25.4.2017

pääsin opiskelemaan!

Sen turhia kikkailematta suoraan otsikon myötä asiaan: mä sain opiskelupaikan! Mä nyt ajattelin pohjustaa tähän alkuun vähän mun taivalta tähän pisteeseen asti, siellä kun varmasti on niitä, jotka eivät näistä asioista ole aiemmin lukeneet tai ei muista. Mulla itelläni on maailman huonoin muisti, joten en välttämättä muista kaikkia yksityiskohtia ihan oikein :'D

Lukiossa olin vielä hukassa sen suhteen, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ainoa mistä olin varma oli se, että haluan muuttaa Helsinkiin. Olin pitänyt äidinkielen tunnilla esitelmän, josta opettaja antoi palautetta, että sopisin loistavan ulosantini ansiosta hyvin esimerkiksi radio- tai televisiotyöhön. Siitä se ajatus sitten lähti, ja hain Metropoliaan televisio- ja radioalalle. No sinnehän on todella vaikeaa päästä, ja ennakkotehtävistäkään en suoriutunut edes niin mallikkaasti, että olisin päässyt pääsykokeisiin asti. Koska halu päästä Helsinkiin oli niin kova, päädyin toiseen vaihtoehtoon. Hain Laajasalon Opistoon opiskelmaan crossmediatoimittajaksi, kävin pääsykokeissa ja syksyllä aloitinkin opiskelun. Tämä siis vuonna 2012.

IMG_2453-001

Laajasalon Opistossa tutuksi tuli työskentely niin kameran edessä kuin takanakin. Editointia myöten tuli opiskeltua melkeinpä kaikkea media-alaan liittyvää. En nyt muista yksityiskohtia kovin tarkkaan, mutta jossain vaiheessa kiinnostus kirjoittamista kohtaan kasvoi. Blogin myötä kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntä, ja viimeistään siinä vaiheessa se alkoi olla eniten se mun juttu. Niinpä mä vaihdoin puolessa välissä opintoja linjaa (opinnot kestivät yhden lukukauden, eli syksystä kevääseen) lehtitoimittajaksi. Keväällä 2013 menin koulun myötä harjoitteluun Elle-lehteen. Siinä vaiheessa palo oli varmaan kovimmillaan, koska tykkäsin siellä olemisesta niin paljon, ja sain ennen kaikkea hyvää palautetta, hyvät suositukset ja erinomaisen työtodistuksen jatkoa varten. Harjoittelun jälkeen aloitin juttujen kirjoittamisen Iisalmen Sanomiin.

En muista koska hain ensimmäistä kertaa Haaga-Heliaan, mutta veikkaan sen olleen noihin aikoihin. Siinä vaiheessa pääsykokeisiin kutsuttiin vain koulumenestyksen perusteella, ja sitähän mulla ei ollut läheskään tarpeeksi. Oli siis pakko unohtaa koko juttu. Vuoden 2014 keväällä sain kultaakin kultaisemman yhteistyön blogini kautta: pääsin valmennuskurssille. Tähtäimessä oli päästä opiskelmaan viestintää Helsingin Yliopistoon. Utopistinen haave, mutta valmennuskurssin ansiosta mä edes yritin. Vaikka pääsykokeet ei menneet nappiin, niin sain ainakin todella hyvää kokemusta.

IMG_2442-001

Halu päästä alalle oli edelleen kova, ja 2015 vuoden alussa päädyinkin sitten Amieduun opiskelemaan audiovisuaalista viestintää aikuiskoulutuksessa. Siellä opiskelu olikin sitten lähinnä koodaamista, joka ei ollut mun juttu (hyötyä siitäkin kuitenkin oli, tätäkin postausta editoidessani oon joutunu säätämään aika paljon html-koodien kanssa). Ehdin opiskella siellä muistaakseni muutaman kuukauden. Siinä ohella mä olin aloittanut työskentelyn livekasinon juontajana, ja sen piti olla ponnahduslauta media-alalle. No ihan sitä se ei ollut, vaikka muuten olikin maailman paras työpaikka (lähinnä työkavereitten ansiosta). Hain myös kyseisenä keväänä yhteishaun kautta Haaga-Heliaan journalismin aikuiskoulutukseen. En muista hausta mitään, mutta lunttasin blogista, että sinne kutsuttiin ennakkotehtävän perusteella pääsykokeisiin enkä saanut kutsua.

Oon päätynyt varmaan jokaiseen kouluun teidän lukijoiden neuvojen ansiosta. Niin myös syksyllä 2015, kun aloitin avoimen ammattikorkeakoulun puolella journalismin opiskelun. Tarkoituksena oli saada 60 opintopistettä kasaan, joilla pääsisin hakemaan tutkinto-opiskelijaksi väylän kautta. Tavoitteet olivat kovat: halusin saada pisteet kasaan kevääseen mennessä. En kuitenkaan onnistunut pitämään tahtia tarpeeksi kovana, koska keväällä aloitin nykyisessä työpaikassani ja pänttäämistä riitti sielläkin. Jostain syystä mä hain silti avoimen väylän haussa normaalihaun lisäksi. Tuossa vaiheessa muistaakseni oli ensimmäistä kertaa mahdollista hakea ennakkotehtävän tekemällä ihan sinne normaaliin päivätoteutukseen, eikä hakua aikuiskoulutukseen enää ollut. No mä pänttäsin sitten materiaalia ennakkotehtävää ja pääsykokeita varten siinä samalla, kun opettelin uusia pelejä töissä. Riemu oli suuri, kun kutsu pääsykokeisiin tuli. Piti ihan luntata, että hakijoita oli 635 ja pääsykokeisiin kutsuttiin 140. Se, että pääsin edes sinne asti, tuntui lottovoitolta. Opiskelupaikkaa en kuitenkaan saanut. Avoimen väylän kautta olisin päässyt, mikäli se 60 opintopistettä olisi tullut täyteen.

IMG_2452-001
Syksyllä jatkoin avoimen puolella opiskelua. En nyt halua sen tarkemmin palata takas siihen, että missasin väylähaun silloin. Elämä oli muutenkin vähän mullin mallin, joten vähensin opiskelun määrää. Ihan senkin takia että tiesin, että mulla on koko kevät aikaa hankkia puuttuvat kuusi opintopistettä. Viime viikolla mä sitten laitoin hakemuksen ajoissa sisään. Säikähdin vähän, kun mulle tuli kutsu haastatteluun, sillä viime keväänä opiskelupaikka tuli suoraan (pisteet vaan lopulta puuttui).

Tänään se haastattelu sitten oli, ja sain kuulla suoraan, että pääsen opiskelemaan! Aloituspaikkoja väylän kautta on 5, ja hakijoita kuulemma 7. Melko hyvät mahikset siis. Homma on sinetöity sillä, että toimitan todistuksen siitä, että mulla on ne 60 opintopistettä kasassa. Tilanne on tällä hetkellä se, että saan vielä kahdelta kurssilta pisteet. Toinen kurssi on edelleen käynnissä, mutta kuukauden päästä pitäisi olla pisteet kerättynä, ellen onnistu mokaamaan tenttiä, joka tähän käynnissä olevaan kurssiin kuuluu. Ja voin kertoa, että enää en mokaa kyllä mitään!

IMG_2466-001

Fiilis on tällä hetkellä mahtava. Kyllähän mä tiesin, että se on about 99% varmaa, että musta tulee syksyllä vihdoin tutkinto-opiskelija. Mutta mistään ei tietenkään voi olla täysin varma. Todellinen riemu tulee vasta sitten, kun mulla on mustaa valkoisella. Mahdollisuudet sen mokaamiseen ovat kuitenkin olemattomat, joten laitoin jo kämppähakemuksenkin Hoasille. Syksyllä alkaa uusi elämä!

 Kuvituksena asukuvia niinkin pitkän ajan takaa, kuin helmikuulta. No mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

28 kommenttia:

 1. onnea opiskelupaikasta!<3 pitkästä aikaa välittyy rivien välistä hyvä fiilis ja onnellisuus!

  VastaaPoista
 2. Siistiä, onnea! Oot varmasti paikan ansainnut :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että olet päässyt opiskelemaan :) Ja ihanat asukuvat!

  VastaaPoista
 4. Niin sori, mihin pääsit opiskelemaan?! :'D

  VastaaPoista
 5. Jee, onnea Senja!! Oot todellakin ansainnut kaiken tän jälkeen opiskelupaikan. :)

  VastaaPoista
 6. Vau!! Onneksi olkoon, oot kyllä paikkasi ansainnut! :) Kiva kun valotit sun opiskelu-/alavalintahistoriaa, oli todella mielenkiintoista lukea. Nyt vaan tsempit viimeseen tenttiin ja tietenkin sitten syksyllä alkaviin opintoihin. <3

  VastaaPoista
 7. Onnea niin paljon!! Nyt vaan sitten harjoittelet siihen tenttiin sata lasissa niin ei varmasti jää siitä kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo en anna jäädä siitä kyllä kiinni! kiitos:)

   Poista
 8. Onnea opiskelupaikasta! :)

  Mä kävin kans eilen haastattelussa avoimen väylän kautta hakuun Haaga-Heliassa (eri ala tosin) ja nyt vaan jännitän tuloksia! Saako udella millainen keskiarvo sulla on? Liiketaloudessa vaaditaan tänä vuonna vähintään 3 keskiarvoa ja mietin että mitenköhän muilla aloilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä en itseasiassa tiedä mun keskiarvoa, jotain sinne kolmosen pintaan kai:D tonne ei mun mielestä ollut mitään keskiarvovaatimuksia, varmaan liiketalouteen on sitten enemmän hakijoita. kiitos!:)

   Poista
 9. Onnea opiskelupaikasta! Omia unelmiaan kannattaa aina tavoitella, uurastus ja vaivannäkö monesti palkitaan.:)

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtavaa!! Paljon onnea, onneksi et luopunut unelmistasi monen mutkan jälkeen :) Sitkeys todella palkittiin!

  VastaaPoista
 11. Vinkki asunnonhakuun; muuta kirjat hetkeksi Iisalmeen, sillä helsinkiläisenä et ole ensimmäisenä jonossa saamaan opiskelijakämppää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taitaa olla liian myöhäistä tehdä niin kun laitoin jo hakemuksen? hitsi:D

   Poista