17.8.2014

shit happens - again

Tänään tipahti sellanen pommi että huhhuh. Roopelle oli tullu Haaga-Heliasta kirje, jonka se sitten tänään aukaisi. Oletettiin tietysti, että kirjeessä olisi jotain infoa tiistaina alkavasta koulusta. No ei ollut. Kirjeessä luki, että Roopen hakemus ei ollut saapunut määräaikaan mennessä, eli Roopea ei ole hyväksytty opiskelemaan kyseiseen kouluun. Voitte kuvitella meidän reaktion: mitä helvettiä. Meillä on ollu kaikki valmiina huomista muuttoa varten, ja nyt Roopella ei sitten olekaan opiskelupaikkaa. Miten tää voi olla edes mahdollista? Hakemus lähti kuitenkin yli viikon ennen määräaikaa menemään ja vielä ykkösluokan postimerkillä varustettuna. Koska nyt on sunnuntai, ei olla tietenkään saatu mitään selvyyttä asiaan. Ehkä posti on mokannu ja kirje ei oo menny perille ajoissa tai peräti ollenkaan. Huomenna Haaga-Heliaan täytyy tietysti soittaa, mutta mitä se muka enää auttaa? Hyvästi koulupaikka ja hyvästi yhteinen asunto ja elämä Helsingissä. Mikä siinä onkaan, että aina asiat menee näin?

Vähän aikaa sitten Roopelle tuli kirje, että hänet on hyväksytty varasijalta Kuopioon. Huomiseen mennessä paikka siellä täytyisi ottaa vastaan. Eli hyvin todennäköisesti Roope aloittaa opiskelut siellä. Kuopiossa, ei Helsingissä. Mä en vaan voi käsittää tätä. Jos kaikki on postin syytä, niin mä en ainakaan anna asian olla. Ollaan oltu etäsuhteessa jo niin paljon, etten mä enää yksinkertaisesti pysty siihen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että on pakko. Vielä eilen puhuttiin mun veljen häissä sukulaisten kanssa Helsinkiin muutosta ja saatiin kutsu kyläilemään. Eilen vielä kaikki oli hyvin. Kun saatiin toi tieto, mä en voinu lopettaa itkemistä. Tuli mieleen, että onko mut kirottu vai mikä helvetti siinä on, että mun elämä on aina tällasta. Roopella nyt on sentään joku opiskelupaikka, mutta mä joudun jatkamaan elämääni yksin Helsingissä. Taas. Mä en kestä sitä pirun yksinäisyyttä, mutta vaihtoehtona ei myöskään ole Kuopioon muuttaminen. Ehkä Roope sitten hakee syksyllä Haaga-Heliaan uudestaan, mutta joka tapauksessa joudutaan olemaan koko pitkä syksy erossa. Mulla on omat juttuni Helsingissä, ja Roope ravaa tietysti opiskelijabileissä joka viikonloppu. 

Jotenkin tää tuntuu vaan niin epätodelliselta. Kokoajan odotan, että heräisin vaan pahasta unesta. Odotan ihmettä, mutta samalla tiedän, ettei sellaista kuitenkaan tule tapahtumaan. Joku muu on saanut Roopen paikan, eikä sitä enää voi saada takaisin ihan sama onko vika postin vai ei. Vikahan voi tietysti olla Roopenkin, mutta se selviää vasta huomenna. Joka tapauksessa mun täytyy mennä huomenna Helsinkiin, koska mun postit odottaa siellä. Mulla ei oo vielä mitään hajua edes siitä, että miten mä pääsen sinne valtavan tavaramääräni kanssa. Meidän piti mennä sinne yhdessä asumaan, mutta joudunkin taas olemaan yksin. En mä oo täysin vielä käsittäny tätä, mutta huomenna kaikki toivottavasti selviää.

Onko kellään teistä ollut tällaista tilannetta? Olis niin helpottavaa kuulla, että tilanteesta huolimatta sen opiskelupaikan voisi saada vielä takaisin:/ Voiko paikan ottaa vastaan Kuopiossa, mutta anoa siirtoa Helsinkiin?


92 kommenttia:

 1. Voi ei! :(
  Tsemppiä teille molemmille, toivottavasti asiat kääntyy parhain päin!<3

  VastaaPoista
 2. Mikset voisi muuttaa Kuopioon? Kai sieltäkin käsin voisit hoitaa ainakin joitain hommiasi ja Iisalmeenkin olisi lyhyt matka. Ja lohdutuksen sana (turha sellainen, i know): opiskelijabileitä ei oo viikonloppuisin :) Kuopiossa muistaakseni tiistaisin. Siirtoa voi anoa muistaakseni ekan vuoden jälkeen. Ite oon siirrolla vaihtanu koulua Joensuusta Turkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. helsinki on mun paikka, kuopiossa mulla ei oo mitään. kuitenki ku on se mahdollisuus, että roope voi hakee syksyllä uudestaan helsinkiin ja näin ollen alottais sit mahdollisesti tammikuussa siellä, niin sit ei auta muu ku kestää syksy:/ mutta hyvä et viikonloppusin ei oo niitä bileitä!:)

   Poista
  2. Viikolla on parhaat bileet Kuopiossa! ;D mut ainahan sä voisit yrittää rakentaa elämää myös Kuopioon ja muuttaa myöhemmin Helsinkiin yhdessä Roopen kans, ei se kaupunki sieltä mihinkään hävii.

   Poista
  3. Senja, ei Helsinki oikein näyttäis olevan sun paikka. Tuntuu ettet millään onnistu ja junnaat vain paikallasi. Eikö olisi kivempi alottaa vähän pienemmistä piireistä ja suunnata sitten maailmalle. Kuopiossakin voi olla vaikka ja mitä. Unelmien eteen kannattaa tehdä töitä, mutta sinuna laskisin vaatimustasoa ja laittaisin jalkani maan pinnalle. Tsemppiä!

   Poista
  4. mä oon aina halunnu asua helsingissä, ja kuopioon muuttaminen tuntuis liian takapakilta jotenkin, kun siellä kuitenkin pyörii pitkälti samoja naamoja kuin iisalmessakin. täällä mulla on edes jotain elämää, mutta siellä mä todennäköisesti vain masentuisin. eikä tässä nyt toivottavasti tarvitse kestää kuin syksy erossa:)

   Poista
 3. Voiko paskemmin enää käydä, näin lähellä uutta alkua, muttovalmiina ja kaikkea.. :( Mulle meinasi vuosi sitten käydä vähän samalla tavalla, kun piti tulla pääsykokeen toiseen vaiheeseen kutsu. Muutin samoihin aikoihin, mutta olin laittanut yliopiston papereihin uuden osoitteen. Sain tavallaan onneksi hylkäyskirjeen, koska se meni aluksi kuitenkin vanhaan osoitteeseen ja löysi perille vasta elokuussa! Jos olisin saanut kutsun toiseen vaiheeseen, olisi se mennyt kyllä surutta ohi suun. Luulen että tuossa ollaan niin kireitä ettei niitä kiinnosta jos posti on mokannut... Täytyy tietysti aina kokeilla, ja toivotaan että Roope pääsisi sinne vielä.

  Ps. Opiskelijabileet pidetään aina torstaisin/viikolla, eli tavallaan sun ei tarvitse pelätä että ne veis aikaa teidän viikonlopuilta. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kyllä taas Roopen sössinnältä.Se ei vaan halua Helsinkiin ja asumaan sun kanssa. Miks jaksat roikkua siinä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hohhoijaa, tässä nyt ei oo mistään sellasesta kyse

   Poista
  2. Ja miksi sinä jaksat roikkua täällä pahoittamassa toisen mieltä entisestään? Miettisit ennen kuin tulet aukomaan päätäs ja kertomaan "faktoja" toiselle, joka varmasti tietää asiasta hiukan sinua enemmän. Voi kun itse olisit samassa tilanteessa ja tihrustaisit itkua kun kaikki menee päin h*lvettiä. Hanki elämä!

   Poista
 5. Siis apua miten toi on ees mahollista?! Sen takia menee opiskelupaikka pois, et posti sössii (jos nyt siis niin on, että väärinkäsityksiä kenenkään osalta ei ole tullu)... Eihän toi ole vaan reilua! Miten posti voi muka korvata menetetyn opiskelupaikan (okei, onhan joku, mutta sen mieluisemman)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no älä, ei tässä oikein muuta voi miettiä ku että miten toi voi olla edes mahdollista:/

   Poista
  2. kaikkihan sen tietää, että ne paperit pitää lähettää kirjattuna kirjeenä, jonka jälkeen sinulle jää tosite siitä, että olet ne paperit lähettänyt. ykkösluokan postimerkillä ei ole mitään taetta mistään. eli turha syyttää postia siitä, ettei itse hoida asioita tarkemmin.

   Poista
  3. roope ei tienny, enkä tienny kyllä minäkään. no nyt ainakin se on tiedossa! liian myöhässä vaan ikävä kyllä:D

   Poista
 6. Ei voi olla totta! :o Siis Roope oli saanut paikan, vahvistanut sen mutta nyt se otettiin pois? Voi kun asia selviäisi, tuollainen tilanne olisi ihan hirveä! TSEMPPIÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep juurikin näin, kaikki paperit laitto menemään jne mut jotain on sitten menny kuitenkin pieleen:/ kiitos!

   Poista
 7. Voi harmi! Yhdellä tutulla oli käynyt tänä keväänä niin, että oli saanut helsingistä opiskelupaikan ja tottakai hyväksynyt sen. Kuitenkaan se koulupaikan vastaanottamiskirje ei ollut mennyt helsinkiin asti, koska pelkällä yhdellä postimerkillä ei kirjeet mene helsinkiin:/ olisiko teillä käynyt samalla tavalla? En kyllä itsekään ollut tajunnut että kirjeisiin pitäisi laittaa useampi merkki jos eteläsuomeen haluaa sen laittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä oo kuullukkaan tollasesta ja kuitenki välillä on tullu vaihdeltua postia iisalmi-helsinki välillä:o luulis kuitenki et ku siinä oli seki priority-tarra, että olis menny perille

   Poista
  2. 50g asti menee yhellä postimerkillä (1lk. tai 2lk)! Sitten alkaa hinta kallistumaan hieman... Luulis, että kirje ois vastaanottajalle sitten palautettu, jos ois liian vähän postimerkkejä ollut! Mulla on töissä postin piste, niin tiedän jotain näistä postin jutuista... Toisaalta, ei olis eka kerta, jos posti hävittää kirjeen/sössii muuten vaan.

   Poista
  3. ja se ei nyt ees selvinny, että tuliko se kirje perille ollenkaan vai myöhässä vai miten:) soitettiin monta kertaa, mutta aina oli eri tyyppi puhelimen päässä

   Poista
 8. Toi on kyllä ihan hirveä paikka, mutta mielestäni vähän turhaa hölmöilyä Roopeltakin. Jos laittaa vain viikkoa ennen määräaikaa kirjeen menemään (kun tiedetään, että posti nyt on mikä on ja vastaavia mokia sattuu ihan päivittäin) kannattaa sinne kouluun edes soittaa ja varmistaa päivää, paria ennen määräaikaa, että onko hakemus tullut perille. Hirvittävän harmillinen juttu kuitenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mulle ainakaan olis tullu mieleen soittaa, mutta jatkossa kyllä jos ite jostain paikan varmistan niin soitan sata varmana:D

   Poista
 9. Onpas perseestä!! Tuli tosi paha mieli sun puolesta kun kaikki oli jo suunniteltuna:( Tsemppii sulle Senja ihan kauheesti.

  VastaaPoista
 10. No mitä nyt taas.. Teidän elämästä ei kyllä tota häslinkiä puutu. En tajuu miten kaikki paska aina tuleeki just teidän kohalle. No mut mikä vika kuopiossa? Oon itte kuopiosta ja tää on ihan tosi jees mesta asua. Onhan toi paska tilanne, mut ootko oikeesti sitä mieltä et mielummin lähet yksin sinne stadiin jossa sulla ei oo mitään pakollista niikun opiskelut, kun alotat sen elämän roopen kans vaikka sit kuopiossa? jos roope ei mitenkää itteesä yrityksistä huolimatta saa helsinkii niin ootko aatellu et antasit ite periks tosta helsinkihaaveesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo just mietittiin, että miks helvetissä meidän elämä on ku jostain elokuvasta:D kuopio on ihan jees, mutta mun jutut on helsingissä eikä mun olis järkee luopua asunnosta siellä jne vaan syksyn ajaksi. kyllä se sinne helsinkiin vielä saadaan, toivottavasti:)

   Poista
 11. Voi ei kamala tilanne! :( melkeen tippa tuli linssiin tätä lukiessa.. Vastaavasta ei oo kokemusta, mutta paljo tsemppiä teille ja kyllä kaikki vielä järjestyy!!

  VastaaPoista
 12. Voi ei! :( toivotaan että on vaan jotain väärinkäsitystä! tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paikat on jo täytetty, joten väärinkäsitys tai ei niin opiskelupaikkaa ei voi enää saada:/

   Poista
 13. Siis Roope ei lähettänyt kirjattua kirjettä?! *facepalm*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hei se ei tienny:D mäki oon lähettäny joskus jotain vaatteita ihan vaan yhdellä postimerkillä ja ne on menneet ihan kirjekuoressa perille

   Poista
 14. Muistelen tässä, että itsekin laitoin kahdella 1. lk postimerkillä kirjeen menemään kun otin koulupaikan vastaan. Todistukset ja muut kuitenkin paino sen verta enemmän, eli olisiko ollut liian vähän merkkejä ja liian painava kirje? Sillä nyt ei ole mitään väliä mihin päin suomea sitä kirjettä ollaan lähettämässä, niin hinta on sama. Jokatapauksessa tosi kurja juttu ja toivottavasti asian saisi oikaistua. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. harmi, ettei roope tajunnu ottaa noista jutuista selvää:/

   Poista
 15. Ihan kauhee tilanne tosiaankin.. Sympatiat on teidän puolella :(
  Mä lähetin oman vastauskirjeen postista. Se myyjä punnitsi sen ja ykkösluokan postimerkki ei ois riittänyt todistusten (6 paperia) ja "otan vastaan"-paprun + kuoren postittamiseen. Niinkun joku tuolla ylempänä totesikin, tosta voi olla kyse :(

  Mut etähalaukset ja tsempit!

  T. Se lukija joka nyt kommentoi tokaa kertaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ois varmaan roopenki pitäny tehdä tolleen:/ kiitos!:)

   Poista
 16. Nyt vaan heti yhteytteä kouluun ja selitätte miten tilanne on mennyt. Eihän se nyt teidän vika ole jos he eivät ole saaneet kirjettä, jonka olette lähettäneet. Ei oo mitenkään ennenkuulumatonta, että postia jää matkalle. Parhaimmassa tapauksessa asia pystytään selvittää ja voitte olla Helsingissä yhdessä. Mulla on ainakin uskoa siihen, että asian luulis järjestyvän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. otettiin yhteyttä eikä asiaa ilmeisesti saatu selvitettyä, mutta paikat on joka tapauksessa jo täynnä:/

   Poista
 17. Siskolla oli vähän samanlainen tapaus, mutta onneksi sai opiskelupaikan kyseiseen kouluun. Eli uskon kyllä, että se on hyvin mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tonne on muutenkin niin vaikee päästä, että opiskelijoita ei voida ottaa enempää kuin se tietty määrä:/

   Poista
 18. Mäkin epäilen, että kirje on tainnut olla liian painava :/ onkohan se nykyään max 50g mikä saa olla yhellä 1lk merkillä? Mut tsemppiä selvittelyyn, toivottavasti asia vielä järjestyis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tietääkseni se menee kuitenkin niin että se kirje toimitetaan silti perille asti. Posti ei voi jättää mitään kirjeitä (postimerkittömiäkään) kantamatta. Näissä tapauksissa se menee niin että vastaanottaja maksaa sitten sen kirjeen postituksen saadessaan sen :) t. Postimiehen tytär

   Poista
  2. Joo kirje saa painaa max. 50 grammaa että menee yhdellä merkillä,eli tod.näkösesti ois tarvinnu ainaki kaks :/

   Poista
  3. outoo, että ne ei sitten oo toimittanu sitä ollenkaan:/ kai nyt luulis et ne näkee et oppilaitokseen kuitenki painava kirje menossa:D

   Poista
 19. niin haaga-heliassa ei voi ottaa paikkaa vastaan netissä? (oliko tyhmä kysymys?) minä oon kaksi eri koulupaikkaa ottanut vastaan netissä, että näkee just ite sen että on varmasti paikka otettu vastaan. ja kuopiossa on opiskelijabileet aina viikolla just sen takia, että opiskelijat voivat viikonloppuna mennä kotiin/muille paikkakunnille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä postilla vaan voi ottaa. just harmiteltiin, että miks pirussa paikkaa ei voi vastaanottaa vaikka sähköpostilla:)

   Poista
 20. Jep, mun boyfriendille kävi kirjaimellisesti samalla tavalla viime syksynä. Ihan uskomattomalla tuurilla sai koulupaikan ammattikorkeesta. Vastaanottamiskirje saapui koululle päivän myöhässä, postin takia. Meillä loppu oli kuitenki hiukka onnellisempi, kun paikkoja oli peruutusten jälkeen vielä jäljellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä kävi vähän huonompi tuuri:D perus!

   Poista
 21. Jepjep, multakin meni opiskelupaikka koska mun kirje oli mennyt päivän myöhässä perille... :D Haiskahtaa kyllä vähän koko juttu. Mutta ei mua pahemmin edes harmittanut koska toi koulu oli mulle vaan sellanen että oli pakko hakee jonnekin ja en ees lukenu pääsykokeeseen. :D Mutta tosiaan, aivan naurettavaa, se Metropolian täti vielä vastas mulle tosi vittuilevaan sävyyn, enpä hae enää sinne! :D
  Anyway ihan kauhee tilanne! :( Varsinkin tolleen että on ollu kaikki jo valmiina jne... Kannattaa yrittää vielä selvittää koulun/postin kanssa tota juttua. Toivottavasti kävis tuuri ja Roope vielä sais sen paikan! :)

  VastaaPoista
 22. Hoet koko ajan "sun jutuista" Helsingissä, mitä ne sit on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa. Lasketaanko blogitapahtumat "jutuiksi" joiden takia pitää asua helsingissä?

   Poista
  2. kyllä lasketaan:) pystyn paljon paremmin etenemään täällä tolla muutenkin niin vaikeella uralla, jos en pääse opiskelemaan viestintää missään muodossa. plus tietty kaverit on täällä!

   Poista
  3. Millä tavalla oot muka edennyt sun journalistihaaveen kanssa Helsingissä? Oot nyt asunut stadissa mitä pari vuotta? Sinä aikana olit "koulun" kautta harjoittelussa ja sen jälkeen junnannut vain paikallaan. Iisalmesta (eli paikasta missä et ilmeisesti halua olla) sait tämän "urasi" ensimmäisen etenemisaskeleen.

   Kuulostaa tosiaan erittäin fiksulta päätökseltä jäädä Helsinkiin edistämään uraasi!

   Poista
  4. mä voin jatkaa iisalmen sanomiin kirjoittelua täältäkin käsin:) ja todennäköisempää sitä uraa on edistää täällä, vaikka se pirun vaikeaksi onkin osoittautunut

   Poista
 23. Kun Roope menee Kuopioon opiskelemaan, maksaako se sit niin oman ku sunkin asunnon? Vai ajattelitko vaihtaa kämppää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis eihän roope oo maksanu vuokraa intin jälkeen täällä ollenkaan:) en aio vaihtaa kämppää

   Poista
 24. En itsekkään haluaisi muuttaa, mutta kyllä tekisin poikaystävän vuoksi uhrauksen.. Ja eihän sulla ole Helsingissä töitä tai muuta joka pitelisi? Jatkuvasti muutenkin oot Iisalmessa ni Kuopio olisi vaan lähempänä.. Mutta tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä on just noi blogijutut, mitkä on mun ainoo valo elämässä tällä hetkellä, haha:D ja helpompi saada harjoittelupaikka/töitä täältä! kiitos:)

   Poista
  2. nii, hyvinpä oot niitä tässä kahen vuoden aikana saanu....

   Poista
  3. noo mut todennäköisemmin täältä ku kuopiosta:)

   Poista
  4. Et oo tosissas että kuvittelet edelleen saavas jotenki töitä sieltä, ku kaks vuotta oot siellä jo itsesäälissä rypeny ku et saa elämässäs mitään aikaseks. Ihanaa et Roope pääs kuitenkin opiskelee, ja sellanen suuri elämänmuutos saa varmasti senkin miettii tuota teidän suhdetta ja "sun juttuja"...

   Poista
  5. itseasiassa oon ollu nyt vuoden ''aikaansaamaton'' ja tiedän kyllä, miten paska tilanne se on. ei tässä meidän suhdetta tarvii nyt alkaa ''mun juttujen'' takia miettimään, koska jos asuttais molemmat helsingissä niin se ois win-win. roopella ois opiskelupaikka ja mulla omat juttuni, kun taas kuopiossa roopella olis opiskelupaikka ja mulla todennäköisesti masennus:D ei sitä tänne helsinkiin nyt ilman opiskelupaikkaa olla hankkimassa

   Poista
 25. Voi kamala, voikohan enää luottaa Postiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en ainakaan luota, varsinki ku on ollu ennenki ongelmia sen kanssa:D

   Poista
 26. En halua lisätä tuskaa, mutta Roope ei voi hakea syksyn yhteishaussa jos on ottanut saman vuoden kevään yhteishaussa saadun opiskelupaikan vastaan.

  Eri asia on tietenkin jos hakee vaihtoa eri systeemin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo koittaa hakee vaihtoo niin, että alottais sitten tammikuussa helsingissä:)

   Poista
  2. kyllä voi hakea, koska kevään ja syksyn yhteishaku on eri juttu ! nimimerkillä kokemusta on :D

   Poista
  3. Todellakin voi hakea, miksi ei voisi? Pitää ottaa huomioon kuitenkin se, että syksyn haussa on jo se uusi hakujärjestelmä, eli Roope ei hae enää korkeakoulupaikattomien kiintiössä. Paha sanoa kuinka paljon tämä käytännössä vaikuttaa mahdollisuuksiin päästä.

   Poista
 27. Kantsii noi tärkeet koulupaperit yms. laittaa jatkossa kirjattuna kirjeenä menemään. Maksaa vähän enemmän, mut ainakin varmistaa, et menee perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei oo hinnasta todellakaan kiinni että saa paperit perille, nyt oli vaan tietämättömyyttä pelissä:D

   Poista
 28. Kukaan muu ei ihmettele sitä, että miksi se kirje on avattu vasta sunnuntaina, kun mitä luultavimmin se kirje on tipahtanu jo perjantaina postiluukusta? Perjantaina asian olisi kuitenkin jo saanut aluilleen, eli soitettu kouluun kuinka menetellä... Ei mitenkään pahalla kumpaakaan kohtaan, mut mun mielestä tässä kuitenkin on myös omaa mokaa, kun ei olla muutamaa päivää ennen määräaikaa olla oltu yhteyksissä kouluun ja kysytty onko kirje tullut perille. Tsemppiä kuitenkin molemmille, mitä ikinä tulee tapahtumaankaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. roopen postit menee vielä sen vanhaan kämppään, jossa on jo siis uusi asukas:) pääs hakee kirjeet lauantaina jolloin oli häät sun muuta, eli siks avas vasta sunnuntaina. ja oli todellakin mokaa, mut tästä opittiin! kiitos:)

   Poista
 29. tälläisissä lähetyksissä mitkä todellakin on _tärkeitä_ niin kannattaa ehdottomasti lähettää kirjattuna/pikana! oon postissa töissä ja suosittelen aina sitä ettei tule sitten jälkikäteen valituksia että ei ole mennyt perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. harmi, ettei sillon tullut mieleen:/

   Poista
 30. Vähän kuulostaa omalta mokalta :/ Noin tärkeä asia, kantsis tarkistaa millainen kirje yms. Sorge! Paska tilanne. Mutta ite kanssa ihmettelen mikset voisi muuttaa Kuopioon? Ymmärrän että haluat olla Helsingissä mutta jossei siellä ole töitä tai koulua ja tuntuu että tärkein olis päästä Roopen kanssa saman katon alle? No, sun elämä ja sun päätös :) Turha täältä anona huudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enemmän mulla täällä on, ja kuitenkin ollaan (toivottavasti) erossa vaan syksy:)

   Poista
 31. Voi olla ihan viisasta muuttaa pois sieltä Helsingistä -ainakin vähäksi aikaa. Jos opiskelupaikka Helsingistä heltiää jossain vaiheessa, voitte hakea HOASin perheasuntoa, jonka vuokra on paljon halvempi kuin yksityiseltä vuokratun yksiön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on täällä nyt sen verran hyvä kämppä, että en mielellään haluu muutaman kuukauden takia luopua siitä ku kuitenkin roope voi käydä täällä viikonloppuisin:)

   Poista
 32. Kuopio saattaisi kyllä olla media-alalle haluavalle hieman helpompi mesta, kuin Helsinki. Kuopio on suhteellisen iso kaupunki, siellä ei ole miljoonaa viestintäalan oppilaitosta, mutta siellä on iso maakuntalehti ja muutama hyvä paikallislehti, sekä pari samassa tilanteessa olevaa pikkukaupunkia ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutta siellä on vähemmän media-alan työpaikkoja, se on vähän huono:)

   Poista
  2. Mutta toivottavasti käsität, että vaikka Helsingissä on enemmän työpaikkoja, on hakijoitakin enemmän. Valmistuin itse keväällä ja työkkärin työnhakukoulutuksessa meitä neuvottiin hakemaan oikeastaan kaikkialle muualle kuin Helsinkiin, koska prosentuaalisesti kaikkialle muualle on helpompaa päästä töihin. Muissa paikoissa puhutaan korkeintaan parista sadasta hakijasta, kun Helsingissä määrät ovat monia TUHANSIA. Eli edelleen tyrkytän ja kannatan Kuopiota. Kuopio on kuitenkin Suomen suurimpien kaupunkien joukossa ja yllättävän aktiivinen media-puolella. Löytyy YLEn studiota, lehtitaloja yms.

   Poista
 33. Siis että sitä että mitä täh? Roopen pitää luopua kaikista omista kavereistaan akselilla Iisalmi-Kuopio että sinä pääset toteuttamaan blogiunelmaasi? Hei roopella on sentään koulupaikka toisin kun sulla :D Kyllä muuttaisin sinuna Kuopioon roopen seuraksi (vai ottaako liikaa itsetunnon/ylpeyden päälle)? Kuopio on kuitenkin ihan jees mesta ja täältä varmaan sullekin heltiäisi opiskelupaikka. Vai joko savon peräkylät on niin pirun noloja helsinkiläistyneelle..? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep on pirun noloja joo:D en nää syytä muuttaa pois helsingistä, koska niinku sanoin niin mun kaverit ja blogihommat on täällä. roope voi saada opiskelupaikan täältäkin ja tännehän se itekkin halus mutta joutui tyytymään kakkosvaihtoehtoon:) en pidä savossa asumista mitenkään nolona (asunu siellä koko ikäni ja tän kesän), mutta tiedän että viihdyn täällä niin paljon paremmin

   Poista
 34. En ymmärrä miksi kaikki tyrkyttää Kuopiota. Ei suhde niin toimi, että luovutaan omista asioista toisen vuoksi. Ihmiset ajattelevat tekevänsä oikein luopumalla omista unelmistaan ja elämästään( vaikka eivät sitä tajua), kun halutaan olla oman ihanan rakkauden kanssa. Onnea vaan siihen, jos menee välit poikki. Parempi haalia omia unelmia ja elää omaa elämäänsä. Senju, pidä oma elämä ykkössijalla :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mäkään ymmärrä tota kuopion tyrkyttämistä, koska kuten tossa ylempänä sanoin niin helsingissä asuminen yhdessä ois meille win-win ku molemmilla olis jotain. tietysti tehdään asiat niin, että otetaan huomioon molemmat:)

   Poista
 35. Anteeks vaan, mut pakko nauraa :D hahaha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuntuu varmaan oma elämä tuhat kertaa valoisammalta muiden epäonnistumisten rinnalla?:)

   Poista
 36. Hohhoijakkaa näitä kommentteja, kummallinen ajattelutapa joillakin. Mielestäni unelmiaan ei kannata heittää noin vain sivuun, edes rakkaan ihmisen takia. Omaa elämää tässä eletään ja omien ehtojen mukaan (tottakai kompromisseja tehden), sillä tavalla ihminen on onnellisin. Turha sitä on muuttaa kaupunkiin jonne ei halua, jäädä työhön jota vihaa tai parisuhteeseen joka on huono jne, vain, jotta toisilla olisi parempi olla.

  Pysy siellä Helsingissä, jos haluat , kun kerran viimeinkin olet sinne päässyt, parisuhde kestää sen, jos on kestääkseen. Kunhan et omaa onnellisuuttasi uhraa. Vaikeaa on kaikilla, mutta on niistä ongelmista muutkin selvinneet. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onnellisuutta mä just ajattelenkin, koska tiedän ettei kuopiossa ole mulle mitään muuta kuin roope:) kiitoksia!

   Poista