1.12.2016

joulukuun eka


Täällä voidaan jo paljon paremmin edellisen postauksen (poistin sen eilen) tunnelmiin nähden. Vietän tässä toista vapaapäivää putkeen ihan vaan kotona rentoutuen. Sain vihdoin siivottua, vaikka tappelinkin imurin kanssa ainakin puoli tuntia. Lähellä oli, etten joutunut siivoamaan lattioita rikkalapiolla... Näitä tilanteita tulee aika usein, missä kaipaisi jonkun kaksilahkeisen apua. Onneks on puhelimet olemassa, ja voi soittaa tiukan paikan tullen iskälle. Tosi hyvin mä oon kuitenkin tässä reilut neljä vuotta yksin asuttuani oppinut selviytymään milloin mistäkin pulmasta tai askareesta ihan omin avuin.

Muuten kuulumisista sen verran, että stressilevelit ovat laskeneet huomattavasti. Tein sellaisen ratkaisun, että jätin pari kurssia koulussa kesken. Se tosin tarkoittaa sitä, etten saa tavoittelemaani 60 opintopistettä kasaan vielä tämän vuoden puolella. Toki olisin niska limassa käynyt kurssit loppuun, jos tilanne olisi toinen, eikä tutkinto-opiskelijaksi hakeminen olisi viivästynyt vasta keväälle. Nyt kun aikaa pisteitten keräämiselle on vielä koko kevät, ei mun tarvii täyttää päiviäni töiden lisäksi koululla. On mulla pari kurssia tälläkin hetkellä vielä jäljellä, mutta toista niistä käyn itsenäisesti, ja toinen on muuten aika lailla taputeltuna. Mun piti kirjoittaa aikakauslehtikerronnan kurssille 8000 merkin pituinen narratiivinen juttu. Viime aikaisten stressitekijöiden takia pelkäsin, etten saa juttua edes tehtyä. Mutta mä tein sen! 10 000 merkkiä tekstiä yhdessä illassa. Olisin voinut toki käyttää enemmänkin aikaa siihen, mutta mulle kirjoittaminen on helpompaa yhdeltä istumalta. Ja mikä parasta, jutusta tuli hyvä. Tarkoitus oli, että jutut tarjotaan eri lehtiin. No mun tekstistä tuli sen verran henkilökohtainen, etten ole omalla nimelläni valmis sitä missään lehdessä saati sitten blogissa julkaisemaan. Ehkä joskus...

Mutta joo, aion tosiaan jatkaa vielä keväällä avoimessa opiskelua. Opintopisteitä jää näillä näkymin puuttumaan kuusi, eli hirveästi hommaa ei keväälle ole, ellen sitten hanki enemmänkin pisteitä. Ajattelin tosin ainakin alkuvuodesta tehdä töitä enemmän, eli aika lailla täyspäiväisesti. Ainoo mikä potuttaa on se, että joudun taas maksamaan 150e opiskelusta. Oon siis tähän mennessä maksanut 450e, eli yhteensä tulen maksamaan 600 euroa opiskelupaikasta. Ihan älyttömän paljon. Tiukemmalla tahdilla olisin saanut pisteet kasaan lyhyemmässä ajassa, mutta töiden ohella opiskelu on ollut muutenkin todella vaivalloista. Kieltämättä harmittaa, etten kerännyt pisteitä kasaan tänä syksynä. Mutta täytyy vaan mennä oman jaksamisen mukaan, ja kuten siitä edellisestä tekstistä kävi ilmi, niin mun jaksaminen on ollut vaakalaudalla. Mutta nyt näiden päätösten myötä olo on paljon parempi!

Multa on kysytty, että vieläkö haluan lähteä au pairiksi. Homma on tällä hetkellä vähän auki niin sanotusti. Mulla ei tällä hetkellä ole varaa lähteä, mikä tietysti on se suurin ongelma. Senkin takia kiristän työtahtia ensi vuonna, että voin katsoa lähtemistä myöhemmin keväällä mahdollisesti uudestaan, jos saan tarvittavan rahamäärän kasaan. Säästäminen ei todellakaan ole mun vahvuus... Jos lähden myöhemmin keväällä, lähden toki lyhyemmäksi aikaa, jotta ehdin syksyksi takaisin toivottavasti vihdoin opiskelemaan kunnolla. Mutta mitään päätöksiä en oo vielä tehnyt, vaan katson hiljalleen mitä tuleman pitää.

unspecified3
unspecified13
unspecified15
unspecified14
unspecified6

Käväisin lauantaina vähän pikkujouluilemassa Silja Symphonylla. Ihan risteilemään asti en päässyt, vaan kyseessä oli parin tunnin pikavisiitti. Päälle vetäisin mun lempivaatteen, eli Lindexin neulemekon. Ostin ton joskus ehkä kuusi vuotta sitten vielä Iisalmessa asuessani alennusmyynneistä. Toi vaan on niin kätevä ja mukava! Kuvista ja seurasta kiitos Ennille

Mitä tykkäätte asusta?

Nyt mä jatkan vapaapäivän viettoa kouluhommien parissa, ja täytyy varmaan päästä vielä kylpyammeeseenkin löllimään. Huomenna alkaa nimittäin kahdeksan päivän työputki! Sen jälkeen suuntaan pariksi yöksi laivalle, ja sitten oonkin taas yhtä päivää vaille joka yö töissä. Onneksi vielä jaksaa painaa hyvillä mielin, sillä kohta on jo joulu ja kahden viikon loma:) Palaillaan!

10 kommenttia:

 1. näytät hoikalta & hyvältä! :)

  VastaaPoista
 2. Olet säälittävä ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos illan piristyksestä:) toki perustelut ois ollu jees

   Poista
  2. Anonyymi, onko sulla kaikki ihan kunnossa? Suosittelisin pohtimaan voisitko omalla käytöksellä tehdä tästä maailmasta edes vähän parempaa paikkaa :) mukavaa viikonloppua !

   Poista
 3. Ihana Senja, kaunis olet! Kyllä kaikki vielä järjestyy!

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän niin ton töiden teon ja opiskelun yhdistämisen tuskan. Tsemppiä! Itse päädyin ratkaisuun jättää työt ja valmistautua ensi vuoden pääsykokeisiin :)

  VastaaPoista