21.10.2016

uudet pidennykset!

Mikäs sen parempi tapa viettää perjantai-iltaa, kun tapella tekniikan kanssa. Nimimerkillä mulla meni tunti, että pääsin tähän kirjoittamispisteeseen asti:D Oon ollu nyt vähän kipeenä, ja tää päivä menee vielä saikulla, eli onneks ei oo ainakaan kiire mihinkään. Siispä postausta kehiin!

Pari viikkoa sitten oli taas kampaamohommien aika. Tällä kertaa kyseessä olikin vähän enemmän aikaa vievä operaatio, kun vaihdettiin pidennykset uusiin. Aikaa meni kaksi päivää, ja istuin kampaamotuolissa yhteensä kymmenen tuntia (kieltämättä vähän oli paikat jumissa sen jälkeen). Piti ihan toivoa töistä vapaata, että ei tuu kiire ja Essi saa ihan rauhassa häärätä mun hiusten kimpussa.

 Ensimmäisenä päivänä homma alkoi sillä, että tepastelin yhteistyökumppanini Salon Pepe Åhmanin Tapiolan liikkeeseen poistattamaan vanhat sinetit päästä. Operaatio oli tosi simppeli, ja pidennykset lähti helposti irti. Siinä sitten ihmeteltiin taas mun hamppuuntunutta tukkaa, joka oli jostain syystä taas kasvanut toiselta puolelta pidemmäksi kuin toiselta. Huonoa latvaa riitti edelleen permanentin jäljiltä. Laitettiin tällä kertaa mun tyveen vähän vaaleampi sävy, ja myös latvoja vaalennettiin kevyesti. Yllättävän hyvin mun hamppukasa vaaleni! Tälläkin kertaa hiukset elvytettiin Olaplexillä, ja muutos oli melkoinen. Latvat tottakai tasattiin, mutta permanentin jämiä ei voinut kokonaan leikata pois, ettei oma tukka erottuisi liikaa pidennyksistä.

postaukset-001

Essi koitti lämmitellä mua tollaseen vähän lyhyempään tukkaan. Vielä lyhyempään kuin kuvassa. Kyllä mulla sen verran alaston olo oli ilman pidennyksiä tuon yhden illan aikana, että en ollu suostuteltavissa! Toisaalta otsistenkin suhteen olin ehdoton vuosien ajan, kunnes niistä luopuminen osoittautui parhaaksi ratkaisuksi ikinä. Eli never say never.

Seuraavana päivänä suuntasin vaihteeksi Salon Pepe Åhmanin Espoonkeskuksen liikkeeseen uusia sinettejä laitattamaan. Tällä kertaa homma hoitui nopeampaa kuin kesällä, propsit vaan Essille kuuden tunnin näpertämisestä:D Nyt joukkoon laitettiin vähän vaaleampaakin pidennystä, kuin kesällä. Myös pidennyksiä saksittiin reilummalla kädellä, eli lopputulos oli nyt hieman lyhyempi ja vaaleampi kuin aikaisemmin.

postaukset1-001

Tadaa! En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Jotenkin oon tosi tykästynyt nyt liukuväriin, eikä todellakaan tee mieli palata kokonaan tummaan tukkaan. Päinvastoin - jahka oma hius parantuu, voidaan hiuksista tehdä vielä vaaleammat. Vaihtelu virkistää!

Pakko hehkuttaa vielä sinettejä pidennystekniikkana. Mullahan oli monta vuotta klipsit, ja myös teipeistä löytyy kokemusta. Sinetit oon todennu ehdottomasti helpoimmaksi ja parhaaksi ratkaisuksi. Klipsit nyt ovat asia erikseen, sillä niitä pidin päässä vain halutessani. Teipit kulkivat sinettien tapaan kokoajan päässä mukana.

Suurin ongelma teippipidennyksissä oli se, miten paljon ne vahingoittivat omaa hiusta. Ne oli huomattavasti vaikeampaa irroittaa, ja ne repivät ja katkoivat mun tukkaa tosi paljon. Tosin irrottaminen oli vaikeaa lähinnä siksi, että mun oma tukka takkuuntui teippien kanssa tosi paljon. Sinettien kanssa onkin ollut positiivista huomata se, että mun hiukset ei ole lähteneet ollenkaan takkuuntumaan kasvaessa. Yhden teippiosion irrotessa mukana lähti juuri takkujenkin takia paljon tukkaa, kun taas pienen pienet sinettiosiot eivät irrotessaan katko hiusta juuri ollenkaan. Toki välillä revin repsottavia teippejä vähän kyseenalaisin keinoin itse irti, mutta ainakin ne mun edelliset sinetit irtoilivat hiljalleen ihan omaa tahtia repsottamatta mihinkään suuntaan.

Mä oon tosi laiska tekemään kampauksia, mutta sen harvan kerran kun oon pitäny vaikkapa ponnaria, on sinetit saanut helposti piiloon ja sulautumaan oman tukan joukkoon. Teippien kanssa mä en onnistunut koskaan pitämään hiuksia kiinni ilman, että osiot paistoivat jostain kohtaa päätä. Myös hiusten peseminen on osoittautunut helpommaksi sinettien kanssa.

Koska sinettiosiot ovat niin pieniä, oli liukuvärin tekeminenkin paljon mahdollisempaa. Teippien kanssa kolme eri väriä tukan seassa tuskin olisi onnistunut, tai ainakaan lopputulos ei olisi ollut niin luonnollinen ja sulautuva. Keksisin varmasti muitakin syitä, miksi tykkään sineteistä enemmän, mutta tässähän noi pääasiat taisi jo tulla. Kysykää toki, jos joku askarruttaa!

Mulla on toki tälläkin kertaa alennusta tarjolla! Tuttuun tapaan koodilla SENJA saatte -10% alennusta kaikista Salon Pepe Åhmanin kampaamopalveluista Olaplexiä lukuunottamatta. Koodi on voimassa vuoden loppuun asti, eli jos kampaamokäynnille on tarvetta, niin pikapikaa tänne varaamaan aika!

Loppuun vielä pakollinen kysymys: mitä tykkäätte lopputuloksesta?

ps. Jos hiusjutut kiinnostaa, niin suosittelen laittamaan Essin Instagrammin hiustilin seurantaan! Löydätte sen tästä linkistä, tai Instagrammista @essihairtala ♥

20 kommenttia:

 1. Pakko kysyä että miten sä jaksat? :D Ja varmaan rahaakin palaa kivasti...? Ihana tukka lopputuloksena joo, mutta musta sun omakin on kiva, en siis jaksais nähä kaikkea tota vaivaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kauneuden eteen pitää kärsiä, niinhän se menee:D ja niin harvoin noin pitkää aikaa kampaamossa menee, niin kyllä se on sen arvosta. kuten postauksessa mainitaan, on kyseessä yhteistyö, eli en oo ite maksanut pidennyksistä tai kampaamokäynneistä. matkat espooseen toki, mutta siinä ei hirveesti pääse köyhtymään :'D

   Poista
 2. Apua, tuo ennen-kuva! Voiko johtuu pidennyksistä, että sun hiukset kasvaa toiselta puolen tyvestä hitaammin? Sulle sopis kyllä tosi hyvin tuollaset jälkeen-kuvan hiukset, ilman pidennyksiä. Toki noi näyttää upeilta heti laiton jälkeen, mutta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en osaa kyllä sanoo, että vaikuttaako pidennykset mitenkään:D joo oishan noi ihan kivat ehkä, jos tosiaan pysyis tossa kunnossa kokoajan haha. kiitos!:)

   Poista
 3. Aika erikoista tuo, että hiukset kasvaa pidemmiksi vaan toiselta puolelta. En oo aiemmin edes kuullut tuollasesta..osasiko kampaaja sanoa mistä moinen voisi johtua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei me essin kaa kyllä keksitty syytä, ei varmaan satu kovin usein kohdalle:D

   Poista
 4. En mä sanois, että Senjan hiukset kasvaa toiselta puolen nopeemmin, vaan että ne katkeaa toiselta puolen enemmän. Tyvikasvua ei nimittäin oo ikinä toisella puolen enemmän kuin toisella. ;)

  Syitä voi olla monia, esim. nukkumisasennot ja hiusten asettelu (ponnarit, nutturat ja ihan vaan sekin jos hiuksia auki pitäessä "jakaa" hiukset eteen aina samasta kohtaa). Ja faktahan on se, että tässä tapauksessa hiusten latvat on aika kovia kokeneet permiksen ja vaalennusten ansiosta eikä ne hiukset kestä kaikkea > jossain vaiheessa hius tulee tiensä päähän ja katkeaa. Sitä en osaa sanoa, miksi toiselta puolen noin paljon enemmän kun toiselta. Helpompaa tietty olis leikata kerralla kaikki huonossa kunnossa olevat latvat pois, mutta se ei oo ihan yksin kampaajan päätettävissä oleva asia. ;)

  T. Essi :)

  VastaaPoista
 5. Yäh en ymmärrä miten saat noin hampuks sun hiukset menee. On kuitenki olemassa hiusöljyjä ja kaikkee ja silti sun sun hiukset näyttää harakanpesältä XD kannattaa varmaan nähdä enemmän vaivaa niiden hoitamiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käytän kyllä hiusöljyä ja hiuksiin jätettävää hoitosuihketta aina kosteisiin hiuksiin ja pidän tukkaa letillä öisin :) esimerkiks töissä hiukset pääsee kuitenkin takkuuntuu tosi helposti, pitäis varmaan pitää vähän useemmin sitten kiinni!

   Poista
 6. Ihanat hiukset niin lyhyinä kun pitkinäkin!! :-) oon kyllä iloinen kun pääsit siitä otsiksesta eroon, sillä nyt sun hiukset on kyllä tosi upeat!

  VastaaPoista
 7. Minusta oli parempi kun sulla oli se entinen etutukka mistä itekkin tykkäsit.. Sulla on niin korkea otsa, niin etuhiukset käy sinulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin no joo totta, senhän takia mulla olikin otsikset niin pitkään:D mut elämä on kyl huomattavasti helpompaa ilman

   Poista
 8. Miksette laita Mago pidennyksiä ? Ne on parhaat ja kestävimmät.

  VastaaPoista