25.5.2015

umpikujassa

Heippa ja ihanaa helluntaita! Toivottavasti oli heilat kaikilla, haha:D Oon vähän liian hyvällä tuulella postauksen aiheeseen nähden, mutta jospa tää tästä.

 Hain tosiaan kevään yhteishaussa opiskelemaan journalismia. Sinne oli ennakkotehtävänä kirjoittaa motivaatiokirje, jonka perusteella porukkaa kutsuttiin 80 kappaletta pääsykokeisiin. Kirjotin mun tekstin tosi viime tippaan, mutta siitä tuli kuitenkin ihan tarpeeks hyvä ainakin mun mielestä. Kerrankin mulla oli vahva luotto, että nyt vien homman kotiin. Odotin siis hyvillä mielin pääsykoekutsua, jota ei sitten tietenkään tullut. Menin tosi hämilleni ja aloin pähkäillä, että missä meni vikaan. Soitin itseasiassa Haaga-Heliaan kysyäkseni vähän tarkempia perusteluita, joita sieltä ei tietenkään herunut. Olisin vaan halunnu tietää, että oliko mun teksti vaan niin paska, vai enkö muuten vaan taustoiltani sovi sinne. Miks mä sitten tollasta mietin? Koska haluaisin tietää, että onko mulla tulevaisuudessakaan mahdollisuuksia päästä sinne opiskelemaan. 

Tiedän kyllä, että sinne pääseminen on hyvin hyvin vaikeaa. Oon tottunu vuosien varrella siihen, etten oo oikein missään hyvä. Vasta Laajasalon Opistoon mennessäni tosi hyvä palaute mun kirjoituksista sai mut tuntee itteni kerrankin hyväks jossakin. Ehkä mä en sitten vaan oo tarpeeks. Harmittaa vaan tosi paljon, sillä niinku oon kertonu, mun suurin haave olis olla toimittaja. Oon kerryttäny joo hyvää kokemusta ja todistanu osaamistani, mutta aina se ei vaan riitä.

Tällä hetkellä oon taas umpikujassa. Umpikujassa sen suhteen, että mitä mä tulevaisuudessa teen. Haluaisin kyllä vielä opiskella, koska en koe olevani vielä täysin valmis yhtään mihinkään. Alaa täytyis vaan taas alkaa miettiä uudestaan, mikä tälleen rumasti sanottuna vituttaa. Vielä tälle keväälle mulla olis liiketalouden pääsykokeet edessä, mutta ala ei vaan tunnu omalta. Kesällä täytyy vissiin ainakin tutkailla täydennyshakua ihan amiksiin ja alkaa pohtia laajemmin eri vaihtoehtoja - taas. Tosi ärsyttävää, koska mulla on tähän mennessä ollu vaan se yks asia, mitä oon halunnu. Asia, jonka saavuttaminen tuntuu mahdottomalta.

IMG_3048-001
IMG_3037-001
IMG_3043-001
IMG_3054-001
IMG_3031-001
IMG_3052-001

Siinäpä darra-asua viime sunnuntailta. Tukka likasena ja naama väsyneenä, perus:D Oon nyt uuden tukan myötä opetellu pesemään hiukset vaan joka toinen päivä, mikä tuntuu tosi haastavalta. Mun hiukset nimittäin rasvottuu sen verran nopeesti, että niihin pitää suihkuttaa purkillinen kuivashampoota, joka sekään ei riitä. Teippien kanssa tukan peseminen on muutenkin tosi vaikeeta ja tuntuu, että sinne sekaan jää aina vähän likaisia kohtia.

Mitä tykkäätte asusta?

57 kommenttia:

 1. Mä vaan tässä mietin... Mikäli sä oikeasti halusit siihen kouluun, niin mikset sä tehnyt sitä ennakkotehtävää ajoissa? Nopeasti repästy on harvoin tälläsissä tilanteissa tarpeeksi, ja vaikka olisi hyvä teksti, voi siihen käytetty aika näkyä selkeästi. Eikö olisi kannattanut panostaa oikeasti siihen, mikä merkkasi, ja mihin sulla on mahdollisuus aina vaan kerran vuodessa? Esim. kirjoittamalla monta kirjettä, aina parantaen niitä, kunnes päätyisit yhteen niistä. Ja vaikka pyytää kavereita/lukijoita kertomaan kommentteja.

  Jos seuraavana vuonna haet vielä samaan, kannattaa muistaa, että jonkin tärkeän suoritus vaatii ihan oikeasti työtä. Omaan unelmaan kannattaa myös panostaa, mieluiten liikaa kuin liian vähän! Ettei sitten käy näin. Hain itse yliopistoon opiskelemaan erittäin vaikeasti läpäistävää alaa (10% hakijoista) kolme kertaa eli kolme vuotta. Toiseksi viimeisellä halukerralla jäin pisteen päähän, ja voit uskoa, että olin murtunut, ja tuntui juuri tuolta umpikujalta. Siitä fiiliksestä on vaan päästettävä irti, ja keskityttävä oman unelman toteuttamiseen!

  Mikäli oot vielä epävarma, kannattaa omistaa seuraava vuosi itsetutkiskelulle! Yritä selvittää esimerkiksi ammattiterapeutin (todella hyvä keino, antoi suunnan mun elämälle!!) kanssa sun ammattia, käy avoimen yliopiston tai työväenopiston kursseilla, ja yritä itse tutkiskella sun vaihtoehtoja elämässä! Tiiän, että tossa epätietoisuuden olossa on hankala aktivoitua, mutta tästä ei mennä kuin parempaan suuntaan! En suosittele menemään kouluun, joka ei oikeasti kiinnosta yhtään. Mieluummin kehitä
  Itseäs muuta kautta se vuosi.

  Tsemppiä! Kyllä se tästä! Oma suunta pitää löytää ennen päämäärän saavuttamista, ja pettymyksien kautta voitto tuntuu vaan entistä paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä edeltävän kommentin kanssa! Eikä oikeesti kannata lannistua! Tosiaan 22-vuotias on vielä ihan älyttömän nuori ja sulla on onneks runsaasti aikaa löytää se oma juttu. Ja sit ku se löytyy, siihen tosiaan kannattaa panostaa, koska sitä kautta sisään päästään, eikä viime tinkaan hutaistulla. Ammatinvalintapsykologi on huippuhyvä juttu ja netistä löytyy myös paljon ammatinvalintatestejä (esim. https://www.mol.fi/avo/). Tsemppiä matkaan!! Kyllä se siitä suttaantuu ennemmin tai myöhemmin. :)

   Poista
  2. Ei ''tarpeeks hyvä'' riitä. Jos se on motivaatiokirje mistä sun tulevaisuus riippuu, sen pitää olla paras, mihin pystyt. No, onneks oot nuori ja sulla on vielä aikaa. Toivottavasti saat itses vielä tsempattua jonnekin mieleiseen kouluun.

   Poista
  3. joo se tässä nyt sitten varmaan on edessä, että täytyy ihan vaan paiskia töitä seuraava vuosi:) mä oon käyny joskus ammatinvalintapsykologilla, mutta sieltä tuli ihan noi samat asiat ilmi, mitä oon kokoajan tienny haluavani. täytyy varmaan vielä täyttää vielä noita testejä, eihän siitä haittaakaan ole! hei kiitos paljon kaikille hyvistä vastauksista!♥

   Poista
 2. Onneksi vaihtoehtoja maailmassa riittää!

  VastaaPoista
 3. Ootko miettiny esim sitä liiketaloutta ja sitten mainonnan ammatillisia syventäviä opintoja? :) ite opiskelen hh:ssa myyntiä&markkinointia just nyt ja se mainonnan kurssitarjonta vaikuttaa melko luovalta ja mun käsittääkseni siellä pääsee jotain kirjottelemaankin, check it out!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. markkinointi vois toimiakin, just muotiin liittyen:) täytyy pähkäillä!

   Poista
 4. Älä masennu ainakaan! Oot vielä nuori ja et ole ainakaan yksin tossa tilanteessa. Itse pääsin "vahingossa" lukion jälkeen liiketaloutta opiskelemaan ja sitä nyt parisen vuotta takana ja olen miettinyt nämä kaksi vuotta mitä haluan ja se on viimein selvinnyt ja nyt olis pääsykokeet parin päivän päästä edessä... Mua on vaan tsempannut se etten halua palata opiskelemaan liiketaloutta takaisin.. Mun neuvo on ettet ottais sitä paikkaa vastaan jossei se sua yhtään kiinnosta. Mulle ainakin ei ole ollut mitkään antoisimmat vuodet koska en ole yhtään sen opiskelusta nauttinut... Mutta takaisin asiaan, ensi vuonna vaan panostat entistä enemmän! Taitaapi olla että itsekkin aloitan taas kerran pääsykokeisii luvun uudestaan ja ollaan saman ikäisiä joten no worries! Tuli nyt vähän sekava kun kun tälleen aikasin aamulla kirjottelen mutta ei muuta ku hauskaa kesää ja nauti vuodesta niin voit hyvin mielin ensi keväänä sitten aloittaa pääsykoe urakan vaati se sitten kirjoittamista tai lukemista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin mä teen! kyllä mä varmaan käyn kuitenkin siellä pääsykokeissa, onhan sekin ihan hyvää kokemusta:) kiitos paljon!

   Poista
 5. Aiemmassa kommentissa oli paljon myös mulla heränneitä ajatuksia..
  On totta, että viime tipassa lähetetyt hakemukset ja ennakkotehtävät ei anna hyvää kuvaa hakijasta, sillä usko tai älä, myös siihen kiinnitetään huomioo. Lisäks oon samaa mieltä siitä, että eka tai tokakaan tehtäväversio ei välttämättä oo paras, vaikka niin äkkiseltään luulis, nimim. tein kanditutkielmani yhtä osioo kolmesti, vaikka luulin ekan version olevan hyvä..

  Oot aina sanonu, että sun koulut ei koskaan oo mennyt putkeen ja asiat tuntuu vaikeilta. Silti ite oon (voin toki olla väärässäkin, siinä tapauksessa pahoittelen) sellaisen kuvan, että luovutat aika helposti ja turhaudut siihen kunnet osaa. Se on usein isoin kynnys opiskelussa. Jos haluat jotain, ei tulisi luovuttaa vielä viidennelläkään kerralla, vaikka saatu palaute olisikin kurjaa. Harva saa opiskelupaikan sormiaan napsauttamalla.

  Ootko koskaan ajatellu avoimen opintoja? Avoimet yliopistot ja varmasti ammattikorkeakoulutkin tarjoo tosi laajasti opintoja, joilla voi syventyä haluttuun alaan, joka varmasti heijastuisi laadukkaampaan ennakkotehtävään. Ja siinä samalla näkisit millaista korkeakouluopiskelu on ja miten se eroaa lukioista ja opistoista. Nyt kun oot saanut työpaikan, kannattaa satsata avoimen opintoihin, joita pystyy suorittamaan paljon oman aikataulun mukaan ja usein myöskin etänä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä oo luovuttajatyyppiä, ton edellisen koulun lopetin yksinkertaisesti siksi, että se ei ollu millään tavalla mua varten:) olis tuntunu ajan tuhlaukselta maksaa opiskelusta, kun koodaamisesta en ammattia halua. avoimen opinnot on nyt kyllä aika vahvasti harkinnassa! kiitos:)

   Poista
 6. Tosi ikävä kuulla että vieläkään ei tärpännyt :/ Mutta Komppaan edellistä kommentoijaa kyllä täysin! Tuollaiseen tekstiin kannattaisi panostaa enemmän kuin viimetingassa. Ja ammatinvalintapsykologilla käyntiä voin suositella! Itse en ole käynyt mutta moni tuttava on saanut sieltä avun.

  Mietin myös että etkö ole harkinnut hakevasi journalistikoulutukseen muihin kaupunkeihin? Helsingissä on eniten hakijoita yhtä aloituspaikkaa kohtaan ja täten hankalin päästä melkein alalle kuin alalle. Muualla Suomessa ei ole noloa asua!! Ja moni muuttaa pois kotikaupungistaan johonkin ihan kamalaan (..) kaupunkiin vain siksi että saa ammatin josta pitää. Voisithan sinäkin opiskella muualla ja muuttaa sitten valmistuttuasi takaisin töihin pks. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä mä kaks versioo siitä kirjotin ja annoin toisen ihmisen lukea, töissä ehti myös hyvin käydä ääneen läpi asioita, joita tehtävään vois kirjottaa:D toi muuttaminen ei sinänsä oo se mieluisin vaihtoehto, koska mun työt on kuitenkin täällä ja oon just saanu unelmieni kämpän. kiitos!:)

   Poista
 7. Journalistiikka vois olla sun juttu, löytyy myös jyväskylästä :) ja tosiaan niinkuin moni on jo sanonutkin, pääsykoe tehtävissä ja kokeissa vaaditaan niin paljon että nopeasti tehty ei vastaa luultavasti niitä kriteereitä.. Ensikerralla teet huolella, etsit jonkun joka lukee ja tsekkaa sen sun tuotoksen ja hiot sen ihan loppuun niin varmasti parempi :)
  Kannattaa myös selvitellä sivuaineita, koska vaikka joku ala ei olisi se ykkönen niin muilla sivu- ja lisäopinnoilla voi kikkailla aika hyvin esimerkiksi juuri liiketalouden puolella jossa voi suuntautua myös muodin puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo täytyy kyllä miettiä toi liiketalous, että voiko sieltä suuntautua enemmän vaikka markkinointiin yms:)

   Poista
  2. En tiedä mihin kouluihin oot hakemassa opiskelemaan liiketaloutta, mutta ainakin Metropoliassa ensimmäisen vuoden jälkeen valitaan kolmesta suuntautumisvaihtoehdosta oma, ja yksi niistä on juuri tuo markkinointi :) uskon että muissa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluista (hh ja laurea) markkinointi onnistuu myös :)

   Poista
 8. Mikset hae ulkomaille opiskelemaan?
  Eläkä sano Irinan takia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. irina on tietysti iso syy, mutta en usko, että olisin muutenkaan valmis lähtemään niin kauas kaikesta tutusta ja turvallisesta:)

   Poista
 9. jos sä tiedät että toi on just se mihin kouluun haluat niin älä luovuta vaan haet sitten taas ensi vuonna uudestaan! meitä on vaikka kuinka paljon, jotka hakee johonki paikkaan montamonta kertaa putkeen (itse myös..) koska joihinkin vaan on niin paljon hankalampi päästä! työelämässä ehtii kyllä vanhempana ihan riittävästi olla, tärkeintä se että pääsee tekemään sitä mistä oikeasti tykkää vaikka se vaatiski monen vuoden hakemiset ja stressaamisen :D toki joku plan B on aina hyvä olla, mutta jos sattuu olemaan yhtä itsepäinen kuin esim minä niin loppujen lopuks ei sua mikään plan B tyydytä ku haluat sen A:n :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo toi on kyllä sama mun kohdalla, että ei hirveesti plan B:t houkuttele:D

   Poista
 10. Ehdottomasti haet Haaga-Heliaan uudestaan ensi vuonna, jos se on sitä, mitä oikeasti haluat. Kuten aiemmat kommentoijat sanoi, motivaatiokirjeessä "viime tipassa" ja "ihan tarpeeksi hyvä omasta mielestä" ei riitä. Motivaatiokirjeissä katotaan myös perehtyneisyyttä kyseiseen koulutusalaan joten kirjeessä täytyis näkyä että on vähintäänkin lukenut valintaoppaan/nettisivut ko.alan kohdalta. Ensi keväänä panostat siihen ihan täysillä!

  Sanoisin myös että ei kannata lähteä opiskelemaan liiketaloutta jos se ei kiinnosta. Ootko miettinyt journalismikurssia vaikka jossain opistossa tai selvittäny työväenopistojen ja avoimen tarjontaa? Ne antais varmasti paljon hyötyä ens kevään hakua ajatellen. Voisit näyttää motivaatiokirjeessä, että oot tavoitellut unelmaas aktiivisesti myös välivuoden aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olin kyllä perehtyny alaan ja toin sen siinä motivaatiokirjeessäkin ilmi:) avoin olisi kyllä tosi hyvä vaihtoehto, täytyy ottaa selvää oisko se väylä mahdollinen:)

   Poista
 11. Kuinka kauan sulla on mahdollista vielä työskennellä nykyisessä työpaikassa? Mun mielestä ei kannata ainakaan hakea sellaseen paikkaan mikä ei kiinnosta, koska luultavasti jätät koulun sit kesken ja ilman kiinnostusta on vaikea oppia mitään.Jos sulla on mahdollista olla työelämässä ensi vuoteen asti, niin kannattaa työskennellä vielä vuosi ja hakea sit uudestaan Haaga-Heliaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo täällä ois tarkotus jatkaa vielä töitä:)

   Poista
 12. Mistä tiedät että liiketalous ei oo sun juttu kun et edes ole koittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koska oon tutustunu koulutustarjontaan, eikä se kuulosta sellaiselta, mitä mä haluaisin ensisijaisesti opiskella:)

   Poista
 13. Harmi ettei sulla ollu aikaa valmistautuu enempää:S mut ens vuonna uudestaan, toivon et ite tietäisin noin hyvin mitä haluisin tehä "isona". Ja turhaan huolehdit ettet ois tarpeeks hyvä toimittajan työhön, sinne kouluunhan mennään nimenomaan oppimaan, ja juurikin motivaatio on siinä tapauksessa se pääasia! Eli älä luovuta unelmien suhteen,kun selkeesti tiiät mitä haluat:) Tottakai kannattaa miettiä sitäkin, onko koulu ainoa vaihtoehto toimittajantyön oppimiseen, vai voisko muuta kautta aueta työpaikkoja (esim. blogin kautta suhteilla?) Varmasti toi toimittajakoulu ei oo ainut tie päästä kirjoittamaan! Eli hurjasti tsemppiä, älä lannistu:) Ja tosi hauska uudentyylinen asu btw, jotenki tollanen vintagehenkinen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. blogin kautta on kyllä paljon mahdollisuuksia, mutta hankalaahan se on:) kiitos!

   Poista
 14. Et todellakaan mene opiskelemaan sellaista asiaa, jota et edes halua! Jos pääset sisään, viet vain toisen alasta todella kiinnostuneen paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en mä usko pääseväni edes sisään, haha:D

   Poista
 15. En ehkä suosittelis menemään sitä liiketaloutta hakemaan, jos ei yhtään kiinnosta. Ehkä jos ois joku muu kun normiliiketalous, esim. markkinointiin suuntautunut? Etkö enää oo miettiny sitä johdon assistentti -linjaa, itse oon esim. sieltä valmistunut ja tehnyt kirjotus-, verkko- ja mediahommia ja nyt oon alottamassa sisäänostajana yhessä isossa vaatekaupassa :) Eli tosi monipuolisia töitä voi tehä. Itse valmistuin siis kouvolan kyamkista ja sieltä yritys- ja yhteisöviestinnän koulutusohjelmasta, en tiedä onko helsingissä samat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mietin kanssa sitä johdon assistenttia, mutta mun kielitaito ei oo riittävä:) en osaa enää yhtään ruotsia!

   Poista
 16. Hei ihan random kysymys, mistä sä nainen ostat bikinit? Sullakin tota rintavarustusta löytyy ja tuntuu et on ihan täys mahdottomuus löytää sopivia bikineitä mistään ja katoin et tossa sun instakuvassa sulla oli ihanat biksut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. millon mistäkin, ne pinkit bikinit on h&m:ltä:) kannattaa katella sellasia naruilla kiinnitettäviä, niin voi ottaa isomman koon (oikeesti joku 42) ja kiristää sitten!

   Poista
 17. Ota hieman enemmän selvää liiketalouden eri suuntauksista ja valmistumisen jälkeisistä uramahdollisuuksista ja päätä sen jälkeen, mitä aiot tehdä. Liiketaloudesta lähtee monia eri opintosuuntauksia ja voisin hyvin kuvitella, että esimerkiksi markkinointi sopisi sulle hyvin.

  Jos kuitenkin sitten tuntuu vielä siltä, ettei ole yhtään omaa alaa, niin älä lähde opiskelemaan sitä. Nykyään opintotuen nostaminenkin on tehty niin vaikeeksi ettei monen alan opiskeleminen ole kauhean järkevää. Vietä välivuosi töitä tehden ja keksity ensi vuonna täysillä journalismiin - siellä se odottaa ja seuraavan kerran tiedät, mitä tehdä toisin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 18. Sinuna hyödyntäisin tätä blogia suuresti, jotta pääsisit etenpään toimittajan uralla. Panosta tähän nyt suuremmin. Layoutit, kuvat, tekstit (aiheet) yms. Onhan moni muukin "suurempi" bloggaaja hyötynyt jopa työllistynyt bloginsa ansiosta. Kirjoitat todella hyvin, mutta blogisi tuntuu junnaavan paikoillaan. Hyötyisit varmasti tästä enemmän pienellä vaivannäöllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I know, mutta mulla ei yksinkertaisesti ole aikaa tällä hetkellä panostaa blogiin enempää:) kilpailukin on niin kovaa, että tätä sais oikeesti tehdä ihan sata lasissa. töissä mun pitää kuitenkin käydä:)

   Poista
 19. älä ainakaan alota semmosta koulua mitä tiiät ettet aijo käydä loppuun, se on kiva sit kun lopulta pääset oikealle alalle kun loppuu opintotukikuukaudet kesken kaiken ja pitäis jollain kuitenkin elää. ja jos oikeasti haluat tiettyyn kouluun niin miks ihmeessä et panosta täysillä sinne pääsyyn? et vaikuta olevan kovinkaan tosissasi kun jätät viime tippaan, toiset kuitenkin panostavat kuukausia ellei jopa vuosia päästäkseen haluamalleen alalle. jos ei riitä panostusta pelkkiin pääsykokeisiin/ennakkotehtäviin niin miten ajattelit itse opiskelusta selvitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä panostin ennakkotehtävään niin hyvin kun tässä elämäntilanteessa pystyin:)

   Poista
  2. Oot oikeesti ihana, mutta nyt on sanottava.. Kun sanot "tässä elämäntilanteessa" niin mitä meinaat? Kun käyt töissä? Samoin kun moni muukin? Itse opiskelen ja teen töitä ja päivät venyy usein 14 tuntiin. Silti panostin aivan perkeleesti yhden koulun ennakkotehtävään jotta pääsisin sisään! Välillä pitää vaan tehdä uhrauksia, vaikka sitten nipistää vapaa-ajasta. Enkä tosiaan sanonut pahalla! :D

   Poista
  3. Nimenomaan. Enkä mäkään sano tätä pahalla, mutta valitettavasti omien unelmien eteen on tehtävä töitä ja se kunkin sen hetkisessä elämäntilanteessa vaatii uhrauksia. Se, että käy töissä on muillekin arkipäivää. Itsekin luin 6kk pääsykokeisiin päivittäin, kävin töissä ja ehdin harrastamaankin. Se vaatii valintoja ja asioiden priorisointia. Puolivuotta panostusta johonkin mitä ei välttämättä saavuta, kuulostaa pitkältä ajalta, mutta lyhyt aika se on loppu peleissä koko elämästä. Kyllä se tehty työ palkitaan jossain vaiheessa ja se kaikki aika ja työ on varmasti sen arvoista :) Ehkä siis myös pieni itsetutkiskelun paikka, oletko tosissaan yrittänyt parhaasi.

   Poista
 20. Jos liiketalous ei kiinnosta, älä lähde opiskelemaan sitä. Jatka tossa sun duunissa ja mee syksyllä Haaga-Helian avoimeen ammattikorkeeseen suorittamaan journalismin kursseja!

  http://www.haaga-helia.fi/fi/koulutus/avoin-amk/hakeminen-avoin-amk?userLang=fi
  http://www.haaga-helia.fi/fi/avoinamk/joura?userLang=fi
  http://avoinamktarjonta.haaga-helia.fi/index.php?program=JOURA&smethod=&tlang=&month=&glang=&userLang=fi

  Se oli ainakin viime syksynä 150€/koko syksy, mutta saat suorittaa niin paljon kursseja kuin vain kerkeät siinä ajassa. Tää myös varmasti auttais pääsemään ens vuonna pääsykokeisiin ja jopa opiskelemaan. Huomaa että ilmoittautuminen kursseille alkaa jo 1.6.

  Tätä mä suosittelisin itse kovasti, toivottavasti edes harkitset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiitos tästä, harkitsen kyllä ja vakavasti!:)

   Poista
 21. Toi yllämainittu avoin AMK kuulostais sulle hyvältä vaihtoehdolta ja hintakin kuulostaa oikeesti tosi järkevältä! :) Lisäksi kyllä suosittelen menemään liiketalouden pääsykokeisiin, kun ei siinä kuitenkaan mitään menetä. Jos kävisi niin, että tulet valituksi voisit suorittaa vapaavalintaisia opintoja viestinnästä ja myös journalismin puolelta. :) Opiskelen ite johdon assariks HH:ssa ja viestintä pääaineena niin mielenkiintoisia kursseja kyllä löytyy. Lisäksi voisit hakea sitten siirtohaulla Haaga-Helian sisällä, mutta siitä en tosin tiedä miten se lopulta toimii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo noi siirtojutut on kyllä monimutkaisia, muttei tietenkään ihan poissuljettu vaihtoehto:)

   Poista
 22. Mulla tuttu opiskelee amk:ssa liiketaloutta, markkinointia ja pääsi työharjoitteluun ja sitä kautta toimittajan duuniin ihan valtakunnalliselle meditalolle. Joten, kaikki on kyllä mahdollista ja paljon on itsestä kii! Väyliä on monia, myös semmosia mitä ei tuu heti ajatelleeks :)

  VastaaPoista
 23. Joo hae ilman muuta muihinkin kaupunkeihin (joihin kenties pääsee helpommin) - en tiedä kuinka paljon rakastat tuota Helsinkiä loppujen lopuksi? :D Myös yliopistosta voi päästä toimittajan töihin. Kaveri parhaillaan tekee toimittajan hommia, ja hän opiskelee suomen kieltä ja siinä ohessa myös tosi mielenkiintoisia sivuaineita. Okei, ehkä sinne(kin) on vaikeaa päästä, mutta jos pystyt sulattamaan pääsykoekirjat, niin miksipä et sitäkin kautta voisi päästä kohti unelmaasi!

  Ps. Ihana asu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinku tuolla aiemmin jo mainitsinkin, niin helsingistä lähteminen ei oo oikein vahvimpana vaihtoehtona töitten ja asunnon takia:) kiitos!

   Poista
 24. Saako udella mihin kouluihin hait opiskelemaan liiketaloutta? :) ite hain Metropoliaan ja pääsykokeet on ensi viikolla... oon itekin kahen vaiheilla liiketalouden kanssa, eli ymmärrän hyvin sun tunteet :)

  Kivaa kesän alkua! :)

  -Anna

  VastaaPoista
 25. Kannattaa ihan tosiaan nyt tehdä niitä avoimen opintoja, edes vähän! Täältä löytyy Haaga-Helian journalismin tarjonta, ilmoittautumisaika on nyt, joten älä enää harkitse vaan ilmoittadu! http://avoinamktarjonta.haaga-helia.fi/index.php?program=JOURA&smethod=&tlang=&month=&glang=&userLang=fi
  Kaikkea noista sun ei tarvitse ottaa, mutta ota edes yksi tai kaksi kurssia, niin saat vähän edes tuntumaa amk-tason journalismsin opintoihin.

  Yksi suuri tekijä, mitä motivaatiokirjeissä katsotaan, on se motivaatio. Ammattilaiset (etenkin kun nyt kyseessä oli journalismin opettajat) pystyy analysoimaan tekstejä aika hyvin ja uskot tai et niin hyvin usein tekstistä näkyy, onko se hutaisten kirjoitettu ja paljonko sitä on mietitty ja muokattu. Eli se motivaatio ei ole vain sitä, miten pystyt perustelemaan, miksi sut pitäisi valita, vaan kyllä se tulee ilmi myös sieltä rivien välistä. Se osoittaa motivaatiota, että oikeasti paneudut tehtävään, mietit sitä ja teet sen ajan kanssa. Se, että teet työn nopeasti ja viimeistelet sen töissä tauolla, kertoo siitä, että sulla ei ehkä ole motivaatiota tarpeeksi, kun et kerran pidä asiaa niin tärkeänä, että uhraisit sille enemmän aikaa.

  Ennakkotehtävien palautteesta vielä, olen itse ollut amk:ssa töissä ja arvostelijoiden ei ole mahdollista antaa palautetta nyt, kun hakuprosessi on vielä kesken. Sen sijaan ainakin siinä koulutusohjelmassa, jossa itse olin, olisi ollut mahdollista saada ennakkotehtävästä palautetta kun hakuprosessi on ohi syksyllä (kukaan rannalle jäänyt hakija ei vaan koskaan enää silloin ottanut yhteyttä....). Ennakkotehtävät luultavasti arvostellaan journalismin koulutusohjelmassa, ei Haaga-Helian hakutoimistossa, joten kannattaa olla elokuun loppupuolella suoraan yhteydessä journalismin opettajiin tai koulutusjohtajaan ja kysyä asiaa heiltä, hakutoimisto ei tosiaan varmaan osaakaan kommentoida ennakkotehtäviä mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kattelin nyt tota avoimen tarjontaa ja mietin nyt kovasti, että hakisin tonne. on vaan vähän epäselvää, että paljonko tuolla opiskelu sitten maksaa:D löysin vaan jonkun 150 euron lukukausimaksun, mutta tuleeko siihen päälle vielä jotain maksuja? kiitos hei pitkästä ja hyödyllisestä kommentista!:)

   Poista
 26. nyt alat tehdä niitä avoimen opintoja. jos oikeesti haluat opiskella journalismia, haluat toimittajaksi, niin miksi ihmeessä et opiskele? avoimen opinnot ei ole _niin_ kalliita, niihin pääsee kuka vaan ja saat täsmälleen samat tiedot ja opetuksen kuin tutkinto-opiskelijat, nyt senja joku roti ja vähän määrätietoisuutta ja reippautta kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. avoimen opintojahan mä tässä vakavissani oonki harkinnu ja todennäköisesti sinne haenkin:)

   Poista
  2. pakko vielä mainita, että noihin suomenkielisiin opintoihin avoimessa ei haeta, vaan ilmoittaudutaan. eli riittää että maksat sen lukukausimaksun 150€, jolla saat kai periaatteessa opiskella niin paljon kuin haluat, tai ainakin sen verran kun aikatauluihin mahtuu. Yleensä osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä jos kaikki ei mahdu niin siks kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

   Poista