4.11.2014

parmesanilla kuorrutetut lohkoperunat ja tsatsiki

Heippa! Tällä kertaa luvassa olis vähän ruokaohjeita - innostuin nimittäin viikonloppuna pitkästä aikaa kokkailemaan ihan kunnolla. Arkisin tulee syötyä aina vaan kaikkea samaa, joten viikonloppuna ku herkutteluun on lupa niin tekee mieli kokeilla uusia juttuja. Tällä kertaa listalla oli lihamureketta fetatäytteellä pekoniin käärittynä, parmesanilla kuorrutettuja lohkoperunoita (tai ranskalaisia) ja itse tehtyä tsatsikia. 

022-001
013-001
Oon kerran aiemmin jakanu lihamurekkeen ohjeen täällä, joten en nyt paneudu siihen erikseen. Yllä olevassa kuvassa näkyy kuitenkin lopputulos hyvin:)

004-001
Tein nyt ensimmäistä kertaa koskaan ite tsatsikia ja voi vitsi että siitä tuli hyvää! Taisin koukuttua siihen vähän liikaakin, nimittäin nyt sitä on tullu syötyä joka päivä lisukkeena. Onneks mulla loppu turkkilainen jogurtti, niin ei tuu enää toivottavasti tehtyä:D

Tsatsiki
 Tarvitset:
Puolikas kurkku
1-3 valkosipulin kynttä
Minttua
Turkkilaista jogurttia
Sitruunamehua
Suolaa ja pippuria

Raasta puolikas kurkku siivilään, jossa saat helposti puristettua ylimääräisen nesteen raastetusta kurkusta pois. Pilko/raasta makusi mukaan valkosipulin kynsiä mahdollisimman pieninä paloina (mä tykkään valkosipulista sen verran paljon, että käytin peräti kolmea kynttä) ja lisää kulhoon raastetun kurkun kanssa. Pilko sekaan minttua (mä laitoin about viisi lehteä). Kaada joukkoon noin 3 desiä turkkilaista jogurttia ja purista sitruunasta mehua seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita:) Mä annoin tsatsikin maustua jääkaapissa parikymmentä minuuttia ennen syömistä.

Parmesanilla kuorrutetut lohkoperunat
Tarvitset:
Perunoita
Öljyä
Raastettua parmesania
Mausteita

Mulla oli käytössä kolme perunaa, koska lihamureketta tuli kahden annoksen edestä. En siis syöny kerralla koko määrää, vaa säästin myöhemmäksi loput:D Itse asiassa mulla on vieläkin lihamureketta jääkaapissa... Mutta joo asiaan! Eli pese perunat, pilko ne lohkoiksi ja laita isoon kulhoon. Lisää joukkoon öljyä ja reilusti parmesanraastetta, sekä mausteita makusi mukaan. Mä laitoin suolaa, paprikajauhetta ja valkosipulijauhetta. Ravistele kulhoa kunnolla niin, että mausteet, öljy ja parmesan sekoittuvat kaikkialle perunoihin. Paista pellillä 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Mun uuni on sen verran tehoton, että annoin suosiolla olla ton 30 minuuttia:) Parmesan antaa lohkoperunoille kivan rapsakan kuoren, kannattaa testata!

Sellasta Senjan keittiössä tällä kertaa, to be continued:D

7 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköistä! Täytyy ehkä tehdä miehelle kun on seuraava herkkupäivä edessä :) ja kerrankin riittävän iisin oloista! Mites, teitkö pekonille jotain ennen uuniin laittamista? Vai paistuiko se siinä samalla? Sori, oon ihan tampio mitä tulee ruoanlaittoon, niin pakko kysyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tehny mitää, se paistu samalla hyvin:) ja ei hätää, mietin itekki tota samaa asiaa ennen kokkailua:D

      Poista
  2. onko sun 3d pigmentointi pysynyt? :-)

    VastaaPoista
  3. ja tarttuuko se väri ihoon pelkästään vai myös karvoihin?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on pysyny joo, yhtä vahvistustaa taitais kaivata vielä mut muoto on kuitenki pysyny:) en osaa sanoo tosta, että tarttuuko se karvoihin!

      Poista
    2. Vaikka tarttuisikin karvoihin, niin siitä tuskin olisi mitään hyötyä, koska käsittääkseni kulmakarvatkin uusiutuu koko ajan ja tippuu pois ja kasvaa takaisin ihan kuten kaikki kehon muutkin karvat? Eli vaikka olisi kuinka pysyvä väri, niin se tippuisi melko nopeasti karvojen mukana pois..

      Poista