25.2.2016

Wish ja Aliexpress

Oon tosiaan tilaillu viime aikoina (vähän turhankin ahkeraan) Wish-verkkokaupasta. Latasin kyseisen puljun sovelluksen puhelimeeni reilu kuukausi sitten, ja sen jälkeen sitä onkin tullut selailtua ihan kiitettävästi. Pieni varoituksen sana heti näin alkuun: jos avaatte sovelluksen ja alatte selaamaan tarjontaa, on miltei mahdotonta olla tilaamatta mitään. Ainakin, jos on yhtä huono itsekuri kun allekirjoittaneella!

Tilaaminen on todella helppoa. Valitaan tuote, väri ja koko, siirrytään kassalle ja valitaan maksutapa. Muutama klikkaus, ja homma on tehty. Toki ensimmäisellä kerralla täytyy syöttää osoitetiedot yms, mutta sen jälkeen tilaaminen hoituu helposti ja nopeasti. Maksutapoina ovat lasku, joustava erämaksu, kortti, verkkomaksu sekä petollisimpana maksaminen kolmen kuukauden kuluttua. Mä ite oon tilannu aina laskulla, joka on lähetetty Klarnalta sähköpostiin. Eräpäivä on ollut noin kuukauden päästä tilauksesta, eikä lasku-vaihtoehdosta ole tullut ylimääräisiä kuluja. Mä pidän tota laskulla maksamista ehkä sen takia kätevämpinä, että jos tuote ei syystä tai toisesta saavu perille asti, en ole menettänyt turhaan rahojani.

Miksi juuri Wish? Jos Ebay on tuttu, on Wish hyvin pitkälti samanlainen. Suurimpana erona omasta mielestäni on se, että Wish on paljon selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Sovellus on suomeksi, ja sieltä löytää todella helposti etsimänsä. Ehdottomasti parasta on tottakai halvat hinnat. Se taas näkyy pitkinä toimitusaikoina ja ehkä huonona laatuna, mutta ainakin mulle vaatteet on melkolailla kertakäyttökamaa. Harvemmin tulee käytettyä samoja vaatteita monta vuotta putkeen. Wishin tuotteet tulevat käsitykseni mukaan Kiinasta. Mä omistan paljon vaatteita, jotka ovat peräisin samasta maasta, ja hyvin ovat kestäneet vuodesta toiseen. Eli laatu ei todellakaan automaattisesti ole huono.

Desktop25-001

Mun kokemukset Wishistä perustuu pelkästään sovellukseen. Wishiltä löytyy myös nettisivut, mutta niiden toimivuudesta mä en osaa sanoa. Yllä olevassa kuvassa näkyy vasemmalla perusnäkymä, jossa voi selata satunnaisia tuotteita. Kun sovelluksen avaa ensimmäistä kertaa, täytyy sinne rekisteröityä. Itse koin helpoimmaksi rekisteröityä Facebookin kautta, mutta se onnistuu myös sähköpostilla tai Google-tilillä.

Valikosta löytyy tilaushistoria, josta voi selata tekemiään tilauksia ja tietoa esimerkiksi siitä, missä paketti on tulossa ja mikä on arvioitu saapumisaika. Saapumisaika on ainakin mun tilauksissa heitetty todella pitkän ajan päähän, mutta ensimmäiset tilaamani tuotteet saapuivat jo reilussa viikossa. Pisimmillään tilauksen saapumisessa on mennyt yli viisi viikkoa, eli on mahdotonta ennustaa, että milloin tuote saapuu perille. Yhtä mekkoa vaille kaikki mun tekemäni tilaukset ovat saapuneet lähipostiin.

Wishiltä voi tilata lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa: vaatteita, laukkuja, kenkiä, sisustustavaraa, elektroniikkaa, kännykänkuoria jne. Seuraavaksi esittelen muutamia juttuja, mitä itse olen tilannut:)

2016-02-026

Tää mekko oli pakko saada. Valitettavasti juuri tämän saapumisessa kesti se reilut viisi viikkoa, mutta odotus oli kieltämättä sen arvoista. Hieman petyin mekon pituuteen (tai sen puutteeseen), mutta muuten toi on täydellinen. Hintaa oli 9e + 4e postikulut. Postikuluja ei ole ollut kaikissa tuotteissa, ja monesti ne on olleet vain euron.

IMG_9166-001

Suhtauduin vähän skeptisesti meikkien tilaamiseen, mutta koska tää paletti siveltimineen maksoi vain muutaman euron, oli pakko testata. Ja en vois olla tyytyväisempi!


IMG_9053

Lisää mekkoja! Tän hinnaksi tuli 6e, ja tilasin myöhemmin samaisen mekon vielä beigenä.


IMG_9248-001

Sitten hieman kenkäosastoa, eli kiilakorkkarit hintaan 14e. Hieman jännitin onko koko oikea, mutta se meni onneks just eikä melkein nappiin:)

Tässä siis vain osa tuotteista, joita olen tilannut. Monta tuotetta on vielä matkalla, mutta siis mun tilaukset on koostunu melko pitkälti vaatteista. Lisäks oon tilannu mm. aurinkolaseja (kaikki ollu hinnaltaan about 1e!) ja värilliset piilarit, joiden testaamista odotan innolla. Pettymyksiä? Tilasin korolliset ylipolvensaappaat, jotka ei menneet jalkaan. En tosin syytä asiasta itse tuotetta, vaan mun valtavia kantapäitä:D Toinen pettymys oli puolestaan waist trainer, joka oli auttamattomasti liian iso.

Mitä kokoon tulee, oon tilannu kaikki vaatteet kokoo isompana. Käytän siis normaalisti kokoa S, mutta koska vaatteet on tehty ns. kiinakokojen mukaan, on ne eu-kokoja pienempiä. Waist traineria lukuunottamatta kaikki vaatteet on ollu sopivia M-koossa. Mulle on tulossa yhdet housut ja jännityksellä odotan, onko ne sopivan kokoiset.

Monia askarruttaa varmasti tuotteiden palauttaminen, mutta siihen mä en osaa sanoa oikein mitään. Tuotteet on sen verran halpoja, että en lähtisi itse edes palauttamaan mitään. Jostain muistan kuitenkin lukeneeni, että huonoksi koetun tuotteen hinta on hyvitetty ilman palauttamista. Mutta kannattaa suhtautua skeptisesti kaikkeen, mitä netistä lukee:D

Desktop23-001

Tässä vielä vähän havainnointikuvaa. Oon siis ite tilannu ton kyseisen hameen, eli käytän sitä nyt esimerkkinä. Monien tuotteiden kohdalta löytyy useampi kuva ja mikä mun mielestä on tooodella positiivista on se, että käyttäjät voivat myös itse ladata kuvia tilaamistaan tuotteista kaikkien nähtäville. Eli pääsee näkemään, miltä tuotteet oikeesti näyttää. Mahtavaa! Lisäksi jokaisen tuotteen alta löytyy tollaset palkit, joissa tilaajat voivat arvioida kokoa. Tässä kuvassa ei nyt näy, mutta tuotteiden alla on myös kommenttiosio, josta löytyy käyttäjien kirjoittamia tuotearvioita myös suomeksi.

Se Wishistä, kerrataas vielä lyhyesti plussat ja miinukset:

+  Todella helppokäyttöinen ja selkeä
+ Useita maksutapoja
+ Kattavat käyttäjäarviot (koot, kuvat, kommentit)
+ Halvat hinnat!

- Toimitusaika voi olla hyvinkin pitkä
- Laatu ei välttämättä parhaimmasta päästä
- Kokojen arvioiminen voi olla hankalaa
- Palauttaminen epäselvää

Sitten vähän lyhyemmin hyvin samankaltaisesta Aliexpressistä, joka löytyy multa myös sovelluksen muodossa. Aliexpressistä mulla ei ole niin paljon kokemuksia, mutta se toimii hyvin samalla tavalla kuin Wish.

Desktop24-001

Vasemmalla perusnäkymä ja oikealla kategorioiden selaus. Eli samanlaista kuin Wishillä, tosin kieli on englanniksi. Toinen ero on maksutavoissa, nimittäin Aliexpressillä voi maksaa vain maksukortilla.


IMG_9254-001

Mun tilaushistoria Aliexpressillä rajoittuu vain kuvassa näkyviin puhelimenkuoriin sekä tässä postauksessa nähtyyn laukkuun. Molemmat tulivat parissa viikossa ja kuoret ihan kotiin asti. Laukku osoittautui muuten oikein hyväksi, mutta parin viikon käytön jälkeen laukun pidempi hihna meni liiasta painosta rikki. Sain hihnan takaisin paikoilleen, mutta en kuitenkaan niin tiukasti, että laukkua voisi kantaa hihna olalla. Siinä oleva metalliosa siis jotenkin katkesi, enkä ole saanut sitä puristettua kunnolla yhteen. Täytyy käyttää iskää apuna sitten kun nähdään!

Jotkut miettii varmaan tullimaksuja Wishiltä ja Aliexpressiltä tilatessa. Täältä löytyy tietoa, että jos tilaus ylittää postikuluineen 22e, peritään lähetyksestä tullimaksut. Mä en usko, että ylimääräisiä maksuja tarvitsee kuitenkaan pelätä, sillä ainakin mun tilaamani tuotteet on tulleet kaikki eri kaupoista/myyjiltä. Eli vaikka oisin tilannu kerralla 40 eurolla, ei tuotteet tule yhdessä paketissa. Joskus joku blogin kautta saatu kiinatilaus jäi tulliin, mutta siitäkin selvisin ihan vaan soittamalla ja selittämällä mitä paketissa on ja mistä paketti on peräisin. Mutta toisaalta eihän noista koskaan tiedä.

Huhhuh tulipas tästä pitkä postaus. Pari tuntia vierähti ihan huomaamatta! Toivottavasti tästä postauksesta oli apua, ja jos joku asia jäi vielä mietityttämään, niin laittakaa ihmeessä kommenttia:)

Millaisia kokemuksia teillä on Wishistä ja/tai Aliexpressistä?

ps. Jos joku miettii, niin tää ei oo todellakaan maksettu mainos:D

32 kommenttia:

 1. Oon ite jännittänyt vaatteiden tilausta, noi mekot houkuttelee ja toi musta mikä sun päällä on ainaki tosi kiva et ehkä uskaltaudun tilaa mekkoja :D

  VastaaPoista
 2. Pakko tulla antaa varotuksen sana aurinkolaseista ilman UVA/UVB-suojaa (suurella todennäköisyydellä halvoista kiinalaisista laseista se puuttuu).

  Silmien pupillit pienenevät auringovalon takia, jottei silmiin pääse vahingoittavia auringonsäteitä. Laittaessasi silmillesi UVA/UVB-suojattomat aurinkolasit, silmäsi luulevat saavansa suojaa säteitä vastaan (vaikka eivät todellisuudessa saakaan), jolloin pupillit laajenevat normaaleiksi ja niihin pääseekin auringonsäteitä. Vaikea selittää, mutta toivottavasti tuosta sai selville sen, että on jopa parempi olla ilman aurinkolaseja, kuin käyttää UVA/UVB-suojattomia aurinkolaseja.

  Myös kiinakosmetiikan kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä koskaan ei voi varmaksi tietää mitä myrkkyjä ja EU:ssa kiellettyjä raaka-aineita ne sisältävät. Tuo samainen meikkipaletti on aiheuttanut useille ihoärsytystä, joten kannattaa olla senkin kanssa tarkkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä pointti, täytyykin ottaa selvää, että onko suojat arskoissa kohdillaan!:) ja mulla ei toistaseks oo ainakaan ollu ton paletin kanssa ongelmia, mutta just ton takia olinkin hieman varuillaan tilatessani

   Poista
 3. Ihan uskomatonta, että sanot että vaatteet on sulle kertakäyttökamaa. Todella järkyttävää ja noloa. En kestä, niin kauheeta että melkein jo naurattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihmisiä on moneen junaan: toiset käyttää samoja vaatteita vuosikymmeniä, kun taas monet vaihtelee vaatekaapin sisältöä fiilisten/trendien mukaan. mun mielestä siinä ei ole mitään noloa, mä kuitenkin myyn aina eteenpäin ne vaatteet, joita en enää käytä:)

   Poista
  2. Tää on kiinnostava aihe, koska vaatteet on varmaan aika monelle kertakäyttökamaa pelkästään niiden huonon laadun takia. Toisaalta mä toivoisin ihmisiltä enemmän kriittisyyttä kuluttamisessa, koska on ihan järkyttävää millasen kuormituksen "halpisvaatteet" (kyllä juurikin tän postauksen nettikaupat esim :D) aiheuttaa ympäristölle. Lisäks vaatteiden tuotanto-olosuhteet on varmasti kaikkea muuta kun reilut ja inhimilliset. Jos maksaa vaatteesta 6 euroa se saattaa näyttää "kertakäyttökamalta", mutta tulee melkein paha olo ajatella, mitä meidän "etuoikeutettujen" länsimaisten nettishoppailijoiden kulutustottumukset aiheuttaa maapallolle ja ihmisille.

   Toisaalta mun on turha syytellä muiden kulutusvalintoja kun itsekin ostan vaatteeni pääasiassa HMlta rahatilanteeseen vedoten. Mut on hyvä vähän miettiä asioita :)

   Tästä aiheesta olis kiinnostava kuulla pohdintaa jos Senja sulla on aikaa ja mielenkiintoa kirjottaa :)

   Poista
 4. Saisko linkkiä tohon mustaan mekkoon? :) Onko kangas hirmuisen ohutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.wish.com/c/55f03bad108266425ef128cf

   siinäpä ois:) päinvastoin, tossa on tosi paksu kangas!

   Poista
  2. Oi kiitos! :) Täytyykin laittaa tilaukseen!

   Poista
 5. Saisko linkin toho harmaaseen mekkoon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.wish.com/c/5626072b3a698c18fc9a8fe9 :)
   saattaa toki löytyy muilta myyjiltä vielä halvemmalla, kannattaa selaa mekko-osastoo!

   Poista
 6. Mun oli pakko poistaa toi wishiä sovellus kännykästä, shoppailumania kasvoi ihan jäätäviiin sfääreihin sen kanssa :DD mutta ahkeraan tuli ostettua sillon, ei pahaa sanottavaa :) jos tuotetta ei näy, perään kyseleminen on helppoa suoraan tilaushistoriasta ja pari kertaa toimitusajan ylityttyä olen saanut rahani takaisin ja kuitenkin pitää myöhemmin tulleen tuotteen. Kun vaan muistaa, että vaatteet on kiinan kokoa eli lyhyille ja pienille mitoitettuja, tuskin suuria ylläreitä tulee :) joskus vaatteiden materiaalit on ollu erilaisia kun kuva antaa ymmärtää, mutta ei kai tuolta kukaan odotakaan saavansa kolmella eurolla jotain merinovillaneuletta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, totta:D mäki joudun varmaan poistaa jossain vaiheessa, nyt oon koittanu olla vaan selaamatta mitään, ettei tulis taas tilailtua

   Poista
 7. AliExpressistä ainakin rahat saa helposti takaisin ilman tuotteen palauttamista, samoin silloin, jos tuotteen toimituksessa kestää luvattua pidempään. :) Wishissä luultavasti sama juttu.

  VastaaPoista
 8. Itsekin tilasin samanlaisen peitevoidepaletin ja sain siitä jo muutaman käyttökerran jälkeen näppyjä..enää en uskalla mitään meikkejä tuolta tilata.Ei voi koskaan tietää mitä kaikkea ne sisältää.. :( Aurinkolaseja en myöskään tilaisi,ei voi mennä takuuseen onko niissä kunnolliset uv-suojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa mullaki alko toinen silmänalunen punottaa ja turpos, en tietenkään voi olla varma aiheuttiko toi paletti sen mut varuilta täytyy olla nyt käyttämättä sitä:D

   Poista
 9. Moikka Senja!

  Osaatkohan auttaa.. Tilasin Wishiltä tuon sovelluksen kautta ja valitsin Klarnalaskun. Nyt kun katson tilaushistoriaani, niin siellä lukee "Odottaa maksua. Tilauksesi käsitellään heti, kun maksu on hyväksytty". Onko tilaus siis mennyt läpi vai mitä tuo tarkoittaa? Kestääkö siinä vain hetki, ennenkuin Klarna "hyväksyy" tuon laskun? Olen ennenkin tilannut Klarnalta onnistuneesti.

  Kiitos paljon avusta! Ja ihanasta blogistasi :)

  -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm mä en oo ainakaan huomannu että mulla olis lukenu siellä noin, mutta jos oot vasta laittanu tilauksen menemään, niin varmaan vaan menee hetki siinä käsittelyssä:) mulle ainaki on tullu erikseen sähköpostiin ilmotus ku tilaus on käsitelty ja lähetetty. kiitos itsellesi!:)

   Poista
  2. Joo mullaki luki alussa toi teksti, mut se häviää vähän ajan päästä. Ehkä ne vaan tarkistaa siellä päässä et mikä maksutapa siihen on valittu

   Poista
 10. Itse olen tilaillut Aliexpressiltä kamaa jo jonkun verran, tosin elektroniikkaa ja kosmetiikkaa pääasiassa. Oletko sattunut koskaan vertailemaan hintoja Aliexpressin ja Wishin välillä? Mitä nyt olen yrittänyt bongailla jotain meikkisiveltimiä, niin pääasiassa Aliexpressiltä ne saa edullisemmin kun Ebaysta.

  Täytyy varmaan koittaa tilata Alilta jonkinnäköinen vaate ja katsoa minkälaista laatua on :) Siellä myydään ihan laadukastakin varmasti, jos on valmis maksamaan vaikka parikymppiä. Viiden euron paidoille ei varmaan kannata olla kovin suuret odotukset :D

  VastaaPoista
 11. Moi :)
  tilasin tuolta Alilta, ja s-postiin tuli viestiä että order is shipped ja viestissä luki, että "You are advised to contact the seller for shipment information" niin osaatko sanoa tarviiko mun ottaa myyjään yhteyttä, eikse vaan tule postissa sitten ihan normaalisti? Ihan paperitavaraa vaan on tulossa ja Kiinan air mailin kautta :) sori tyhmä kysymys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tyhmiä kysymyksiä ei ole!:) ja joo veikkaan, että tilaus tulee ihan normaalisti postissa

   Poista
  2. kiitos vastauksesta :) <3

   Poista
 12. Apuaaa tilasin wishiltä 50€ arvosta kamaa ja nyt tilillä näkyy suoritus, mutta vaatteet näkyy edelleen tilaushistoriassa :s onko sulle käyny näin? ;D panikoinkohan turhaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis onko ne vaatteet tullu jo? jos ei, niin odottele vaan rauhassa:)

   Poista
 13. Tosi ihania mekkoja. :) Itsekkin olen hieman tilaillut Alista vaatteita ja kosmetiikkaa. Huomasin myös tuon pituus ongelman vaatteissa, vaikka olenkin vain 160cm pitkä :D

  Parhaita tuotteita mitä olen tilannut ovat sellaiset permanent huulimaalit. Kestää ihan mitä vain ja ei lähde irti muuta kuin kuorimalla huulet. Hinnat siinä 80cent luokkaa.

  Luin täältä todella hyvän vinkin, minkä testasin toimivaksi: https://www.credigo.fi/uutisia/2016/aliexpress/

  Eli Googlen kuvahaulla voi löytää paremmin tuotteita kuin AliExpressin omalla haulla. Koitin etsiä kaverille tietyn sävyistä keltaista saippuatelinettä ja en mitenkään löytänyt sitä ennen tätä kikkaa! Suosittelen kokeilemaan. Kuvahakuun kirjoittaa vaan tuotteen mitä etsii ja lisää perään sanan "AliExpress" ja saa hyvin erilaisen tuotevalikoiman kuin Alin omalla hakutoiminnolla. :)

  VastaaPoista
 14. Kun jäin koukkuun aloin koota blogia aiheesta:

  http://aliexpresssuomi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Ihan sattumalta ajauduin tänne sivuille ja voi hyvä luoja kuinka hyvin tuo mekko istuu sun päälle! Ihan kuin olisi tehty sinulle. Ei mulla muuta :D

  VastaaPoista
 16. Mä oon kans tilannut muutaman kerran wishiltä mutta rupesin vähän aikaa sitten miettimään että onko niissä vaatteissa minkä verran myrkyjä ja minkälaisessa olosuhteissa ne olivat valmistettu?

  VastaaPoista
 17. Ei sitten mieltä liikuta yhtään se, että Kiinasta tulevat halpavaatteet ovat halpoja pelkästään karmeissa työoloissa työskentelevien huono-osaisten, usein lasten, takia? No, tietysti ne käytetyt raaka-aineetkin on mahdollisimman halpoja, ja tuotteista on testeissä löytynyt myrkyllisiä kemikaaleja, jotka on nykyisin kielletty EU-maissa.
  Samasta syystä en todellakaan kehoittaisi tilaamaan Kiinasta meikkejä, siinä ei tiedä mitä myrkkyjä on silmiinsä tunkemassa.

  VastaaPoista