25.7.2014

kulmien 3D pigmentointi

Heippa! Tiistaina koitti vihdoin kauan odotettu päivä, kun kävin Hymy.inissä kulmien 3D pigmennoinnissa. Kaikki varmaan tietää termin pigmentointi, mutta mites toi 3D? No worries, mä kerron lisää:)

Pigmentoinnin tarkoitus on korostaa omia luontaisia piirteitä ja tietysti helpottaa päivittäisiä meikkausrutiineja. Mulla itelläni on luonnostaan niin vaaleat kulmat, että mun on ollu aina pakko laittaa niihin jonkinlaista väriä ihmisten ilmoille lähtiessäni. Kyseessä on siis kestovärjäys, joka kestää ihmisestä riippuen 1-3 vuotta. Pigmentoinnilla voidaan täyttää kulmakarvoissa olevia koloja, sekä tehdä kulmakarvat niille, joilla niitä syystä tai toisesta ei ole. Mun mielestä parasta tossa menetelmässä on kuitenkin se, että sillä saa kulmakarvoista tehtyä samanlaiset. Mä oonki kertonu täällä blogissa mun eriparikulmakarvoista, jotka on vaivannu mua aina. Toinen puoli on aina sijainnu vähän alempana kuin toinen, ja ollut malliltaan suorempi. Pigmentoinnin avulla mun pulma saatiin kuitenkin korjattua:)

3D pigmentointi on ollu käytössä Japanissa jo pitkään, mutta rantautunut tänne Suomeen vasta vähän aikaa sitten. 3D pigmentoinnilla lopputuloksesta saa luonnollisemman ja tarkemman 14 teräisen tatuointineulan avulla, sillä värjäys toteutetaan karva karvalta. Kyseessä ei kuitenkaan ole tatuointi, sillä väriä laitetaan vain ihon pintaan. Tämän ansiosta menetelmä on turvallisempi kuin tatuointi, eikä lopputulos ole pysyvä.

050-001
017-001
Hymy.inissä 3D pigmentointeja tekee Hanna ja Marju. Mä pääsin Hannan ammattimaiseen käsittelyyn:) Koko toimenpide tehtiin yhdessä, ja sain tietysti itse päättää kulmien mallin ja värin. Hanna mittasi ja piirsi tarkkaan, jotta kulmista saataisiin tismalleen samanlaiset. Ennen pigmentointiin menemistä ei tarvitse nyppiä kulmakarvoja, vaan sopiva muoto nypitään paikan päällä.

041-001
Sävyvaihtoehtoja on tarjolla kuusi kappaletta. Käytössä on ainoastaan ruskean eri sävyt, jotta lopputuloksesta saataisiin mahdollisimman luonnollisen värinen. Jos kuitenkin kulmiin kaipaa harmaata vivahdetta, onnistuu se värejä sekoittamalla. Pigmentointiin käytettävät värit sisältävät 100% mineraaleja, joista on poistettu kaikki metallit. Pigmentointiin ei saa käyttää tatuointivärejä, sillä niitä käyttämällä väri muuttuu ajan myötä niiden sisältämän metallin takia.

Käytettiin mun kulmiin sävyä dark brown, joka ei siis ollut ihan se kaikista tummin:)

039-001
027-001
Mua vähän pelotti etukäteen, että sattuuko kulmien tekeminen. Käytössä oli kuitenkin neula, joka kuulostaa ja näyttää kivuliaalta:D Laitettiin mulle puoli tuntia ennen pigmentointia voidemainen puudutusaine. Vaikutusajan jälkeen homma lähti käyntiin sillä, että kulmat ikään kuin rikottiin tuolla tatuointikynällä. ''Rikkomisvaihe'' oli ainoo mikä kirpas vähän, mutta kesti kuitenkin vain hetken. Sen jälkeen kulmiin laitettiin nestemäinen puudutus, jonka jälkeen operaatio ei sattunut enää ollenkaan. Hanna kyseli kokoajan, että sattuuko ja lisäsi puudutusainetta tarvittaessa:) Ja huom, puudutusta ei siis laitettu piikillä (luojan kiitos:D)!

020-001
Mulla oli kokoajan peili kädessä, jotta pystyin vähän seuraamaan värin laittamista ja kertomaan, jos muotoa tarvitsee vielä leventää jostain kohtaa. Nousin myös välillä istumaan, jotta nähtiin kulmien tilanne vähän paremmin. Oli siis hyvin tarkkaa, että kulmista tulee varmasti tismalleen samanlaiset:)

Koko hommassa meni alle tunti, eikä kipua tosiaan ollut puudutuksen ansiosta. Pigmentointiin kuuluu vielä vahvistuskerta 4-6 viikon kuluttua, jolloin se lopullinen lopputulos saadaan aikaiseksi. Tämän ensimmäisen kerran jälkeen väri haalistuu vielä 30-40%, joten siksi vahvistuskerta on tarpeen.

046-001
Pigmentoinnin jälkeen kulmissa on tatuoimisen tapaan avohaavat, joita hoidetaan ensimmäiset 2-3 päivää kuvassa näkyvän Fougeran jälkihoitovoiteen avulla. Voidetta levitetään kulmiin 2-4 kertaa päivässä. Kulmien jälkihoitoon ei saa käyttää esimerkiksi tatuointien jälkihoidosta tuttua Bepanthenia, sillä silloin iho alkaa torjua pigmentointia paranemisen aikana (väriä ei laiteta niin syvälle kuin tatuoidessa).

Pigmentoinnin jälkeen täytyy välttää hikoilua viikko (lenkkeillä voi kevyesti, mutta esim. salille ei saa lähteä hikoilemaan) ja kulmat täytyy suojata auringolta. Auringonottoa se ei kuitenkaan rajoita, kun laittaa lippiksen päähän:) Myös uiminen ja saunominen ovat viikon ajan kielletty. Ensimmäiset kolme päivää tulee myös välttää voiteiden käyttöä kulmien alueella.

2014-07-025
Haha siinä vielä ennen-jälkeen kuvat:D Mun kulmat on luonnostaan tosiaan hirmu vaaleet ja näköjään eiminkäänmuotoiset. Emmi huolsi samalla kertaa mun ripset, jotka olikin jo huollon tarpeessa. Ihan mahtavaa, ettei tarvii huolehtia meikkaamisesta sen kummemmin nyt kun kulmissakin on väriä:)

Lopputulos kulmissa pigmentoinnin jälkeen näyttää 4-5 päivää tummemalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri alkaa hilseillä pois. Kulmiin muodostuu tietysti rupi, jota ei missään nimessä saa raapia pois. Jälkeen -kuva on otettu heti pigmentoinnin jälkeen, joten lopullinen väri ei vielä tietenkään näy. Menen tosiaan vielä vahvistuskerralle 4-6 viikon päästä, jonka jälkeen näytän sen lopullisen lopputuloksen:)

Suosittelen lämpimästi 3D pigmentointia kaikille! Tavan pigmentoinnilla lopputulos ei ole niin luonnollinen, joten ehdottomasti kannattaa ottaa selvää paikoista, joissa tehdään näitä 3D versioita. Ottakaa kuitenkin etukäteen selvää tekijän aiemmista pigmentoinneista, jotta tiedätte, että millaista lopputulosta odottaa. Tulos nimittäin riippuu todella paljon tekijästä!

Mulla olis vielä tarjous kaikille Iisalmeen ja Hymy.iniin kynnelle kykeneville! Saatte vahvistuskerran (arvo 50e) kaupan päälle, kun mainitsette laiton yhteydessä lukevanne mun blogia. Ensimmäinen kerta maksaa 250e ja ajan saatte varattua numerosta 044-2935100.

Onko kellään teistä kokemuksia pigmentoinnista/3D pigmentoinnista?:)

26 kommenttia:

 1. Vitsi mä oon just hymyinistä katsonu että vois käydä ottamassa.. Mä oon luonnostaan blondi ja kulmia ei lähestulkoon ole ollenkaan, tai siltä näyttää... Oon joutunu piirtämään kulmat kutosluokalta aina nyt reilu parikymppiseks asti ja rupeaa pikkuhiljaa tympäsemään! Etenkin kun aina saa sitten varoa niitä kulmia ettei pyyhkäse niitä mihinkään ja eihän ne edes näytä luonnolliselta... Kyllä taidan itselleni veronpalautusrahoilla käydä hymyinissä kulmat ottamassa, sitä siis odotellessa ;) sullakin tuli niin upeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se piirtäminen on kyllä ärsyttävää puuhaa varsinki näin kesällä, ku ei jaksais meikata:D kiitos!

   Poista
 2. Vau! :o Oon katellu Youtubesta oikeaoppisia kulmienlaitto-videoita ja sun kulmat näyttää nyt just sellasille niinkuin niissä videoissa! :D Tosi upeat kulmat! Pitää varmaan odotella vähän jos hinnat laskis, niin raaskis käydä itsekin otattamassa tuollaiset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo halusin niistä just sellaset linnunsiiven malliset:) kiitos!

   Poista
 3. Tosi hyvää jälkeä on kyllä tehty. Raportoihan sitten miten väri pysyy? :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin oon muuten tumma mutta ripset ja kulmat on ihan vaaleet. Kyllä kelpais :) hinta vaan kirpasee opiskelijabudjettia, ehkä minäkin ootan siihen että veronpalautukset tulee :D tosi upeet tuli noista sun kulmistas, antaa ryhtiä kasvoille. Nyt vaan otsatukka pois kasvoilta niin näkyy noi kulmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. säästää vaan jostain muusta;) kiitos!

   Poista
 5. apua tekis kyllä mieli ottaa. kauan tää tarjous on voimassa?

  VastaaPoista
 6. On kyllä tosi hyvän näköset!! :D

  VastaaPoista
 7. Tosi tyylikkäät kulmat tuli :)

  VastaaPoista
 8. Saitko nämä yhteistyönkautta? Entäs ripsesi?:)
  Tuli tosi hyvän näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sain joo, postauksen tunnisteissa lukeekin että yhteistyö:) kiitos!

   Poista
 9. ois mahtavaa jos vaikka sit kun postailet sen vahvistus kerran jälkeen niin saisit laitettua kuvan ihan suoraan edestäpäinkin noista kulmista niin näkis miltä se "korjattu" kulma näyttää :-) että siis erottaako siitä jotenkin, että sitä alempana olevaa kulmaa on "nostettu" :-D kuulostipa tyhmältä tää selitys, mutta siis kiinnostuksella oottelen kuvia lopullisista kulmista, näyttää nyt jo tosi luonnollisilta ja hyviltä! :-)

  VastaaPoista
 10. Pigmentointi pysyy kasvoilla vuosia ja siksi on tärkeää etsiä kullekin paras tekijä.Vertaile, tutki tekijöitä ja katsele kuvagallerioita, sillä jokaisella tekijällä on oma tyylinsä. Kirjoitimme muutamia vinkkejä pigmentoinnin ottamista harkitseville, joilla varmistaa että pigmentoinnista tulee juuri sellainen jota on aina toivonut.

  http://blackouthair.fi/blog/pigmentointipaikan-valinta/

  VastaaPoista
 11. Osaatko sanoa mikä on tuon pigmentointi värin nimi? Haluaisin tutkia hieman incejä ennen kun otan itselleni. On hieman herkkä hipiä joten täytyy olla varovainen. :)

  VastaaPoista
 12. Heippa :) Nyt kun on aikaa kulunut jo yli kaksi vuotta, niin kiinnostaisi tietää kuinka hyvin kulmissasi on väri pysynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heippa! vähän on vielä väriä ja ns. muotoa jäljellä, eli ihan kokonaan ei ole vielä päässyt häviämään:)

   Poista
 13. Kiitos vastauksesta! Itsellä 3D-pigmentointi edessä kuukauden päästä ja oli kiva kuulla sun kokemus. :) Katsotaan kauanko se minulla pysyy. t. Maria

  VastaaPoista