25.2.2017

kohti vaaleampaa tukkaa!

Aurinkoista viikonloppua ihanat! En tiedä teistä, mutta muhun toi auringonpaiste vaikuttaa ainakin pelkästään positiivisesti. Tuntuu, että mieliala on kokoajan parempi ja parempi vähän synkemmän talven jälkeen. Ennen kaikkea saan asioita ihan eri tavalla aikaiseksi. Toisaalta asiaan saattaa vaikuttaa myös muutama vapaapäivä, mutta se asia tuli "onneksi" korjattua eilen, kun painelin töihin aina niin ihanaan perjantaivuoroon. Ensin kirjotin tätä postausta eilisen näkökulmasta, mutta tää tekstin viimeistely lykkäänty tämän päivän puolelle asti, ja tää alkukappale meni ihan uusiks:'D

Mutta sitten itse asiaan, nimittäin luvassa olisi pitkästä aikaa hieman hiusjuttuja (huom. jos kilometripostaus ei muuten kiinnosta, kannattaa kurkata kuitenkin alekoodi postauksen lopussa!) Kävin viimeksi kampaajalla lokakuussa (!), eli voitte vaan kuvitella miltä mun hiukset näyttivät ennen tiistaita, kun astelin tuttuun tapaan Salon Pepe Åhmanin Tapiolan liikkeeseen Essin hellään huomaan. Ylikasvaneet, suurimmaksi osaksi jo irronneet sinettipidennykset ja jäätävä juurikasvu. En voinut pitää hiuksia suorana ollenkaan, koska mun tukka oli yks hiirenhäntä. Huoltoväli pääsi hieman venähtämään uusien pidennysten hankkimisen ja aikataulujen yhteensovittamisen vuoksi, mutta nyt saatiin vihdoin tukka uuteen uskoon.

IMG_2522-001

 Homma lähti tuttuun tapaan käyntiin sinettien poistolla. Luultiin poiston käyvän tällä kertaa nopeasti, koska pidennyksiä ei tosiaan ollut enää paljon jäljellä. Kyllähän siinä sitten vierähtikin aikaa odotettua kauemmin, koska sinetit olivat ylikasvun myötä päässeet paikoin "klimppiintymään" yhteen. Hyvin Essi ne sieltä sai sitten lopulta kuitenkin lähtemään :)

Seuraavaksi vuorossa oli mun hiusten värjääminen. Ollaan pyritty hiljalleen saamaan mun omaa hiusta kerta kerralta vaaleammaksi. Tällä kertaa tyvi värjättiin samalla tummuusasteella kuin mun oma väri, mutta sävyksi valittiin hieman lämpöisempää. Oon halunnu tosiaan pitää tyven selkeästi tummempana, mutta hieman vaaleamman ruskea helpottaa ainaista tuskastelua juurikasvun kanssa, kun juurikasvu ei erotu niin pahasti kuin tummemmista hiuksista. Latvasta väriä purettiin hieman lisää ja saatiin taas yllättyä positiivisesti siitä, miten hyvin latva vaaleni. Mun hiukset oli muutenkin paljon paremmassa kunnossa kuin aiemmin (vrt. esimerkiksi tämä postaus xD), mutta tälläkin kertaa tehtiin tuttuun tapaan värjäyksen yhteydessä Olaplex-käsittely.

2017-02-244
Vasemmalla mun hiukset siis ennen värjäystä pidennysten poistamisen jälkeen. Jos vertaa aiempiin ennen-kuviin niin ei paha ollenkaan!

Värjäyksen ja huolellisen föönaamisen jälkeen oli uusien pidennysten laiton vuoro. Vaikka mä kuinka tykkäsin sineteistä, päädyin silti palaamaan takaisin teippipidennyksiin. Suurin syy on se, että teippipidennyksiä voi käyttää uudelleen ja niiden laittaminen ja huolto on huomattavasti nopeampaa. Nytkin laitossa kesti noin tunti, kun taas sinetteihin aikaa meni huomattavan paljon enemmän (nimimerkillä takapuoli aina ihan jumissa siitä istumisen määrästä...) Teippien kanssa huoltovälit tuskin tulee venymään näin pitkiksi, mikä on toki sekin tärkeä seikka.

IMG_2562-001

Oman tukan vaalentamisen lisäksi myös pidennykset sai vaalentua edellisiin verrattuna. Tilasin kahta eri väristä pidennystä: raitaväriä sekä liukuväriä. Itse tuskin olisin osannut valita oikeita sävyjä, mutta onneks mulla on aina Essi ammattilaisena auttamassa:) Eikä olisi voineet värit enää paremmin osua kohdilleen: pidennykset sointuu täydellisesti mun omaan tukkaan ainakin meidän mielestä. Ei oltais kyllä todellakaan osattu odottaa näin vaaleaa lopputulosta! Se täytyy vielä mainita, että mulla on nyt huomattavasti aiempaa vähemmän pidennyksiä päässä. Pidennysten pituuskin sai vähän lyhentyä: nyt pituutta tukalla on vain 40cm. Paljon kevyempi ja luonnollisempi pehko siis!

hair-001

Havainnollistetaan vaalenemisprosessia vielä tällä kollaasilla. Ensimmäinen kuva on teippihuollon yhteydestä viime toukokuulta. Silloin pidennykset olivat asteen vaaleammat kuin mun omat hiukset, joita ei siis tuossa vaiheessa oltu vielä vaalennettu. Toka kuva puolestaan on kesäkuulta, kun mulle laitettiin ensimmäistä kertaa sinettipidennykset neljässä eri sävyssä päähän ja myös omien hiusten latvoja ensimmäistä kertaa vaalennettiin hiukan. Kolmas kuva onkin sitten edelliseltä huoltokerralta lokakuussa, kun omakin hius pääsi vaalenemaan tyvestä asti. Toki valotus on kuvassa hieman huono, mutta toi sama väri mulla siis on ollut kaikissa viime aikoina julkaisemissani kuvissa. Viimeisimpänä tosiaan nykytilanne. Pikkuhiljaa hyvä tulee! Tulette varmasti näkemään uudesta tukasta myöhemmin vielä parempia kuvia, joissa uusi väri näkyy selkeämmin.

Me ollaan Essin kanssa enemmän kuin tyytyväisiä lopputulokseen. Aika näyttää, tullaanko tästä menemään vielä vaaleampaan suuntaan. Haluan pitää tyven jatkossakin tummempana, mutta haluaisin kovasti kuulla teidän mielipiteen latvojen suhteen: pitäisikö mennä vielä vaalempaan päin vai onko nyt hyvä?

Loppuun vielä hieman asiaa mun kulmakarvoista. Olin juuri tuolloin tiistaiaamuna ennen lähtöä tuskastellut mut harottavien kulmien kanssa, kun en ehtinyt kiireessä niitä nyppiä. Arvatkaa vaan innostuinko, kun Essi ehdotti kulmien värjäystä ja muotoilua! Mun tapauksessa kulmien harottaminen tarkoittaa lähinnä hajakarvoja siellä täällä, eli ei mun kulmat yleensä kaipaa kuin hieman nyppimistä.

2017-02-24

Jotkut teistä kyselee aina välillä, että miten mun muutaman vuoden takaiset kulmien pigmentoinnit on pysyneet. No yllä näette vastauksen! Väriä ei juurikaan ole jäljellä, mutta muoto löytyy vielä pohjalta. Joudun siis aina laittamaan kulmiin lisäväriä vahvistukseksi. Alla olevassa kuvassa sitten lopputulos värjäyksen ja muotoilun jälkeen (kiva punoitus...). Ollaan muutaman kerran aiemminkin värjätty mun kulmat, mikä on helpottanut kulmien meikkaamista ihan kiitettävästi ainakin muutaman päivän ajan. Toki joudun lisäämään kulmaväriä aina sisäkulmiin hiukan, koska jostain syystä mulle jää aina "kaljuja kohtia" kulmien sisäosiin. Kulmien muotoilu+värjäys maksaa Salon Pepe Åhmanilla vain 19e ja onnistuu kätevästi kampaamokäynnin yhteydessä. Hinnastoon voi tutustua tarkemmin täällä!

Huhhuh tulipas tekstiä! Loppuun kuitenkin se tärkein homma, nimittäin mulla olis taas antaa teille alennusta Salon Pepe Åhmanille! Jatketaan tuttuun tapaan -10% alennuksella, jonka saatte Salon Pepe Åhmanin kampaamopalveluista (kaikki paitsi Olaplex) koodilla SENJA. Alennus käy kaikissa Salon Pepe Åhmanin liikkeissä (Mikonkatu, Espoontori, Tapiola, Tikkurila sekä Lauttasaari) ja koodi on voimassa peräti kesäkuun loppuun saakka. Ajan saa varattua helposti netissä, soittamalla tai suoraan liikkeessä. Ottakaas ihmeessä koodi talteen jos tulee kampaamokäynnille tarvetta!

ps. Kannattaa jo nyt alkaa seurata Instagrammissa @salonpepeåhman ja tietysti mun tiliä @senjasa, siellä saattaa olla lähiaikoina yllätystä luvassa ;)

4 kommenttia: