ootko miettinyt yhtään että menisit lukee suomen kieltä helsingin yliopistoon? helpompi päästä sisään ja sieltä saa kans valmiudet toimittajan ammattiin. toki jos kielitiede ei yhtään kiinnosta niin niihin pääsykokeisiin voi olla vähän puuduttavaa lukea mut ohihan sekin jossain vaiheessa sitten on:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oisin nyt keväällä hakenu muuten sitä, mut sit ois menny hankalaks lukee eri pääsykirjoja:) mut pitää kyllä miettiä se uusiks, jos tonne viestintään en millään pääse

   Poista
 13. Voih, mä hain opiskeleen tota puheviestintää ja sain sen kutsun mut en ees muista enää millon se pääsykoepäivä on, koska hain sinne vähä niinku "muuten vaan". Mut just kannattas ens vuonna hakee opiskelemaan suomen kieltä! Mä hain nyt Tampereen yliopistoon eikä pääsykoe ollu edes niin hirveen vaikee, mitä kuvittelin sen olevan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vitsi ku ne ottais sit tilalle huonompi pisteisiä, jos joku just hakee huvikseen opiskelee sinne:D pitää miettii tota tamperetta!

   Poista