27.6.2016

tukka uusiksi!

Noniin nyt ois edellisessä postauksessa mainitsemani tukkaprojekti valmiina! Homma lähti käyntiin pari viikkoa sitten, kun suuntasin jälleen Espoonkeskuksen Salon Pepe Åhmaniin
yhteistyön merkeissä.

IMG_0762-001
IMG_0743-001
IMG_0746-001

Ensin Essi irroitti jo kivasti ylikasvaneet teipit päästäni (mikään ei oo niin kauhee näky ku selvästi hiusten seasta erottuvat teipit, alkoi olla jo aika tuskaista:D) ennen kun päästiin värjäilyhommiin.
 Värin suhteen mun toiveena oli jättää tyvi tummaksi ja väri vaalenemaan pikkuhiljaa latvoja kohti. Permanentin takia mun hiuksiin ei voitu tehdä kovin voimakasta vaalennusta. Tekniikkana käytössä oli balayage, eli latvoihin tehtiin raitaa vaalennusaineella ikään kuin maalaamalla, jolloin lopputuloksesta tulee pehmeä liuku. Mulle entuudestaan tuntematon tekniikka, mutta siinä tuolissa istuskellessani selasin kuvia kyseisellä tekniikalla tehdyistä hiuksista. Tosi kivan näköistä! Mun omien hiusten latvat on päässeet aika kärsineeseen kuntoon permanentin myötä, joten värjäämisen yhdeydessä tehtiin Olaplex-käsittely.

2016-06-028

Siinäpä olis sitten ennen-jälkeen. Jostain syystä mun hiukset oli päässeet kasvamaan toisesta reunasta hieman enemmän, joten tasattiin hiukset samanpituisiksi. Noita kuvia katsomalla huomaa myös Olaplexin vaikutuksen, vautsi! Etukäteen oli mahdotonta arvioida, että miten paljon mun hiukset tulee vaalenemaan. Kovin isoa muutosta ei tullut, mutta luonnossa katsottuna vaaleamman latvan huomaa paremmin.

2016-06-272

Koska pidennyksiä ei voitu tilata ennen oman tukan värjäämistä, oli pidennysten vuoro viime keskiviikkona. Tällä kertaa Essi laittoi mulle työkaverinsa Heidin avustuksella sinettipidennykset. Essi ei ollut aiemmin laittanut sinettejä, joten hänen kaverinaan olin tavallaan koepäänä. Ei mua oikeestaan edes jännittänyt mitä touhusta tulee, sillä Heidi oli kuitenkin apuna neuvomassa. Tosi hyvää jälkeä ensikertalaiselle, pakko myöntää!

Pidennysten laittaminen kesti lähemmäs kuusi tuntia, mikä on pisin kampaajan penkissä viettämäni aika. Sinettien laittaminen on kuitenkin melko pikkutarkkaa puuhaa, eli olin varautunut että siinä kestää pitkä tovi. Aika meni onneksi nopeasti, ja Heidi kiltisti haki mulle uusimmat lehdet luettavaksi:D

Pidennykset ovat pituudeltaan 45cm, vaikka näyttävätkin paljon pidemmiltä. Hiusta laitettiin neljässä eri sävyssä, eli oli tarkkaa miettiä, että mitä väriä tulee mihinkin kohtaan. Yhteensä sinettejä tuli päähäni noin 150 kappaletta, eli ihan jäätävä määrä näprättävää!

Oon todella tyytyväinen lopputulokseen. Ehdinkin olla jo yllättävän pitkään melkeinpä täysin tummalla tukalla, joten oli jo aikakin tehdä pientä muutosta väriin. Ainakin omaan makuun pidennykset sekoittuvat mun hiusten sekaan todella hyvin.

Ainakin tähän mennessä oon tykänny sineteistä enemmän kuin teipeistä. Ne ehkä painavat vähän enemmän päätä, mutta sekoittuvat paremmin oman tukan joukkoon. En oo vielä pitänyt hiuksia kiinni, mutta sinettien kanssa sen pitäisi olla helppoa. Sinettien pitäisi pysyä hyvin hoidettuina päässä jopa kolmesta neljään kuukautta. Saas nähdä mitä keksitään sitten seuraavaksi!

IMG_0754-001

Hiusten hoidossa käytössä oli Joicon tuotteet, ja sainkin valita muutaman tuotteen itselleni. Valitsin Daily Care Balancing Shampoon, joka sopii erityisesti ärtyneelle päänahalle, sekä Smooth Cure hoitoaineen ja lämpösuihkeen. Ainakin tähän mennessä tuotteet ovat osoittautuneet hyviksi ja tuoksukin on kohdillaan:)

Tälläkin kertaa mulla olis teille pieni lukijatarjous! Eli saatte Salon Pepe Åhmanin kaikissa liikkeissä kulmien värjäyksen kaikkien palveluiden yhteydessä veloituksetta (arvo 19e) mainitsemalla varauksen yhteydessä blogini. Ajanvarauksen voi tehdä helposti täällä! Oon ite kans miettiny kulmien värjäämistä, koska mun kulmien pigmentointi alkaa olla jo aika mennyttä. Täytyy alkaa harkitsemaan!

Mitäs tykkäätte mun uudesta tukasta?

4 kommenttia:

 1. moi rottis tässä on kaunis väri onko synteettiset vai oikeeta lisähiusta oliko kivat vestarit yksi yhtye joka ihastutti oskun kanssa hikoillaan kävelyretkillä pian on syksy helpottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan oikeeta hiusta on:) festarit meni oikein mukavasti. terkkuja oskulle!

   Poista
 2. Sain uusia hiusideoita tästä postauksesta kun suunnitelmissa on hieman vaalentaa/sävyttää omaa ruskeaa tukkaa :) Sit ehdotuksena, sun hiukset näyttäis siistimmältä jos pidennysten latvat olis tasattu saman mittasiks (esim "v" muotosesti). Nyt näyttää vähän siltä että pidennyksissä on huonokuntoset latvat ja hiukset on ohuet kun latvat roikkuu erimittasina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä noi latvat on nyt just kivat ja sopivasti leikattu:) mutta kiitos kommentista!

   Poista