10.5.2016

no more boring meals

Heippa! Pitkästä aikaa ois ruokapostausta luvassa. Piti ihan selata blogia taaksepäin ja todeta, että oon julkaissu täällä edellisen kerran reseptin vuonna 2014. Ei sillä, että nykyään tulisi muutenkaan sen erikoisemmin kokkailtua. Jotenkin sitä ei vaan jaksa panostaa, kun kokkaa vain itselleen:D Osaan kyllä tehdä (ainakin omasta mielestäni) hyvää ruokaa, joten on sääli, ettei kokkaustaitojaan pääse näyttämään kovin usein. Toisaalta voisihan sitä ihan omaksi ilokseenkin kokeilla kaikkea uutta, mutta siinä taas tulee aika vastaan.

Sain muutama viikko sitten järjestetystä Indiedaysin blogipäivästä itselleni Santa Marian tuotekassin kokkailuhetkiä varten mukaani. Kassi on hyvää vauhtia tyhjentynyt, mutta oli siellä vielä jotain jäljellä. Olin tänään koko päivän koululla, ja syöminen pääsi taas vähän unohtumaan. Kotiin päästyäni mun teki mieli kokata jotain mahdollisimman nopeaa ja samalla hyvää. Mulla on herätys kolmelta aamuyöllä (selitän joku kerta tarkemmin, mutta ajantasalla pysyy seuraamalla mua Snapchatissa nimimerkillä senjasa) ja siihen on nyt neljä tuntia, eli senkin takia tuli kiire ruuan laittoon. 

IMG_0174-001

Kuinka monelle Santa Marian nettisivujen reseptit ovat tuttuja? Oon ite saanu sieltä jo monen vuoden ajan hyviä vinkkejä ruokapöytään. Hain sieltä jälleen inspiraatiota, ja päädyin kokkailemaan jotain entuudestaan hyväksi havaittua, mutta kuitenkin hieman vanhasta poikkeavaa. Ruokalistalle pääsi jauhelihatäytteiset minitortillapitsat!


IMG_0155-001
Santa Marian tuotteita on tullut käytettyä monta kertaa, mutta nyt päätin testata paria uutuutta. Pitsapohjana toimi tosiaan minitortillat, jotka on kyllä käteviä kokonsa puolesta. Itse en ainakaan jaksa syödä esimerkiksi perus tortilloja tehdessäni aina edes yhtä kokonaista tortillaa. Ne on vaan niin pirun isoja, että niihin mahtuu täytettäkin tosi reippaasti. Jatkossa tuun kyllä käyttämään noita minikokoisia:) Jauhelihaa oon maustanut ihan normaalilla tacomausteella, mutta tällä kertaa kokeilin hot cayenne -makua. Tosi hyvää!

IMG_0156-001
Sitten itse reseptiin! Eli tällä ohjeella täytettä riitti kolmelle lätylle, mikä riittää vähän liiankin hyvin yhdelle syöjälle:D Tortillojen ja mausteseoksen lisäksi tarvitset:

Jauhelihaa (mä käytin 200g)
Tomaattimurskaa (about 2dl)
Kirsikkatomaatteja
Aurajuustoa
Mozzarellaraastetta
Rucolaa
+ Suolaa, pippuria ja oreganoa tomaattimurskaa varten

First things first: uuni kuumenemaan 250 asteelle.
Sitten itse kokkailuun: laitoin jauhelihat ruskistumaan pannulle ja tomaattimurskan mausteineen kattilaan kiehahtamaan. Jauhelihan ollessa kypsää, lisäsin vajaa puolipussillista aiemmin nähtyä tacomaustetta jauhelihan sekaan.
Sitten pelti (tai uunivuoka kuten mun tapauksessa, en siis omista peltiä) pöydälle leivinpapereineen ja muutama minitortilla pohjalle.
Tortillojen päälle lastasin tomaattimurskaa, jauhelihaa, aurajuustomuruja, pilkottuja kirsikkatomaatteja sekä mozzarellaraastetta.

IMG_0166-001
Tässä vaiheessa mun minipitsat näytti siis tältä. Sitten ei muuta ku uuniin! Mä pidin kymmenen minuuttia, mutta vähempikin riittää jos on tehokas uuni. Itelläni on siis kaasu-uuni, joka ei kypsennä ruokia varsinkaan päältä kovin nopsaa.

IMG_0179-001
Pitsat uunista lautaselle ja päälle vielä reilusti rucolaa. Sopii hyvin pepsi maxin kanssa nautittavaksi!

Nopeaa ja helppoa, eikös? Jos ruuan valmistuttua ulkona ei olisi ollut jo hämärää, olisin kattanut yhden hengen illalliseni kattoterdelle. Ens kerralla sitten:)

Ootteko te kokeilleet tortillapitsoja? Hyviä täyte-ehdotuksia otetaan vastaan, jäi vielä muutamat tortillat odottamaan seuraavaa kokkailukertaa!

4 kommenttia:

  1. AAh nice, en oo koskaan tajunnut, että noista voi tehdä pitsoja... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen! tosi helppoo ja hyvää:)

      Poista
  2. Oon ite lakto-ovovegetaristi mut toi näyttää niin hyvältä että pakko kehitellä joku kasvistäyte itelle sopiva vaikka soijarouheesta ja tekasta monipizzat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmasti tulee hyvää kasvistäytteelläkin!:)

      Poista