23.9.2014

I can't get over the way you love me like you do

Ulkona tupruttaa lunta! Vähän liian äkkiä mun mielestä, mutta enemmän toi kylmyys ärsyttää. Mulla on mukana vaan nahkatakki - ei edes huivia:D Ei hirveesti hymyilyttäny, kun lähdin aamulla kävellen ripsihuoltoon. Onneks ei ollu pitkä matka, olisin varmaan kuollu. Ei oo ku ehkä viikko siitä, kun t-paita päälläkin tuli kuuma ulkona. Ens kesää odotellessa... Nyt ootan kuitenkin enemmän huomista, kun meen yökylään Roopen luo Kuopioon. Koulun vaihtamiseen liittyvät asiat alkaa selvitä ja ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että se olis ihan mahdollista. Ihanteellinen tilanne olis se, että opiskeltais molemmat tammikuussa Helsingissä. Mä tein eilen yhteishaun ja ihan yllätyin, että miten vähän vaihtoehtoja oli tarjolla. Hain Kouvolaan tosiaan muotoiluun ja sen lisäks vähän yllättäen Laureaan restonomiks. Tykkään kyllä laittaa ruokaa, mutta ehkä restonomi ei oo kuitenkaan se mun juttu. Katsotaan nyt! Oon tutustunu vähän tarkemmin aikuiskoulutuksiin, joihin voi hakee ens kuussa. Sieltä löytyis mm. audivisuaalista viestintää ja markkinointia, jotka kiinnostais kyllä kovasti. Helpompaahan se olis että pääsisin aikuiskoulutukseen, koska jos haluan keväällä sitten hakea johonkin ammattikorkeakouluun niin se olis tuhat kertaa helpompaa kuin siinä tilanteessa, että olisin jo valmiiks amk:ssa. Tai niin mä ainakin oon käsittäny. Joka tapauksessa haluan opiskelemaan ja äkkiä, kaikki olis vaan niin paljon helpompaa:)

001-001
039-001
042-001
004-001
047-001
066-001
Paita gina tricot, toppi seppälä, sortsit sheinside (saatu), hattu h&m ja kengät nelly

Noin vähillä vaatteilla tarkenin vielä reilu viikko sitten. Mulla oli toi tismalleen sama asu toppia ja kenkiä lukuunottamatta päällä viime kesänä Ellessä harjotellessani:D En oo tainnu koskaan jakaa täällä tismalleen samaa asua kuin mikä aikaisemmin on ollu päällä, eli tää on poikkeus. Sillon otin kuitenkin kämäset kuvat itselaukaisimella, joten ehkä kunnon kuvat hyväks havaitusta yhdistelmästä tällä kertaa sallitaan. Mua vähän hirvitti laittaa napapaita päälle noitten mun navassa olevien arpien takia, mutta eipä ne nyt niin pahasti näy. En mä voi kokonaan heittää hyvästejä napapaidoille parin arven takia:)

Mitä tykkäätte asusta?

Nyt olis sitten viimeset hetket huutaa blogikirpparilla olevia tuotteita! Aikaa on kello 18 asti, eli hop hop huutelemaan. Siellä on vielä muutama tuote ilman huutoja, joista eniten mua yllättää tää mekko. Jättäisin ton mielelläni itelleni, mutta se ei mahdu enää mun päälle:D

36 kommenttia:

 1. upee asu, näyttää tosi kivalta sun päällä!:) tsemppiä tammikuulle, asioilla on lopulta taipumus järjestyä, tavalla tai toisella!:)

  VastaaPoista
 2. ainiin ja voisitko laittaa kuvaa miltä sun kulmat näyttää nytte, netissä suurin osa kuvista on otettu just kestopigmennoinnin jälkeen, haluisin nähä onko väri paljonki haalistunu? houkuttelis kyllä tuo kestopigmentointi jos rahatilanne ois parempi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo pitää muistaa laittaa jonkun postauksen loppuun, muistuta vaikka sitten jos ei ala näkyä:D

   Poista
 3. Otathan huomioon, että restonomit ei yleensä laita sitä ruokaa :) Tai sanotaanko näin, että lukio pohjalla se on varmasti harvinaisempaa koska ammattikorkeakoulussa ruoanlaitto asioita ei kuitenkaan käydä yhtä laajasti läpi kuin esimerkiksi ammattikoulun kokkipuolella. Koulutukseen toki kuuluu useimmiten (vai aina?) kursseja ja tunteja myös keittiön puolella, mutta käsittääkseni yleisesti koulutuksessa painotetaan muihin asioihin.

  "Restonomin koulutuksessa ydinosaamisen moduuleja ovat:

  Joustava asiakaspalvelija
  Asiakaslähtöisen palveluliiketoiminnan kehittäjä
  Ammatillinen asiantuntija työyhteisössä
  Palveluinnovaatioiden kehittäjä
  Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo en mä ajatellukkaan että se ainakaan pelkkää ruuanlaittoo on:)

   Poista
 4. Itseasiassa, jos pääset nyt kouluun, niin keväällä kouluun pääsy on hankalampaa koska olet jo opiskelija, ja tämä uusi "todella hyvä" yhteishakusysteemi katsoo silloin että et ole ykkössijalla hakijana, koska olet jo koulussa :/
  Mä luulin että enää ei haeta aikuiskoulutuksiin erikseen? Oon vissiin sitten käsittäny väärin :) Niin ka toi restonomi, mun kaveri opiskelee ko.alaa ja se on erittäin matkailupainoitteista :) Tietysti riippuu jos hait sellaiseen restonomikoulutukseen missä keskitytään hotelli- ja ravintola-alaan :) Paljon tsemppiä sulle tuleviin pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai se siis vaikuttaa jos opiskelee edes jotain? voi kakka, en kyllä todellakaan rupee lykkää vuotta opiskelemaan pääsemistä jos mahdollisuus tammikuussa tulee:D kiitos paljon!

   Poista
 5. Ootko miettiny et yhdistäisit tollasen napapaidan korkeavyötäröisiin farkkuihin? Näyttäis varmaan tosi hyvältä sun päällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näytän läskiltä farkuissa:D okei on mulla yhdet mustat korkeevyötäröiset, voisin mä ainakin testata! kiitti vinkistä:)

   Poista
  2. Luuletko sä et sun jalat ei näytä läskeiltä ku ne pilkottaa aina joidenki pikkushortsien tai hameiden alta? Ei vaan ne farkut....

   Poista
  3. kiitos tästä piristyksestä muutenkin niin paskaan päivään. onneks olkoon, onnistuit satuttaa mua lisää:) mutta sitten itse vastaukseen eli en luule, vaan tiedän että mun jalat on läskit ihan sama mitä mulla on päällä. hameita käyttäessä mun pahin kohta eli sisäreidet ei näy niin pahasti, toisin kuin farkkujen kanssa. oikein mukavaa päivän jatkoa!

   Poista
  4. Sulla ei todellakaan oo läskit reidet ja uskon että farkut näyttäs tosi hyvältä sun päällä, ei ne tee lihavemman näköseks :)

   Poista
 6. Joo mun kaveri on kans restonomi koulussa ja se ainakin painottuu sillä matkailun puolelle ja hyvin vahvasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. allright, ei sekään matkailu nyt välttämättä niin pahalta kuulosta:)

   Poista
 7. joo ei restonomina mitään ruokaa pääse tekemään. :D

  restonomihan kouluttaa mara-alan esimiestehtäviin ja alalla olevana voin sanoa että siellä ei todellakaan oteta esimiestehtäviin restonomiksi valmistuneita henkilöitä vaan sinne pääsee vain kokemuksella, kokemuksella ja kokemuksella.

  ehkä ihan ok tutkinto ihmiselle jolla on jo alan kokemusta ja esimerkiksi aiempaa esimieskokemusta tms. ei ihmiselle jolla ei ole mitään kokemusta alasta, ihan kaikella hyvällä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ei mitään, en mä restonomiks mitenkään oikeastaan halua, se nyt oli vaan vähän varalla ku en keksiny muutakaan:)

   Poista
  2. No voi luoja tuota asennetta.. "ok tutkinto ihmiselle jolla on jo alan kokemusta" todella harva pääse esimiestehtäviin millään koulutuksella vaan aina vaaditaan kokemus! Kun olet saanut kokemusta, voit käyttää hyödyksi restolla saatuja oppeja. Moni työkaveri on aloittanut rafla/matkailuhommat täysin nollasta ja olleet useamman vuoden (tai sanotaanko 3-5v) työelämässä. Useimmiten tämän aikana jo edenneet vuoropäälliköiksi jonka jälkeen lähtevät vielä opiskelemaan restonomiksi, tai esimiehen erikoisammattitutkintoa. Todellakin se työkokemus vaaditaan, mutta koulutus ei ole missään nimessä turha! terveisin, 5 vuotta ravintola-alalla ollut ja tiedän mistä puhun :) Senjalle: Vaikka en tunne sua, enkä halua mitenkään sua lytätä, niin ainakin tän blogin perusteella en usko että tulisit matkailu- ja ravintola-alalla pärjäämään. En rupea tähän kauheasti sen enempää asiaa avaamaan, mutta suosittelen todella tavoittelemaan niitä omia unelmia, koska näen sut NIIN paljon paremmin ihan jossain muissa hommissa kun näissä :) Itse olen suunnitellut alan vaihtoa, mutta hain myös viimeisenä vaihtoehtona tuonne laureaan.

   Poista
  3. joo en mäkään nää itteeni oikein tolla alalla, mutta niinku sanoin, niin hain tavallaan varalla:) kiitos kommentista!

   Poista
  4. olen aiempi ano ja olen kyllä kiitos vain itsekin mara-alan opiskellut, sillä työskennellyt ja myös esimieshommissa toiminut joten tiedän myös mistä puhun. :)

   joillekin aloille otetaan valmistuneita esimiehiä, joilla ei ole alan suurempaa kokemusta. olen ollut tällaisissa työpaikoissa.

   tarkoitinkin että restonomikoulutus on sellaiselle parempi, jolla on ravintola-alan kokemusta ja vaikka juuri esimieshommista kokemusta, kuin sellaiselle joka ei tiedä alasta hölkäsenpöläystä.

   Poista
  5. niin ja mikään koulutushan ei ole turha, mutta enemmän alaa tunteva tuosta saa irti kuin "noviisi".

   Poista
 8. Hyvän näkönen asu, nää on mun mielestä ihan parhaita sulla ja ihan sun näkösiä<3

  VastaaPoista
 9. Voi harmi ku muistin tuon blogikirppiksen vasta eilen illalla. Olisin muuten tarjonnut siitä sheinsiden harmaasta printti collarista :/

  Yritätkö päivittäin yhdistellä asut aina eri tavalla, vaikäytätkö arkenakaan koskaan samanlaista asuyhdistelmää jos et kuvaile sitä blogiin? Multa ainakin loppuis vaatteet jos aina erilainen yhdistelmä :D
  Ja sitte pitäs miettiä että mitä tekee vaatteelle joita on vain päivän käyttäny, pyykkiinkään ei vielä viittis laittaa, mutta ei puhtaiden vaatteiden sekaan kaappiinkaan :D siks käytän yleensä pari peräkkäistä päivää samoja vaatteita. vai pesetkö joka käytön jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joskus tulee käytettyä samoja asua, mutta sillon ku asuja ei kuvata enkä oo menossa vaikka kaupungille niin vedän päälle vaan jotain:) leggarit on aika perus:D en pese joka käytön jälkeen ku mulla ei oo vieläkään pesukonetta helsingissä. yleensä vaatteet menee pesuun vasta siinä vaiheessa, ku on tullu jotain likaa:)

   Poista
 10. Heippa!


  Itsellänikin on muutama arpi mahassa ( haaleita kumminkin) mutta olen niiden kanssa aina hirveän epävarma! Lauseesi ja koko teksti & ihana asusi piristi päivääni ja rohkaisi omia vaatevalintoja ! Kiitos olet lempparibloggaaja ja odotan aina innolla uusia tekstejä, ja rakastan videoitasi ! My day videolla olisi tosi kiva ;)

  Ps. Ihanat nuo kengät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ihana oot, kiitos paljon itsellesi!<3 pitää kattoo tota my day videoo, joskus koitin kuvata mut se meni ihan pyllylleen (en ees muista miks:D). suurin ongelma on kuitenki se, että mun kameran videotoiminnossa pitää tarkentaa ite eikä tarkentaminen kesken videon onnistu:/

   Poista
 11. Ei restonomi ruokia laita : ). Tulevaisuuden töihin vaikuttaa myös millä puolella opiskelee (hotelli -ja ravintola-ala vai matkailu-ala.) Terveisin tuleva restonomi hotelli -ja ravinotola-alalta. Niin kuin ylempänä sanottiin niin ei restonomi koulutus takaa esimiestehtäviin pääsemistä vaan koulutuksen jälkeen koulutusta vastaaviin töihin pääsemiseen menee keskimäärin 5 vuotta. Restonomit työllistymis mahdollisuudet ovat kuitenkin aika monipuoliset : ). http://www.akavanerityisalat.fi/files/2062/Ammattina_restonomi.pdf suosittelisin katsomaan tämän artikkelin jos väähääkään kiinnostaa : ). Tuolla hyvää tietoutta restonomi koulutuksesta ja töistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylempänä anona vielä semmoinen huomautus, että eihän sitä millään alalla töitä saa pelkän tutkinnon avulla vaan kokemus vaikuttaa. Vasta valmistuneita silti arvostetaan lähes joka alalla koska näillä on uusinta tietoa kyseiseltä alalta : ).

   Poista
 12. Hassua kuulla että oot hakenu Kouvolaan opiskelemaan! Kaikki nuoret kun sieltä lähtee mahdollisimman nopsasti karkuun :D Terveisin elämänsä kouvolassa asunut ja juuri Helsinkiin muuttanut yliopisto-opiskelija :) Mielelläni kyllä kerron kaupungista jos oikeasti sinne kouluun pääset ja muutat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha en mä haluais kouvolaan, mutta se ala kiinnostaa:D enkä kyllä haluais ainakaan muuttaa, mutta koskaan ei tiiä mitä tapahtuu:)

   Poista
 13. Pakko vähä puolustaa Kouvolaa, ei tää oo niin paha ku mitä kaikki sanoo... :-DD Ite kävin Joensuussa yliopistoa 5 vuotta ja ootin koko sen ajan milloin pääsen takasin Kouvolaa. Täältähä pääsee suht nopeesti monee suuntaa, esim. Lappeenrantaa, Kotkaa tai Helsinkii :) Luulis siis olevan helppoo kulkee Kouvolaa Helsingistä ja toisinpäin! Toivottavasti opiskelupaikka löytyy:)

  VastaaPoista
 14. Mä valmistuin kolme vuotta sitten Jyväskylästä restonomiks ja en opiskellu kurssiakaan ruokaan tai matkailuun liittyviä asioita. Suomessa on muutama amk, joissa restonomitutkinnossa voi erikoistua johonkin suuntaukseen ja mulla se oli toimitilapalveluiden johtaminen. Nyt oon sit useemman vuoden ollu kiinteistöalalla töissä.

  VastaaPoista