25.2.2016

Wish ja Aliexpress

Oon tosiaan tilaillu viime aikoina (vähän turhankin ahkeraan) Wish-verkkokaupasta. Latasin kyseisen puljun sovelluksen puhelimeeni reilu kuukausi sitten, ja sen jälkeen sitä onkin tullut selailtua ihan kiitettävästi. Pieni varoituksen sana heti näin alkuun: jos avaatte sovelluksen ja alatte selaamaan tarjontaa, on miltei mahdotonta olla tilaamatta mitään. Ainakin, jos on yhtä huono itsekuri kun allekirjoittaneella!

Tilaaminen on todella helppoa. Valitaan tuote, väri ja koko, siirrytään kassalle ja valitaan maksutapa. Muutama klikkaus, ja homma on tehty. Toki ensimmäisellä kerralla täytyy syöttää osoitetiedot yms, mutta sen jälkeen tilaaminen hoituu helposti ja nopeasti. Maksutapoina ovat lasku, joustava erämaksu, kortti, verkkomaksu sekä petollisimpana maksaminen kolmen kuukauden kuluttua. Mä ite oon tilannu aina laskulla, joka on lähetetty Klarnalta sähköpostiin. Eräpäivä on ollut noin kuukauden päästä tilauksesta, eikä lasku-vaihtoehdosta ole tullut ylimääräisiä kuluja. Mä pidän tota laskulla maksamista ehkä sen takia kätevämpinä, että jos tuote ei syystä tai toisesta saavu perille asti, en ole menettänyt turhaan rahojani.

Miksi juuri Wish? Jos Ebay on tuttu, on Wish hyvin pitkälti samanlainen. Suurimpana erona omasta mielestäni on se, että Wish on paljon selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Sovellus on suomeksi, ja sieltä löytää todella helposti etsimänsä. Ehdottomasti parasta on tottakai halvat hinnat. Se taas näkyy pitkinä toimitusaikoina ja ehkä huonona laatuna, mutta ainakin mulle vaatteet on melkolailla kertakäyttökamaa. Harvemmin tulee käytettyä samoja vaatteita monta vuotta putkeen. Wishin tuotteet tulevat käsitykseni mukaan Kiinasta. Mä omistan paljon vaatteita, jotka ovat peräisin samasta maasta, ja hyvin ovat kestäneet vuodesta toiseen. Eli laatu ei todellakaan automaattisesti ole huono.

Desktop25-001

Mun kokemukset Wishistä perustuu pelkästään sovellukseen. Wishiltä löytyy myös nettisivut, mutta niiden toimivuudesta mä en osaa sanoa. Yllä olevassa kuvassa näkyy vasemmalla perusnäkymä, jossa voi selata satunnaisia tuotteita. Kun sovelluksen avaa ensimmäistä kertaa, täytyy sinne rekisteröityä. Itse koin helpoimmaksi rekisteröityä Facebookin kautta, mutta se onnistuu myös sähköpostilla tai Google-tilillä.

Valikosta löytyy tilaushistoria, josta voi selata tekemiään tilauksia ja tietoa esimerkiksi siitä, missä paketti on tulossa ja mikä on arvioitu saapumisaika. Saapumisaika on ainakin mun tilauksissa heitetty todella pitkän ajan päähän, mutta ensimmäiset tilaamani tuotteet saapuivat jo reilussa viikossa. Pisimmillään tilauksen saapumisessa on mennyt yli viisi viikkoa, eli on mahdotonta ennustaa, että milloin tuote saapuu perille. Yhtä mekkoa vaille kaikki mun tekemäni tilaukset ovat saapuneet lähipostiin.

Wishiltä voi tilata lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa: vaatteita, laukkuja, kenkiä, sisustustavaraa, elektroniikkaa, kännykänkuoria jne. Seuraavaksi esittelen muutamia juttuja, mitä itse olen tilannut:)

2016-02-026

Tää mekko oli pakko saada. Valitettavasti juuri tämän saapumisessa kesti se reilut viisi viikkoa, mutta odotus oli kieltämättä sen arvoista. Hieman petyin mekon pituuteen (tai sen puutteeseen), mutta muuten toi on täydellinen. Hintaa oli 9e + 4e postikulut. Postikuluja ei ole ollut kaikissa tuotteissa, ja monesti ne on olleet vain euron.

IMG_9166-001

Suhtauduin vähän skeptisesti meikkien tilaamiseen, mutta koska tää paletti siveltimineen maksoi vain muutaman euron, oli pakko testata. Ja en vois olla tyytyväisempi!


IMG_9053

Lisää mekkoja! Tän hinnaksi tuli 6e, ja tilasin myöhemmin samaisen mekon vielä beigenä.


IMG_9248-001

Sitten hieman kenkäosastoa, eli kiilakorkkarit hintaan 14e. Hieman jännitin onko koko oikea, mutta se meni onneks just eikä melkein nappiin:)

Tässä siis vain osa tuotteista, joita olen tilannut. Monta tuotetta on vielä matkalla, mutta siis mun tilaukset on koostunu melko pitkälti vaatteista. Lisäks oon tilannu mm. aurinkolaseja (kaikki ollu hinnaltaan about 1e!) ja värilliset piilarit, joiden testaamista odotan innolla. Pettymyksiä? Tilasin korolliset ylipolvensaappaat, jotka ei menneet jalkaan. En tosin syytä asiasta itse tuotetta, vaan mun valtavia kantapäitä:D Toinen pettymys oli puolestaan waist trainer, joka oli auttamattomasti liian iso.

Mitä kokoon tulee, oon tilannu kaikki vaatteet kokoo isompana. Käytän siis normaalisti kokoa S, mutta koska vaatteet on tehty ns. kiinakokojen mukaan, on ne eu-kokoja pienempiä. Waist traineria lukuunottamatta kaikki vaatteet on ollu sopivia M-koossa. Mulle on tulossa yhdet housut ja jännityksellä odotan, onko ne sopivan kokoiset.

Monia askarruttaa varmasti tuotteiden palauttaminen, mutta siihen mä en osaa sanoa oikein mitään. Tuotteet on sen verran halpoja, että en lähtisi itse edes palauttamaan mitään. Jostain muistan kuitenkin lukeneeni, että huonoksi koetun tuotteen hinta on hyvitetty ilman palauttamista. Mutta kannattaa suhtautua skeptisesti kaikkeen, mitä netistä lukee:D

Desktop23-001

Tässä vielä vähän havainnointikuvaa. Oon siis ite tilannu ton kyseisen hameen, eli käytän sitä nyt esimerkkinä. Monien tuotteiden kohdalta löytyy useampi kuva ja mikä mun mielestä on tooodella positiivista on se, että käyttäjät voivat myös itse ladata kuvia tilaamistaan tuotteista kaikkien nähtäville. Eli pääsee näkemään, miltä tuotteet oikeesti näyttää. Mahtavaa! Lisäksi jokaisen tuotteen alta löytyy tollaset palkit, joissa tilaajat voivat arvioida kokoa. Tässä kuvassa ei nyt näy, mutta tuotteiden alla on myös kommenttiosio, josta löytyy käyttäjien kirjoittamia tuotearvioita myös suomeksi.

Se Wishistä, kerrataas vielä lyhyesti plussat ja miinukset:

+  Todella helppokäyttöinen ja selkeä
+ Useita maksutapoja
+ Kattavat käyttäjäarviot (koot, kuvat, kommentit)
+ Halvat hinnat!

- Toimitusaika voi olla hyvinkin pitkä
- Laatu ei välttämättä parhaimmasta päästä
- Kokojen arvioiminen voi olla hankalaa
- Palauttaminen epäselvää

Sitten vähän lyhyemmin hyvin samankaltaisesta Aliexpressistä, joka löytyy multa myös sovelluksen muodossa. Aliexpressistä mulla ei ole niin paljon kokemuksia, mutta se toimii hyvin samalla tavalla kuin Wish.

Desktop24-001

Vasemmalla perusnäkymä ja oikealla kategorioiden selaus. Eli samanlaista kuin Wishillä, tosin kieli on englanniksi. Toinen ero on maksutavoissa, nimittäin Aliexpressillä voi maksaa vain maksukortilla.


IMG_9254-001

Mun tilaushistoria Aliexpressillä rajoittuu vain kuvassa näkyviin puhelimenkuoriin sekä tässä postauksessa nähtyyn laukkuun. Molemmat tulivat parissa viikossa ja kuoret ihan kotiin asti. Laukku osoittautui muuten oikein hyväksi, mutta parin viikon käytön jälkeen laukun pidempi hihna meni liiasta painosta rikki. Sain hihnan takaisin paikoilleen, mutta en kuitenkaan niin tiukasti, että laukkua voisi kantaa hihna olalla. Siinä oleva metalliosa siis jotenkin katkesi, enkä ole saanut sitä puristettua kunnolla yhteen. Täytyy käyttää iskää apuna sitten kun nähdään!

Jotkut miettii varmaan tullimaksuja Wishiltä ja Aliexpressiltä tilatessa. Täältä löytyy tietoa, että jos tilaus ylittää postikuluineen 22e, peritään lähetyksestä tullimaksut. Mä en usko, että ylimääräisiä maksuja tarvitsee kuitenkaan pelätä, sillä ainakin mun tilaamani tuotteet on tulleet kaikki eri kaupoista/myyjiltä. Eli vaikka oisin tilannu kerralla 40 eurolla, ei tuotteet tule yhdessä paketissa. Joskus joku blogin kautta saatu kiinatilaus jäi tulliin, mutta siitäkin selvisin ihan vaan soittamalla ja selittämällä mitä paketissa on ja mistä paketti on peräisin. Mutta toisaalta eihän noista koskaan tiedä.

Huhhuh tulipas tästä pitkä postaus. Pari tuntia vierähti ihan huomaamatta! Toivottavasti tästä postauksesta oli apua, ja jos joku asia jäi vielä mietityttämään, niin laittakaa ihmeessä kommenttia:)

Millaisia kokemuksia teillä on Wishistä ja/tai Aliexpressistä?

ps. Jos joku miettii, niin tää ei oo todellakaan maksettu mainos:D

20.2.2016

Iisalmi vs. Helsinki

Heippa! Tän päivän Iisalmen Sanomissa julkaistiin mun juttu, jossa vertailin hieman Iisalmea ja Helsinkiä keskenään. Tuntui kieltämättä haastavalta olla dissaamatta Iisalmea liikaa, mutta hyvinhän sieltäkin hyviä puolia löytyi, kun vähän mietti. Ainakin omasta mielestäni onnistuin melko hyvin arvostelemaan molempia kaupunkeja tasapuolisesti.

Siitä on jo aikaa, kun oon edellisen kerran kirjottanu Iisalmen Sanomiin. Lehti on kuitenkin suunnattu yläsavolaisille, joten mun on hankalaa tuottaa sopivaa sisältöä Helsingistä käsin. Tällä hetkellä mulla on yks toinenkin juttu työn alla, jonka pystyn toteuttamaan täällä. Siinä riittääkin vähän enemmän hommaa, eli en osaa sanoo vielä, milloin se on valmis:)

Mutta laitetaas nyt näin vaihtelun vuoksi tänne blogiin tää mun juttu, here we go! Ainoo mikä oli muutettu on otsikko, mutta muuten kaikki on siis mun käsialaa.

IMG_9152-001
(Jutussa oli eri kuva)


"
Iisalmi vastaan pääkaupungin syke

 Jätin Iisalmen taakseni reilut kolme vuotta sitten. Kiire päästä pois oli kova. Olin aina katsellut Helsinkiä vaaleanpunaisten lasien läpi haaveissa uusi, parempi elämä. Toki alkuun kaikki oli uutta ja ihmeellistä, mutta pian sain huomata, että kaikki ei olekaan paremmin aidan toisella puolella.

Ensimmäinen ongelma oli asunnon löytäminen. Vuokrat hipovat Helsingissä pilviä, ja halukkaita vapaisiin asuntoihin riittää paljon. Yksiöstä Iisalmen keskustassa pulitat parhaassa tapauksessa joitakin satasia kuukaudessa, kun taas samankokoisesta asunnosta muutaman kilometrin säteellä Helsingin ydinkeskustasta maksat jopa nelinumeroisia summia.

Keskustassa asuminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä kiitos pääkaupunkimme erinomaisesti toimivan julkisen liikenteen. Edes vaateostoksille ei tarvitse lähteä keskustaan asti, sillä kauppakeskuksia riittää ympäri kaupunkia. Iisalmi on kooltaan paljon pienempi, joten liikkuminen paikasta A paikkaan B on hyvinkin nopeaa. Toisaalta kauempana palveluiden äärestä asuessa tarvitset todennäköisesti auton julkisen liikenteen määrän ollessa niin vähäinen.

Liikkumista pienessä kaupungissa nopeuttaa huomattavasti liikenteen vähäisyys. Helsingissä ruuhka on läsnä joka päivä, liikuit sitten omalla autolla tai julkisilla. Ihmisillä tuntuu aina olevan kiire jonnekin. Rauhaa ja hiljaisuutta rakastavalle pikkukylän asukkaalle neljän ruuhka Helsingin keskustassa voi olla painajainen. Moni muualla asuva tuttuni on sanonut, että pahinta Helsingissä on ihmispaljous.

Ihmismäärän ollessa suuri, on tarjonta sen mukaista. Monet kaupat ovat auki ympäri vuorokauden, ruokaa saa tilattua lukuisista ravintoloista kotiovelle asti ja kaikki on saatavilla helposti ja nopeasti. Iisalmessa ei ole valinnanvaraa samalla tavalla. Se ehkä puolestaan tekee elämästä helpompaa ja yksinkertaisempaa.

Mikä sitten on pahinta Iisalmessa? Omasta mielestäni päin vastoin ihmisten vähäisyys. Kaikki tuntevat toisensa, mikä ei aina ole hyvä juttu. Toisaalta vanhempani ovat syntyperäisiä iisalmelaisia ja kehuvat kovasti sitä, miten yhteisöllinen kaupunki on. Naapurit juttelevat oikeasti keskenään, lähikaupan myyjä kyselee kuulumisia ja kaupungissa on havaittavissa vahva me-henki.
Iisalmessa ja Helsingissä molemmissa on siis omat puolensa. Toiset tykkäävät helposta ja rauhallisesta elämästä luonnon rauhassa, kun taas toisia isomman kaupungin syke ja tapahtumarikkaus vetää puoleensa. Kiitos matkustamisen, pääsee suurkaupungin vilinästä rauhoittumaan viikonloppulomalle kotiseudulle Iisalmeen ja toisinpäin.
 "

Tätä juttua on varmaan vähän hankalaa kommentoida jos ei ole kokemusta molemmista kaupungeista, mutta ois kiva kuulla teidän mielipiteitä!

18.2.2016

it's so easy to see that I don't need you

Painiskelen tällä hetkellä melkoisten kipujen kanssa. Tiistaina nimittäin koitti se päivä, kun uskallauduin viisaudenhampaiden poistoon. Eihän siitä ookkaan ku melkein neljä vuotta, kun mulle ekan kerran sanottiin, että ne pitäis poistattaa. Mulla on kuitenkin niin kamalat hammaslääkärikokemukset, että en mee hammaslääkärille ennen ku oikeesti on pakko. Nyt oli.

En ikinä ennen oo ollu niin kovassa paniikissa kun tiistaina. Olin yllättävän rauhallinen siihen asti, kun oli aika istua hammaslääkärin penkkiin. Mulle annettin ekana lääkkeitä ja jotain suunhuuhtelumönjää, ei siinä mitään. Mutta auta armias kun oli puudutuspiikin aika. Aloin vollottaa ku pikkulapsi ja mun koko kroppa tärisi ja suu vapisi. Siinä vaiheessa kadutti, etten pyytäny ketään kaveria mukaan. Oon ennenkin ollu samanlaisessa tilanteessa, että oon pelänny puudutuspiikkiä niin paljon, etten oo edes suostunu avaamaan mun suuta. Mulla on elämäni aikana ollu kerran reikä hampaassa, ja otin paikkauksen ilman puudutusta. Pidin sitä piikkiä pahempana:D Se samainen reikähammas kaipasi sitten myöhemmin vielä juurihoitoa, mutta ei sen enempää mun hammasmenneisyydestä.

Mutta joo, lopulta mä sain vihdoin suuni avattua. Kiitos siitä kuuluu hoitajalle, joka piti mua kädestä, silitteli ja tsemppasi. Minkäs ikänen mä olinkaan... Ihan liian monen puudutuspiston jälkeen paniikki vaan jatkui ja jatkui mutta keräsin itteni ja selvisin. Multa poistettiin siis kaks viisaudenhammasta, joista toinen leikkaamalla. Ei se itse operaatio sattunut onneks ollenkaan, mutta tuntui kyllä toodella oudolta.

Oon oikeesti niin ylpee itestäni, että sain homman vihdoin alta pois. En oo ikinä joutunu tsemppaamaan itteeni niin paljoo (paitsi ehkä ihmissuhdekuvioissa). Parin päivän saikku napsahti, ja mähän en koskaan aiemmin oo ollu missään työpaikassa kertaakaan saikulla. No se tiistai mulla oli kyllä muutenkin vapaa. Sain tietty myöskin vahvan lääkityksen, joka tepsi hyvin tähän päivään asti. Heti aamulla heräsin kipuihin. Vietin koululla tänään melkein kuus tuntia (joista yli kolme ihan vapaa-ajalla editoimassa) ja siellä sinnittelin vielä jotenkuten. No sit koulusta suuntasin kauppaan ja kaupasta juoksin bussin kiinni. Ihmettelin vähän sitä, että hoito-ohjeissa sanottiin, että viikon ajan täytyy välttää urheilua. Ei tarvinnu ihmetellä enää pienen juoksemisen jälkeen, sillä suussa alkoi sellanen jomotus, että huhhuh. Eikä se oo vieläkään menny ohi. Huomenna ois muutama tunti koulua ja reilu seittemän tunnin työpäivä, eli parempi ois helpottaa yön aikana!

Jaaha, tästä tulikin sitten varmaan mun blogihistorian mielenkiintoisin postaus. Propsit sille, joka jaksoi lukea turhempaakin turhempaa sepostusta:D No mutta oisin mä voinu jaaritella paljon enemmänkin aina hammaslääkärihistoriasta, jääpusseista ja lääkkeiden sivuvaikutuksistakin. Ehkä vielä tikeistäkin.

IMG_9103-001
IMG_9091-001
IMG_9104-001
IMG_9081-001
IMG_9108-001
IMG_9098-001

Jottei mun surkeinta postausta ikinä muistettais pelkästään hammasjutuista, niin läntätään nyt vielä asukuvat perään. Näistä tuli pitkästä aikaa tosi kivat! Ois tehny mieli laittaa korolliset Wish-verkkokaupasta tilaamani ylipolvensaappaat, mutta en saanu niitä jalkaan. Jaa miks? Koska mulla on niin valtavat kantapäät, että ne ottaa sen verran pahasti kiinni. Yhden illan tapeltuani niitten kanssa pääsin jo hyvin lähelle maalia, että ehkä vielä jonakin päivänä. Olin jo melkein unohtanu mun epänormaalin isot kantapäät, jotka vaivas etenkin tanssiaikoina.

Wish-verkkokaupasta tulikin mieleen, että kiinnostaisko teitä jonkinlainen postaus siihen liittyen? Oon tilaillu sieltä nyt välillä kaikkee, eli voisin esitellä sieltä jo perille tulleita tuotteita ja kertoa ihan yleisesti tilaamisesta yms. Myös Aliexpressistä tuli kokemusta ainakin ton kuvissa näkyvän laukun myötä. Eli jos sellainen postaus kiinnostaa, niin pistäkää ihmeessä kommentteja ja kysymyksiä jos on jotain tiettyjä asioita, mitä haluatte tietää:)

Mikäs tuomio asusta?

14.2.2016

ekologisemmat menkat kuukupilla (arvonta)

Varmaan suurin osa teistä on kuullut kuukupista, tai näin mä ainakin olettaisin. Varmasti kaikilla on jonkinlainen käsitys kyseisestä kapistuksesta. Jos sen käyttö ei ole tuttua, löytyy hyvin todennäköisesti ennakkoluuloja. Niin mullakin oli jokunen vuosi sitten, kun siskoni suositteli kuukuppia. En muista miten se tarkalleen meni, mutta mun äiti tais hankkia lopulta mulle kuukupin käyttöön.

Mietin tottakai, että miten sen kokosen möhkäleen saa muka tungettua sinne, minne aurinko ei paista. Olin tottunu käyttämään tamponeja, jotka on tietysti kooltaan huomattavasti pienempiä. Toki esimerkiksi vedellä kastellessa näkee, miten suureksi tamponikin voi laajeta. Pelkäsin myös sitä,  miltä kuukuppi tuntuu. Suostuin kuitenkin testaamaan sitä ja pienen säätämisen jälkeen ei sen laittaminen ollutkaan niin vaikeaa. Alussa joo, mutta kyllä siihen oppi. Ja mikä parasta, sain huomata, että ei se kuppi tunnu missään.
IMG_9071-001

Tiivistetääs nyt sitten lyhyesti, että mikä kuukuppi on. Se on (nimensä mukaisesti) pieni kuppi, joka kerää kuukautisveren sisäänsä. Kuppi asetetaan ''sinne'' (en tiiä mitä sanaa käyttäisin:D) taittamalla, ja se tyhjennetään 2-4 kertaa päivässä. Kuppi kulkee mukana kaikkialla, ja sitä voi käyttää myös öisin. Kuppi huuhdellaan jokaisen käyttökerran jälkeen, ja sen voi pestä keittämällä tai käyttämällä sille tarkoitettua pesunestettä.

Miksi kannattaisi vaihtaa perinteiset keinot kuukuppiin? Kuukuppi on ennen kaikkea ekologinen valinta. Ja mikä parasta, se säästää rahaa. Kuukuppi on myöskin terveellinen alapäälle, sillä se ei kuivata paikkoja tamponin tapaan. Syitä löytyy monia!

IMG_9067-001

Näin ystävänpäivän kunniaksi mulla olisikin teille arvonta luvassa! Lunette lähetti mulle nimittäin muutaman kuukupin teille jaettavaksi pesunesteitten kera. Jos siis kuukuppia ei löydy jo tai on tarvetta uudelle, niin nyt olisi mahdollisuus saada sellainen.

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen 21.2 mennessä sähköpostiosoitteen kera. Arvon kommentin jättäneiden keskuudesta kolme onnekasta, joille postitan kuukupin. Tsemppiä arvontaan!

Millaisia kokemuksia teillä on kuukupista jos on?

EDIT// Arvonta on päättynyt ja oon laittanu meiliä voittajille (Liisa, Katariina ja Inka)!

11.2.2016

you're the only one who really knew me at all

Moikka ihanat! Oon monena päivänä avannu Picasan ja plärränny koneelle kertyneitä kuvia epätoivoisilla fiiliksillä. Kaikissa kuvissa tuntuu olevan jotain vikaa! Eilen ehdin vihdoin räpsiä kuvia arvontaa varten, jonka pidän seuraavassa postauksessa. Niin kivaa arpoo pitkästä aikaa jotakin:)

Tällä hetkellä vietän vapaailtaa erittäin väsyneissä tunnelmissa. Mulla oli eilen nimittäin ensimmäinen yhdeksän tunnin työpäivä, ja yöunet jäi kovin vähäisiksi, sillä aamulla piti herätä kouluun. Tällasta tää nyt tulee kevään mittaan olemaan, ei voi mitään. Laskeskelin tossa yks päivä, että näillä näkymin mulle on kertymässä yhteensä 59 opintopistettä. Yhden verkkokurssin suorittamisesta en oo tosin varma, sillä pitäis ehtiä lukee joku kirjakin sitä varten. Mutta pakko se on vaan painaa, ja saada jotenkin ihmeessä se 60 opintopistettä kasaan. Yhteishakukin alkaa pikkuhiljaa lähestyä, eli täytyy koittaa sitäkin kautta. Paljon töitä opiskelupaikan saamiseksi on kieltämättä edessä!

Oikeestaan sen kummempaa mulle ei taaskaan kuulu. Onneks kevään mittaan on tiedossa kaikkee muuta kivaa, ettei elämä ois pelkkää töissä käymistä ja opiskelua (+bilettämistä:D)!

IMG_8783-001
IMG_8762-001
IMG_8774-001
IMG_8760-001

Ja siinäpä olis sitten niitä julkaisemattomiksi jääneitä kuvia. Vielä ois yhdet vähän vanhemmat ja yhdet tuoreemmat asukuvat jemmassa. Jostain syystä kuvista on tullu tällasta kuraa, ja huomasinkin vasta eilen, että mun kameran asetukset oli ihan päin honkia. Hölmö! Nää(kin) kuvat on siis reilusti yli kuukauden takaa kotikotoa. En tiiä, mut mun mielestä näytän jotenkin tosi hassulta näissä:D Ensinäkin tosi epävarmalta ja oon kai jo niin tottunu mun uuteen tukkaan, että toi näyttää nyt katsottuna oudolta. Vai mitä mieltä ootte? Tuntuu hassulta sanoa, että en oo kaivannu otsiksia enää ollenkaan. Piti tänkin päivän vielä koittaa!

Epävarmuus kuvissa johtui ehkä siitä, että en ollut sinut ton asun kanssa. Kaikki mun juttuja pidempään lukeneet tietääkin, että en oo yhtään farkkutyttö. Paita on kiva, mutta täytyy varmaan jatkossa pysytellä mukavuusalueella ja yhdistää se jonkun hameen kanssa. Sitä päivää odotellessa, että en vois enää kuvitella elämää ilman farkkuja:D

Mitä tykkäätte asusta?

3.2.2016

my life is a movie

Heippa! Heräsin tänään ekan kerran jo kymmenen aikaan pesemään pyykkiä. Pestävää ois ainakin neljän koneellisen verran, huhhuh:D Oon ollu joka ilta töissä ja tänään jatkuu sama rumba. Onneks mulla alkaa kuitenkin vähän myöhemmin, niin ehdin tähän väliin postata. Mun to do -listalla ois miljoona muutakin asiaa, mutta aina voi stressata niistä sitten myöhemmin.

Koulutus uuteen työhön alkaa pikkuhiljaa olla taputeltu, ja ollaanki nyt jaeltu kortteja muutaman päivän ajan ihan oikeissa pöydissä oikeille asiakkaille. Melkoista säätämistähän se vielä tässä vaiheessa on, mutta kyllä se siitä. Perjantaina ois sitten luvassa kemut koulutuksen loppumisen kunniaks, jiihaa! Sama meininki jatkuu myöskin lauantaina, kun juhlitaan Saijan Suomeen paluuta. Sunnuntain suunnitelmat on vielä vähän auki, kattoo nyt jaksaako sillon enää:D Hyvä pitää tällanen kunnon bileviikonloppu nyt, sillä tän viikonlopun jälkeen kaikki mun viikonloput täyttyy töistä. Maksa ja lompakko kiittää!

Eipä mun elämässä juuri muuta olekaan tällä hetkellä meneillään. Vapaa-aikaa on vähän, ja senkin vähäisen ajan oon viettäny aika pitkälti Netflixissä Dexterin parissa. Oon ahminu muutamaa jaksoo vaille kaikki kahdeksan tuotantokautta about kahdessa viikossa, hups. Tänään pääsen vasta myöhään kotiin ja huomenna pitäis jaksaa herätä suht ajoissa kouluun, mutta en malta olla kattomatta vielä viimeisiäkin jaksoja. Tuttu tunne?

Kuvatilanne on jälleen kerran huono. Mulla on tän postauksen jälkeen enää kahdet asukuvat jemmassa, jotka tosin ei oo mistään parhaasta päästä. Pari muuta postausideaa ois kyllä mielessä, mutta toteutan ne sitten paremmalla ajalla.

IMG_8955-001
2016-01-004
IMG_8948-001
IMG_8959-001
IMG_8952-001

Nää kuvat on yli kuukauden takaa. Tänään tulee tasan kuukausi täyteen siitä, kun näin Irinan viimeksi. Mulla ei oo mitään hajua, että koska nähdään seuraavan kerran. Ihan jäätävän kova ikävä! Siinä mielessä kiire on vaan hyvä, että ei ehdi ajatella. Mä herään tosi usein keskellä yötä hamuamaan Irinaa. Aina ku oon ruennu nukkuu Irinan kanssa, on se ollu mun kainalossa. Sitten jossain vaiheessa se on siirtyny jonnekkin muualle, ja oon ettiny sen takas kainalooni. Sitten aamulla se on taas kaivautunu mun viereen.

Mutta joo sitten itse asuun. Päätin koittaa vähän ''normaalimpaa'' asua, melko tylsää sellaista. Ei musta farkkutyttöä saa vieläkään! Otsikset on tosiaan jo poissa kuvioista, mutta on hiuksissa jotain muutakin poikkeavaa, nimittäin en oo suoristanu niitä ennen kuvien ottoa. Permis ei oo hävinny vielä minnekkään, ja edelleen tappelen joka päivä suoristusraudan kanssa. Oon vähän miettiny, että jahka permanentti häviää ja tukkaa ei tarvii enää suoristaa, voisin hommata pidennykset takaisin. En nimittäin usko, että mun oma tukka kasvaa tästä mitenkään radikaalisti. Toisaalta on ihanan vapauttavaa olla ilman pidennyksiä. Katsotaan nyt!

Mitä tykkäätte mun tylsästä asusta?:D

ps. Tulipa pitkä postaus, sorry!