19.9.2014

we are forever

Tällä hetkellä mä istun bussissa todennäköisesti jossain päin vitostietä. Toivottavasti ainakin:D Oon siis menossa Iisalmeen Irinan kanssa, ja tullaan itse asiassa molemmat takaisin jo torstaina. Viikonloppu menee Roopen kanssa, eli oli pakko ajastaa nyt ainakin tää yks postaus valmiiksi jos en viikonlopun aikana kerkee rustailla. Meinas tulla mutkia matkaan Iisalmeen pääsemisen kanssa. ajattelin, että mennään onnibussilla ku ollaan kuljettu sillä kerran aikaisemminkin. Just ku olin tekemässä varausta päätin tsekata vielä varuilta, että mitä nettisivuilla sanotaan lemmikeistä. No onneks katoin, koska nykyään lemmikit ei oo tervetulleita onnibussiin. Höh! Meinas iskee jo paniikki, koska junalla matkustaminen olis ollu yksinkertasesti ihan liian kallista. Sitten keksin tsekata onniexpressin sivut, ja sieltähän mä sitten varasin matkan koirineen päivineen. Helsinkiin mä palaan tosiaan torstaina, jolloin pääsen onneks mun porukoiden kyydillä. Olis ollu ihanaa jäädä siihen asti Irinan kanssa kaksistaan omaan kotiin, mutta koska mulla ei tosiaan oo rahaa, niin parempi mennä äitin patojen äärelle:D Ens viikon lopulla oliski sitten taas postirallin vuoro, kun postitan blogikirppiksen tuotteet uusille omistajilleen. Käykäähän kaikki siellä kurkkaamassa tarjontaa, jos ette sitä vielä oo tehny! Voi olla, että lisään sinne vielä jotain jossain vaiheessa. Unohdin nimittäin kokonaan käydä takkeja ja kenkiä läpi, jotka tosin on vähän kinkkisempiä postittaa, kun mulla ei oo postikuluista mitään hajua niin painavien juttujen kohdalla. Joitain korkkareita taitais ainakin joutaa eteenpäin, mutta katsotaan nyt:) Niistä luopuminen tuntuu aina vaikeimmalta!

082-001
123-001
088-001
110-001
129-001
105-001
Takki rosewe (saatu), hame ebay, ylipolvensaappaat ellos, ristikoru cubus

Tässäpä olis asukuvat muistaakseni lauantailta. Suunnitelmissa oli räpsiä kuvat jossain päin Eiraa/Ullanlinnaa/Punavuorta, mutta oltiin molemmat sen verran nälkäsiä, että haluttiin hoitaa kuvat vaan mahdollisimman nopeesti pois alta ihan vaan auton vieressä ennen syömään menemistä. Mä käytin viime talvena/keväällä tasan kahta takkia. Oon jotenkin tosi huono ostamaan takkeja lähinnä siks, että ne on yleensä niin pirun kalliita. Sen takia päätin Rosewelta vaatteita valitessani tutkia vähän tarkemmin takkitarjontaa, jos jotain sopivaa löytyis. Tykästyin tohon valitsemaani takkiin ton mallin takia, koska tykkään kuitenkin pitää takkeja auki. Ristikorut oli ennen mun tavaramerkki, mutta nykyään niiden käyttö on jostain syystä jääny väliin ihan kokonaan. Tää asu kaipas korua, joten vetäisin ton mun uusimman ristikorun kaulaan. Tällä kertaa mietin vähän tarkemmin kenkävalintaa ja just sopivasti silmiin osui noi ylipolvensaappaat. Noissa on vähän sama ongelma ku polvisukissa - ne ei vaan pysy paikoillaan polvien yläpuolella.

Mitä tykkäätte asusta?

21 kommenttia:

 1. Vitsi miten ihana asu, onko mitään tietoo saako noita kenkii vielä ellokselta? Näyttää niin täydellisiltä :) huippua vklp sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en usko että löytyy, noi on kuitenki jo muutaman vuoden vanhat ainaki:/ kiitos samoin sulle!<3

   Poista
 2. Entä jos meet töihin, kun noin huono rahatilanne, etkä juoksis äidin luo? Muutenkin kannattas tosissaa harkita Kuopioon muuttamusta, siitä helppo käydä Iisalmessa. Kivat saappaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se mee ihan niin että sinne töihin vaan mennään:) yllättävän vaikeeta on saada töitä, mutta oon ilonen siitä että mulla on nyt ees osa-aika sellasia. en oo pitkään aikaan ollu näin huonossa rahatilanteessa ja nytkin se johtuu siitä, että saankin palkan vasta ens kuussa:) sen takiahan mä laitoin blogikirppiksen pystyyn ettei tartteis turvautua vanhempien apuun. kiitos!

   Poista
  2. No ihan varmasti saisit töitä esim. siivoojana/blokkaajana/puhelinmyyjänä jne. Nii typerää olla noin nirso.

   Poista
  3. niin no on tullu oltua tiskaajana useampaanki otteeseen, puhelinmyyjänä ja mainosten jakajana, etten nyt ihan nirsoks sanois:) olis aika saada jotain muutakin työkokemusta!

   Poista
  4. vaikka puhelinmyyjäksi pääsisi, ei sillä elätä itteensä jos ei oo erityisen "supliikki" että myyntiä tulee...eikä siivojaksikaan noin vaan pääse, yhä enemmän siihenkin tarvii kaikenlaista koulutusta, kursseja yms, tai esimerkiksi omaa autoa. Blokkariksikin otetaan monesti porukkaa, jotka voi myös baarin puolella työskennellä, harvoissa paikoissa joku pelkästään blokkaa(tämä vain oma kokemus)...miks suomessa ois niin paljon nuorisotyöttömyyttä jos se työpaikan saaminen on itsestäänselvyys? Paskaduunitkin on tässä taloustilanteessa kiven alla.

   Poista
  5. Niitä kaupan kassa keikkoja pääsee tekemään kuka tahansa jos vaan kykeneen soittamaan staffille/opteamiin/vara-apuun/extraajille ja käy vähän jutttelemassa toimistolla. Noin viikon kahden päästä löydät itsesi kassalta töistä.

   Suosittelen että soitat Staffpointille tai Opteamille lopuista firmoista tulee keikkoja aika vähän.

   Poista
  6. Itse kun valmistuin ja ei ollut töitä niin menin harjoittelia palkalla päiväkotiin, tienasin niin enenemmän kuin työttömänä. Eikä se palkka suuri ollut, mut parempaa kuin kotona vain maata. Mut tsemppii!

   Poista
 3. Näiltä sivuilta näkee helposti hinnat ja koot, kun postittelee tavaroita :)

  http://www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/hinnastot/yleisimmat_vanligaste.pdf
  http://www.posti.fi/paketit/kotimaanpaketit/pakettiautomaatti/hinnat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes kiitti, pitää perehtyä noihin!:)

   Poista
 4. Postin sivuilta löytyy taulukot :)
  Pääsääntöisesti topit ja ohuet mekot menee kirjeenä 1,8e, housut ja shortsitkin kirjeenä ohueksi taiteltuina (max. paksuus 3cm) ,mutta sen verran painavempia että 3,6e.
  Neuletakit, yms kaikki joita ei saa alle 3cm paksuseks 6,5e maksikirjeenä (jos alle 0,5kg, muutoin postipakettina!). Seuraava onkin sitten postipaketti, johon menee 2kg asti tavataa ja maksaa 7,6e. Eli kaikki kengät sillä hinnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hitsi ku ei oo vaakaa, olis niin paljon helpompaa punnita vaatteita:D lisäks pitää ottaa aina huomioon pakettien hinnat, ne on muistaakseni suunnilleen 1,5 luokkaa. oon ajatellu aina sellasista kevyistä vaatteista jotka mahtuis postiluukusta et paketin kanssa postikulut ois 3e, mut vissiin pitää korottaa about 3,5 euroon. hankalampi onki sitten miettiä niitä painavampia, jotka ei mee kirjeenä:/ kiitti sulle!

   Poista
 5. Kauanko bussimatka kestää Iisalmeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. reilut kahdeksan tuntia jos on sellanen bussi, joka kulkee iisalmeen asti. tolla pääsin vaan kuopioon ja kesti 6h 45min:D sit junalla tai autolla jos menee niin viitisen tuntia. busseissa on se huono, ku ne kiemurtelee kaikissa kaupungeissa:/

   Poista

 6. Eini20. syyskuuta 2014 9.48
  Niitä kaupan kassa keikkoja pääsee tekemään kuka tahansa jos vaan kykeneen soittamaan staffille/opteamiin/vara-apuun/extraajille ja käy vähän jutttelemassa toimistolla. Noin viikon kahden päästä löydät itsesi kassalta töistä.

  Suosittelen että soitat Staffpointille tai Opteamille lopuista firmoista tulee keikkoja aika vähän.

  ^-- Haha, ei todellakaan pääse tosta noin vaan. Mistälie saanu tollasta päähänsä. Sinnekin on ihan kuule kunnon työhaastattelut eikä mitään perusjuttelua vaan toimistolla. Ja jos asiakaspalvelusta ei oo kauheesti kokemusta nii se on jo aika iso miinus työnhaussa. Tsemppiä Senjalle, työtä ei todellakaan oo helppo saada. Nykyään pitäs olla hirveesti työkokemusta kaikkialta jos haluaa edes Cittarin kassalle töihin ja se on oikeesti valitettavaa.

  Mä oon satavarma että Senja olis jo kokopäivätöissä jos se oliski niin helppoa kun annetaan olettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täysin samaa mieltä, työkokemus ratkasee niin paljon..."hei tulisin nyt tänne töihi"- asenne ei toimi ihan tuosta noin vaa...en sano sitä, ettei kannattais yrittää saada töitä, mut aina vaikka yrittäis ei vaan tärppää. tsemppiä Senjalle!:)

   Poista